Vierailija

Meillä on tosi kummallinen tilanne. Mieheni ei ole lapsen biologinen isä ja tietää sen, on tiennyt aina. Nyt lapsen biol. isä on jotenkin saanut tietää / arvailee, että voisikin olla lapsen isä. Voiko lapsen biol. isä vaatia joitain testejä tms, jolla saisi isyyden? Voiko hän vaatia joitain oikeuksia lapseen?

Kommentit (9)

Lainaus:

Avioliitossa syntynyt lapsi on automaattisesti sen, jonka kanssa olet naimisissa. Vaikka ei siis välttämättä oikeasti olekaan. Muistelen niin, että tämän toisen isäkandidaatin pitäisi vaatia virallista isyydenselvittämistä, olisiko sitten oikeusteitse.
Tää tilanne on jotenkin kammottava. Lapsikin on jo melkein 12 ja yhtäkkiä uusi on isä on ilmestymässä kuvioihin.ap

Lainaus:

vaatia,jos olette naimisissa mutta jos olette avoliitossa siinä tapauksessa voi
Olimme jo naimisissa, ennen kuin tulin raskaaksi. Oma mieheni on tosiaan aina tiennyt, ettei ole lapsen biol. isä.Eli mies ei voi nyt vaatia isyyden vaihtamista?Mua ahdistaa tää ihan kamalasti!ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1975/197507001 LUKU

2 § (16.5.1980/351)

Isyyden toteaminen avioliiton perusteellaAviomies on lapsen isä, kun lapsi on syntynyt avioliiton aikana. aviomies lapsen isä. --5 LUKU

Isyyden kumoaminen

34 § (22.12.2006/1238)

Isyyden kumoamisen perusteetTuomioistuimen on kanteen johdosta vahvistettava, ettei aviomies ole 2 §:ssä tarkoitetun lapsen isä, jos on selvitetty, että äiti on ollut sukupuoliyhdynnässä toisen miehen kanssa tai ---35 §

KanneoikeusIsyyden kumoamista koskevan kanteen voi nostaa aviomies, äiti tai lapsi.Aviomiehen ja äidin on pantava kanne vireille kahden vuoden kuluessa lapsen syntymästä.Jos aviomiehellä tai äidillä on ollut laillinen este tai hän näyttää muun erittäin painavan syyn, minkä vuoksi kannetta ei ole aikaisemmin nostettu, voi hän panna kanteen vireille 2 momentissa säädetyn määräajan kuluttuakin.Aviomiehellä ei ole oikeutta nostaa kannetta, jos hän, saatuaan tietää toisen miehen olleen sukupuoliyhdynnässä äidin kanssa tai toisen miehen siittiöitä käytetyn äidin hedelmöittämiseen lapsen siittämisaikana, on lapsen syntymän jälkeen kirjallisesti selittänyt lapsen omakseen.***Tästä voi äkkiä tehdä sen johtopäätöksen että mikäli aviomiehesi on hyväksynyt itsensä lapsen viralliseksi isäksi eli esim lapsilisäpapereissa ym hän on lapsen isä, niin tämä mahd biologinen isä ei voi tehdä mitään. Ihan varmaksi sitä en voi sanoa.

Avioliitossa syntynyt lapsi on automaattisesti sen, jonka kanssa olet naimisissa. Vaikka ei siis välttämättä oikeasti olekaan. Muistelen niin, että tämän toisen isäkandidaatin pitäisi vaatia virallista isyydenselvittämistä, olisiko sitten oikeusteitse.

Kunnan lastenvalvojalta saa lähetteet ilmaisiin tutkimuksiin jos lapsi on syntynyt avioliiton ulkopuolella eikä isyyttä ole tunnustettu. Lapsen biologinen isä voi koska tahansa mennä lastenvalvojan luokse ja tunnustaa isyytensä.Äiti VOI halutessaan kieltäytyä selvittämästä lapsen isyyttä, mutta silloin pitää käydä allekirjoittamassa joku asiakirja siitä lastenvalvojan luona. Mutta jos mies kuitenkin on tunnustanut isyytensä täytyy lastenvalvojan jatkaa isyyden selvittämistä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat