Vierailija

Isommilla lapsilla pitäis välttää maitotuotteita olen kuullut, mutta eikö alle vuotiaille anneta ihan normaalisti äidinmaitoa/korviketta, vaikka ovatkin vatsataudissa?

Muita neuvoja. Poika oksensi vain kaksi kertaa aamuyöllä ja nyt on melkein kun normaali. Vettä olen antanut teelusikalle vähän väliä ja sen lisäksi on syönyt purkin päärynä sosetta. Korvike tuli ylös aamulla samantien. Olisko maissivelli hyvää?Kiitos etukäteen!

Kommentit (7)

että tyhjensin hedelmäsoseen tuttipulloon, parilusikallista sokeri ja vettä loput. Sekoitus. Juotin sen vähän kerrallaan. Siitä saa nestettä ja energiaa. Nesteen saanti on tärkeää, maito tulee nopeasti ulos ja haisee pahalle, lapsi ei välttämätät suostu sitä enää juomaan. Ruokaa pieniä määri kerrallaan (suolaista purkkiruokaa ym.) Hedelmäsoseet juomana.

eilen pikamahatauti. Iltapäivällä alkoi, oksensi 5 kertaa ja ripuloi kerran, yöllä ei enää mitään ja tänäänkin ok, tosin ruoka ei nyt kauhean hyvin maistunut vielä. Muilla perheenjäsenillä ei ainakaan vielä mitään oireita. Tietääkö joku, mikä pöpö liikkeellä? Rotarokotettu on, voisko olla rokotuksen takia lievempi rotavirus, kun muut perheessä ei sairasta (eli on ehkä immuuneja jo, valtaosahan sen lapsena sairasti ennen rokotteita)?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä vinkki tuo sose veden seassa! Kiitti! Lusikoi innolla pääsynä vettä:) Poika on ihan tosi pirtee eikä ole oksentanut enää. Saas nähdä vaikka näin helpolla päästiin. Tytöllä oli ensin tuo tauti ja se tuli kun salama kirkkaalta taivaalta ja meni ohi yht yllättäen.Kiitos kaikille!ap

Tärkkelyspitoinen ruoka imeytyy hyvin ja on siten suositeltavaa, esim. murot, viljatuotteet, riisi, peruna ja suolakeksit. Maitoakin saa juoda, mutta se ei saa olla ainoa nautittava aine. Imetystä suositellaan jatkettavaksi.Oksentelun aikana on erityisen tärkeää tarkkailla lapsen nestetasapainoa. Mikäli lapsen yleisvointi on hyvä, eikä kuivumista todeta, oksentelu voidaan hoitaa kotona. Lapsen täytyy saada runsaasti nestettä, joka kannattaa tarjoilla pieninä annoksina ja usein, esim. lusikallinen 10 minuutin välein. Nesteen on hyvä olla kylmää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat