Vierailija

Varsinkin näpit ja varpaat palelee, vaikka olis vain muutama aste pakkasta. Ratsastus kestää tunnin ja on ulkona. Viimeksi oli kahdet villasukat ja kuomat, silti paleli. Jalassa toppahousut ja toppatakki päällä. Kädessä on ollut rukkaset ja sormia palelee.

Miten teillä pukeudutaan?

Kommentit (7)

Moikka.. Ootko kokeillu sellasia toppasia ratsastusrukkasia? jotka ovat kuten tumput mutta pikkurilli erikseen.. Niiden alle voi laittaa vaikka villasormikkaat.. Varpaiden kannalta kannattaa olla tarkkana ettei kenkä oo liian "tiukka" kun on paljon sukkia jalassa.. Myös olisi hyvä jos ratsastuksen aikana esim väli kävelyllä jumppaisi sormia ja varpaita eli koukistaa j aojentaa niitä etää veri lähtee kiertämään.. Myös käsiä voi pyöritellä.. Kannattaa kokeilla.. Tiedän itse millasta on palella ratsastaessa.. Ja myös ratsasteassa voi varpaita liikutella..Toivottavasti on apua:)

ja tekevät tunneilla oikein kunnolla töitä, ei enää tule niin kylmä!Mutta itse kun aikoinaan ratsastin ulkona, käytin ratsastushousujen päällä ns. chapseja. Niitä kuomia ei kannata tunkea liian täyteen! Sekin on sitten kylmä.Ehkä teidän kannattaisi satsata kunnon craftin tai rukan lämpökerrokseen. Siihen urheilusukat (kunnon!), joissa materiaali jotain sekoitetta - vaikka pitkävartiset sukat. Näiden päälle yhdet villasukat, ei enempää. Kuomien sijaan voi koettaa vaikka ostaa kunnolliset camel bootsit karvavuorella. Kaikki ratsastuksenopettajat eivät niistä tosin tykkää.Ennen oli ainakin olemassa sellaisia talviratsastushousuja, toppamallisia, sellaisia kannattaa harkita.Kädet palelee väkisin, jos nämä lapset oikein paljon menevät käyntiä tai ravaavat vain ihan vähän. Kunnon hiihtohanskat voivat olla hyvät, varsinkin talvea varten.Muistan itse, kuinka joskus tuli tallilla paleltua niin, ettei enää ollut edes tuntoa käsissä ja jaloissa. Ja kun hevosen selästä pääsi pois, tunto palautui valtavan säryn kanssa. Mutta ei silloin sellaisesta tullut vanhemmille valitettua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liikuttelee varpaitaan niin veri alkaa kiertämään sama sormilla. Ei siihen muuta keinoa ole.

Ratsastan usein talvella ilman satulaa silloin pysyy lämpimänä. Tämä ei tietysti ratsastustunneilla käy.

Raviohjastajilla oli ainakin takavuosina konsti nämä lämmitettävät geelinaamiot. Sellaisen kun teippasi ranteisiin niin auttoi kylmänkankeuteen.

Itse ainakin pidän tärkeänä juuri sitä etteivät kengät ja hanskat ole liian tiukat, vaan sinne jää ilmaa lämmittämään. Rukkasten alle myös ohuet villasormikkaat. Ja tarpeeksi kovaa kun menee hevosella niin johan lämpiää :D

Varsinkaan lapsilla kun tunti ei ole vielä fyysisesti kovin rankka vaan kävellään paljon jne.Ilman satulaa meneminen on lämpöisempää. Olisiko siihen mahdollisuus kovilla pakkasilla.

-pikkuhousut

-tekninen, silkkinen tai villainen kerrasto

-villasekoitesukat, villasormikkaat tai villalapaset

-fleese housut ja paita

-tuulta läpäisemätön toppatakki ja housut

-lämpimät talvikengät tai ratsastussaappaat tarvittaessa perinteiset villasukat lisäksi

-silkkikypärämyssy kypärän alleEikä sitten mitään puuvillaa minnekään väliin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat