Vierailija

Meillä 1kuukauden ikäinen neitokainen on muuten hyväntuulinen ja ihanan lapsi, mutta syöminen on kirjaimellisesti täysipäiväistä (ja -öistä) puuhaa. Öisin ja päivällä on niin väsynyt, että hörppää vain 5 minuutin ajan maitoa ja nukahtaa. Yritän herätellä, mutta ei. Nukkuu sitten 5-15 minuuttia ja taas itkee nälkää. Ulkoilua yms. ei olla vielä aloitettu ja taitaa jäädä aloittamattakin kohta, kun päivät menee tissiä tarjotessa. Illalla on sitten virkumpi, mutta sitten alkaa iltatankkailut ja saan syöttää vaikka 3 tuntia putkeen eikä maha täyty. Maidon tulon kanssa on ollut vähän ongelmiakin, mutta nyt tuntuu, ettei tämä ongelma siitäkään johdu. Maitoa kuitenkin olisi vielä jäljellä, mutta kun toinen vain nukkuu, joten millä saat sitä mahaan.. Jostain syystä vauvalla tuntuu olevan öisin myös vaikeuksia saada kunnolla rintaa suuhun, luputtaa vain tissiä ja sitten hermostuu, kun mitään ei tule, vaikka olisi tissit täynnä.Auttakaa, mitä teen? Tai jos ei ole tehtävissä mitään, niin kannustakaa ja valakaa uskoa, että kyllä tämä joskus loppuu.. (milloin mahdollisesti?) Muidenkin kokemuksia olisi myös kiva kuulla, aika yksin tässä asian kanssa ollaan.

Kommentit (6)

se onkin tuollaista, mutta VARMASTI paremmatkin ajat koittaa...varmistathan sen viidenkin minuutin syönnin jälkeen vauvasi röyhtäisevän, saattaa nimittäin senkin takia nousta vartin päästä itkemään.....meillä on aina kaikilta pitänyt varmistaa kunnon röyhtäys ennenkuin päästetään takaisin vaaka-asentoon. tämä kuopuksemme, kohta 5kk, huusi muutamana iltana jopa 20 min, ja onneksi olen luonnettani kasvattanut kahden ekan kanssa, etten heti "sortunut" tissiä tarjoamaan vaan tuon 20 min. huudon jälkeen tuli valtava röyhtäys ja sen jälkeen vauva nukahti ja nukkui jopa viisikin tuntia. tsemppiä, voimia ja nauttikaa lapsestanne joka tapauksessa !! ihanaa onnea teille !

Pari juttua tulio mieleen. Ensinnäkin minusta teidän kannattaisi rohkeasti kokeilla ulkoilua. Syötä vauva, pue hänet vaunuihin ja lähtekään kävelylle. Voi olla, että tyttö nukkuu ulkona paremmin ja sitten jaksaa syödäkin pitempään. Itsekin virkistyt raikkaassa ulkoilmassa.Öisin taas sinun kannattaa minusta kerta toisensa jälkeen korjata imuotetta. Ota tissistä kunnolla kiinni ja "tökkää" se vauvan suuhun. Pienillä on joskus ongelmia tuon luputtamisen kanssa, mutta eiköhän neiti sen pian hoksaa. :)Voimia ja tsemppiä, kyllä se siitä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eka kuukausi oli just tuota tissirumbaa. Vauva torkkui pieniä pätkiä ja niiden välillä tissiä. Olin tulla hulluksi kun mitään muuta en ehtinyt tekemään kun hyppäämään tissille. Pisimmillään oli 3-4 tuntia yhteen menoon rinnalla (yöllä). Eipä siihen muu auttanut kuin tissitellä, alkoi pikkuhiljaa nukkua pidempiä pätkiä öisin.

Nyt vauva 3kk ja tilanne tasaantunut, eipä kyllä vieläkään nuku päivisin kovin pitkiä pätkiä mutta tuo jatkuva tissittely on helpottanut. yöllä syö parin-kolmen tunnin välein, paitsi välillä on öitä että nukahtaa vasta kahden aikaan ja sitten nukkuu puoleen päivään (hörppää tissistä kyllä välillä mutta jatkaa unta).Jos tissi tuntuu täydeltä eikä vauva saa siitä otetta, lypsä vähän maitoa pois ensin.Yritä jaksaa, kyllä se siitä. Kuukauden päästä tilanne jo vähän helpompi :)

Sieltä saat ainakin tukea ja uskoa tulevaan. Onko vauvan imuote kunnossa? Itse jouduin aikanaan esikoisen kanssa käyttämään rintakumia, koska lapsi ei muuten saanut kunnon otetta rinnasta eikä näin ollen maitoa kunnolla masuun. Oletko miten kokeillut herätellä vauvaa syömään kun hän nukahtaa heti kohta rinnalle päästyä? Silittele poskea ja jos ei toimi, nosta vauva röyhtäisemään olkapäälle. Se on meillä ollut pomminvarma konsti herättää horteessa oleva vauva syömään lisää.

No joo. Neiti on alusta asti ollut "huono" röyhtäileen, joten myönnettäköön, että röyhtäyttämisestä on kyllä aika ajoin luistettu, siinäkin toivossa, että kun kerta nyt nukahti, niin nukkuiskin sitten:P Täytynee sinnikkäästi sitä koittaa saada tulemaan, ettei ainakaan se maha sitten olisi, mikä vaivaa.Pakkohan se ulkoilukin on tietty aloittaa. Esikoisen kerhotkin alkaa, joten niihin on pakko kulkea. On vaan niin uusavuton olo, vaikka toinen lapsi onkin! Tutin tai huudon kanssa kai se on yritettävä kulkea ne pakolliset menot:)

Meillä kaikki lapset ovat ollee ensimmäiset 2-3kk tuollaisia imukoneita joiden elämä tuntuu menevän vartin sykleissä, 5min tissillä 10min unta. Maidon riittämättömyydestä ei oo ollu kyse. Kyllä se siitä helpottaa, ota nyt vaan itse rennosti ja koita imettää vaikka makuultaan niin että vauva saa nukkua ja syödä siinä omaan tahtiinsa ja sinä lukea tai katsoa telkkaria. Meidän lapset ovat pieninä nukahtaneet pidemmiksi ajoiksi vain kantoliinassa heijailuun,vaunuttelu on onnistunut vasta vähän vanhempana.autoajeluakin voi koittaa jos vauva sinne rauhoittuu.jaksuja,se ei ole ikuista!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat