Vierailija

Meillä on hankala tilanne esikoisemme kanssa . Hän pitää parhaana kaverinaan samassa taloyhtiössä asuvaa "Martti" nimistä poikaa ( molemmat vajaa 6v ) Joka viikonloppu ja vapaapäivä hän hakee tätä poikaa ulos leikkimään ja arkenakin puhuu mitä hän leikkii sitten hänen kanssaan . Tämä Martti ei kuitenkaan ilmeisesti halua olla meidän esikoisemme kaveri . Hän ei koskaan saa tulla ulos leikkimään ja jos tulee ulos niin ei taatusti hae meidän lasta . Jos he ovat yhtä aikaa hiekkiksellä jne. tämä Martti leikkii muiden kanssa ja lapsemme seuraa vierestä .Miten siis selittää tämän ikäiselle ettei hän halua olla lapsemme kaveri sillä mielipaha on valtava ? Samoin on tosi tylsää kun tämän pojan vanhemmat saattavat sanoa , että Martti tulee myöhemmin ulos ja meidän lapsi istuu ja odottaa koko päivän ja suunnittelee kaikenlaista eikä tämä Martti sitten tulekaan . Miten toimia ? Muita samanikäisiä poikia ei lähistöllämme asu : (

Kommentit (3)

Myös mä selittäisin, että aina ei vaan kemiat synkkaa (lapsen termein tietysti!). Tosi harmi, että teillä on tuo tilanne, ettei muita samanikäisiä naapurustossa ole. Ilmeisesti kuitenkin muita lapsia on, viitaten tuohon hiekkiskommenttiin? Etkö voi kokeilla, jos lapsellasi synkkaisi jonkun toisen lapsen kanssa, vähän nuoremman tai vanhemman? Oma poikani on ollut kuin paita ja peppu itseään kolme vuotta vanhemman pojan kanssa, sekä tulee hyvin toimeen myös useimpien tyttöjen kanssa. Lapset ei yleensä ole kauhean nirsoja, jos kavereita on vain rajattu määrä. Lukuunottamatta teidän naapurin ipanaa. ;)

Rohkaise, että hän on hyvä tyyppi ja löytää vastavuoroisen suhteen toisen lapsen kanssa. Miettikää asiaa myös toisinpäin: lapsesi voisi olla se, joka ei halua olla (koko ajan tai ollenkaan) jonkun innokkaan lapsen seurassa. Ystävyyssuhteet perustuvat vapaaehtoisuuteen. Lahjontaan ei kannata ryhtyä, eikä sekään tuntuisi kivalta, jos toinen viettäisi säälistä aikaa lapsesi kanssa (ja esim. selän takana puhuisi rumaa lapsestasi).Elämään kuuluu pettymyksiä ja vanhempien tehtävänä on elää lapsen kanssa pettymysten yli, ei estää niitä tulemasta.Miten itse olet asian itsellesi selittänyt ja miten olet lohduttautunut, jos joku ei halua yhtä tiiviisti kanssasi tekemisissä kuin olet itse toivonut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat