Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tyttö on nyt 3,5-vuotias ja ollaan nyt joulun jälkeen koitettu jättää yövaippa pois. Päivät on ollut täysin kuiva jo vuoden verran, ensin vaipalla ja huhtikuun 2008 alusta ilman. Ja täysin kuivalla tarkoitan sitä, että sitten vaipan jättämisen on kerran tullut (ihan ekoina viikkoina) pissa housuun ja pari, kolme kertaa on muutama pisara karannut ja kastellut pienen läikän pikkareihin.Yövaippaa ei olla kokeiltu aiemmin jättää pois, koska siinä on kuutena yönä viikossa pissaa. Yleensä ihan vaan vähän, mutta kerran viikkoon ihan kunnon iso pissa. Nyt kuitenkin yritettiin. Ekana yönä ei tapahtunut vahinkoja, mutta seuraavat kolme yötä on vaihdettu kahteen kertaan lakanat. Lapsi ei selvästikään herää siihen, että on pissahätä tai siihen, että pissa tulee housuun. Herää vasta, kun pissa on jo ihan kylmää, iuh :/.Eli onko liian aikaista harjoitella yökuivuutta? Eikö lapsi ole vielä valmis? Onko jotain vialla? Miten toimia? Ihmetyttää tosiaan, sillä päiväkuivuus on ollut jo aikaa sitten loistavalla mallilla.

Kommentit (4)

Meillä on ystäväperheessä 5v joka ylpeänä kertoi että NYT hän ei enää tarvitse yövaippaa. Varmaankin johtuu just noista hormoneista. Mielestäni olisi lapselle reilua pitää sitä yövaippaa ja saatte kaikki nukkua rauhassa. Jos nukkuu niin sikeästi ettei herää niin ei se vaipattomuus auta mitään. Jokainen kypsyy omaa tahtiaan! Meillä isompi oppi n.2,5v yökuivaksi ja pienempi on nyt 2v2kk ja vaikka on päiväkuiva niin pissaa yöllä kyllä vielä vaippaan ihan reilusti. Olen ymmärtänyt että vasta yli 5v alkavat antamaan jotain apuja yökuivaksi oppimiseen(lääkitys/hälyttäviä patjoja tms)että olehan ihan rauhassa!

Jos yövaippa on lähes joka yö märkä, niin ei kannata vielä edes kokeilla sen poisjättämistä.Meidän tyttö oli päiväkuiva parivuotiaasta asti ja yövaippa jätettiin pois lääke- ja hälytinlakanahoidon jälkeen kuusivuotiaana.Yökastelu on PUHTAASTI fysiologinen juttu eli siihen ei liity mitään psyykestä johtuvaa tekijää tai kypsymistä yms.Yleensä yökastelijan jompi kumpi vanhemmista on myös ollut kastelija.http://www.yokastelu.fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskoisin lapsen olevan iän puolesta valmis, mutta lapsetkin ovat yksilöitä.Meidän napero ilmoitti 2,5-vuotiaana, ettei laita yövaippaa. Vahinkoja sattui joka toinen yö, mutta ei oo annettu periksi. Mies pissattaa lapsen yleensä ennen kuin käy itse nukkumaan. Siis laittaa hänet potalle ja lapsi tekee pissan nukuksissa pottaan.

Otetaan vaippa varmaan ensi yönä käyttöön. Pitää jutella tytön kanssa. Viime yönä nukkui ilmeisesti niin sikeästi, että ei aamulla edes muistanut pissanneensa kahteen kertaan sänkyyn, vaikka molempien kertojen jälkeen vaihdettiin vaatteet ja toisella kerralla huuhtaisin suihkullakin pahimpia pissoja. Aamuööa neiti vaan ihmetteli miten hänellä on vaippa päällä (piti laittaa, kun muovifroteet loppui).ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat