Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

kansallispuiston alla muhii valtava ja edelleen aktiivinen tulivuori.Yellowstonen kansallispuiston alueella Yhdysvalloissa on mitattu satoja pieniä maanjäristyksiä, joiden pelätään enteilevän suurempaa maanjäristystä tai jopa tulivuorenpurkausta.Järistykset ovat saaneet ihmiset varpailleen, sillä Yellowstone sijaitsee valtavan tulivuoren päällä.

Järistysten sarja alkoi joulukuun 27. päivänä ja on sen jälkeen jatkunut yhtämittaisesti. Tutkijat ovat rekisteröineet yli viisisataa pientä maanjäristystä, joista suurin on ollut voimakkuudeltaan 3,9.Asiantuntijoiden mukaan näin voimakas maanjäristysparvi on täysin poikkeuksellinen eikä sellaista ole havaittu alueella yli kahteen kymmeneen vuoteen.Maanjäristykset eivät ole aiheuttaneet vahinkoa ihmisille.

Tutkijat ja pelastusviranomaiset seuraavat tarkasti Yellowstonen tapahtumia, koska Yellowstonen alla muhii valtava ja edelleen aktiivinen tulivuori, jonka täysimittaisen purkautumisen on ajateltu johtavan uuteen jääkauteen ja miljoonien ihmisten kuolemaan.Yellowstonen kattilalaakson pohja on noussut viimeisen kolmen vuoden aikana enemmän kuin koskaan sinä aikana, kun mittaukset vuonna 1923 aloitettiin, mikä viittaa paineen kerääntymiseen.Tutkijoiden mukaan mikään ei viittaa tulivuoren räjähdykseen, mutta suuremman mittaluokan järistykset voivat olla mahdollisia.Lähde HS

Kommentit (4)

Nythän siellä on ollut hiljaista jo muutaman päivän eli ei juuri järistele. Voihan se tosin olla tyyntä myrskyn edellä eli kohta pamahtaa??

Lainaus:
Tutkijat ja pelastusviranomaiset seuraavat tarkasti Yellowstonen tapahtumia, koska Yellowstonen alla muhii valtava ja edelleen aktiivinen tulivuori, jonka täysimittaisen purkautumisen on ajateltu johtavan uuteen jääkauteen ja miljoonien ihmisten kuolemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valtava tulivuoren räjähdys aikaansaa maailmaanlaajuisen tuhkapilven, joka peittää auringon useaksi vuodeksi. Kun aurinko ei pääse pariin vuoteen lämmittämään maata, tänne kehittyy kaamoksen ja jääkauden yhdistelmän kaltaiset olot pariksi vuodeksi ja useimmat eläinlajit ja kasvit kuolevat sukupuuttoon.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat