Vierailija

Imetys on lähtenyt aika huonosti käyntiin ja olen tilanteesta kovin ahdistunut. Sairaalassa meidät jätettiin imetyksen kanssa oman onnemme nojaan ja seurauksena rinnanpäät menivät niin rikki etten voinut muutamaan päivään imettää lainkaan. Kotiintulemisen jälkeen mieli on ollut ihan maassa kun mies on heitellyt kaiken maailman uhkakuvia tyyliin "kohta se maidontulo loppuu kokonaan jos et tee niin ja näin. Vielä on muutama päivä aikaa" jne. Lisäksi on muita huolia jotka painavat ja joilla stressaan. Synnytyksestä on kaksi viikkoa aikaa. Onko mitään keinoa jolla enää tässä vaiheessa saisin tilanteen hanskaan? Siis muuta kuin imettää, imettää ja lypsää.

Kommentit (11)

Lisäksi monipuolinen ruoka jota syöt riittävästi auttaa asiaan.Stressi ei ole hyväksi, yritä jotenkin rauhoittaa mielesi ja ajatella hyviä asioita sekä nauttia vauvastasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta tosiaan, juo paljon ja laita vähän Lansinohia nänninpäihin. Käytä rintakumia ja rentoudu.Sen maidontulon voi kuulemma käynnistää imetyksen lopetuksenkin jälkeen (imetystuki ry) uudestaan, joten älä nyt liikaa stressaa maidon loppumisestakaan. Jos loppuu niin loppuu mutta jos sitä tulee edes vähän niin kyllä sitä on mahdollista lisätä suht helpostikin, jos se määrä siis on ylipäänsä lisääntyäkseen.

se voi aiheuttaa sen että menee rinanpäät rikki!

joskus kuulin että sitruunaa kun puristaa suoraan siihen nännille se auttaa mutta toki kirveleekin aluksi paljon.juotpaljon!pilsneriä ennenvanhaan käskettiin juoda se nostaa maitoa kans.

Ja yksi hölmöltä kuulostava ohje: Laula imettäessäsi jotain koskettavaa laulua, vaikkapa Suojelusenkeli tms, joka saa äidinvaistosi heräämään lasta kohtaan. Tämä kannattaa toistaa joka imetyksellä, jolloin maidontulo ikäänkuin ehdollistuu lauluun. Nimim. joulukirkossa oman imetyslaulun aikana herunut, vaikka imetyksen loppumisesta 10kk ;DHeruminen saattaa nopeutua myös ajattelemalla virtaavaa vettä, puroa tms.Kaikista vähiten elimistösi kaipaa nyt imetyksen aiheuttamaa stressiä. Maidon tulo ei lopu yks kaks, eikä sitä osaa ennustaa imetyksen ulkopuolinen hlö, esim. isä.Olethan lukenut imetystukilistan ohjeet ja neuvot?Tsemppiä!

Syö itse hyvin. Stressiä on vaikea unohtaa, mutta yritä rentoutua. Lypsä rintoja lämpimässä suihkussa tai saunassa. Jos mahdollista mene saunaan yksin ihan rauhassa rentoutumaan, laita musiikkia niin ettet stressaa mahdollisesta lapsen itkusta. Ole ihan omassa rauhassa, rentoudu & lypsä. Saunan jälkeen tarjoa rintoja (tyhjenneitä) vauvalle. Rajoita korvikkeen antoa. Jos lapsi oppii imemään, hän saa maidon tyhjistäkin rinnoista, ala vähentää säännönmukaisesti korvikkeita.Laita 2 1,5 litran mehupulloa itsellesi jääkaappiin päivittäin. Näin pystyt kontrolloimaan sitä, että juot vähintään sen 3 litran verran päivässä.

itsekin maidontulosta stressanneena ja rinnat verille imettäneenä lähwtän täältä paljon voimia.Kolmea lasta imettäneenäolen oppinut seuraavaa:

-Vaikka maitoa olisi, heruminen kestää joskus kauan - etenkin,jos pelkää maidon loppuvan tai on stressaantunut. Rentoudu.

-Suihkussa käynti auttaa, usein maito alkaa tihkumaan heti sen jälkeen: lämmintä vettä ja itsehierontaa rintakehä/hartia-alueelle.

-HNiska-hartiajumppa auttaa usein maidontuloon - tämä on hassua, mutta ilmeisesti verenkierron paraneminen edesauttaa myös herumista.Jotta maitoa tulisi tarpeeksi,

-syö paljon ja monipuolisesti, etenkin hiilihydraatteja ja suklaata :)

-juo tarpeeksi vettä, limsaa, pilsneriä tai siideri

-pesi vauvan kanssa sohvalle tai sänkyyn, ole lähekkäin ja nauti vauvasta

-haistele vauvaa, ihaile vauvaa, silitä vauvaa, suukota vauvaaJos mikään ei auta, ota tuttipullo ja palaa imetysasiaan myöhemmin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat