Vierailija

Kertokaahan viisaammat mikä on, kun vauva, 4viikkoa, syö noin 3 tunnin välein päivin ja öin. Lisämaitoa en ole antanut lain, kun hyvin on kuulemma paino noussut, mutta siis nyt kun haluaisin pumpata maitoa talteen pakkaseen, niin pumppauslaite ei saakkaan maitoa ulos rinnoista ollenkaan, ja vauva saa muka maitoa tarpeeksi?! Pari viikkoa sitten pumppaus vielä onnistu, ja sain ulos noin 80 ml /krt, ja nyt ei tuu milliäkään vaikka vartin yrittää pumpata....

Kommentit (5)

Jos haluat pumpata pakkaseen niin kannattaa ottaa etumaitoa, siis pumppaa ennenkö syötät ja jätä rasvasempi takamaito lapselle. Maidontuotanto lisääntyy kun tarve lisääntyy.Tai pumppaile/imetä parin tunnin välein niin tuotanto lisääntyy.Lapsi on parempi imemään kuin kaupan pumput.Sulla on nytten just sopiva määrä lapselle maitoa ruokana, kaudet vaihtelee. Kohta sulla on tiheän imun kausi kun lapselle ei riitä nykynen maitomäärä, aina noita kausia ei edes huomaa jos lapsi ei pahemmin rissaa vaan viihtyy rinnalla.Ittelläni on ollut aikoja että kun lapsi lisää maidontuotantoa niin maitoa tulee jonkun aikaa ylimääränen ja jos määrää ei käytä hyväkseen niin se rauhottuu ajallaan siihen minkä lapsi tarttee. Siitä luultavasti sullakin johtui alussa ylimääräsen maidon tuotanto: lapsi imee aikansa ja maidon määrä lisääntyy mutta kohta oikea määrä löytyy.Itsekin olen parin kerran maitoa luovuttanut. Jos lapsi kasvaa niin ruokaa tulee. Älä ole huolissasi vaikka rinnat ei olekaan sen näköset että kohta poksahtaa. ;)Huolehdit vaan ittestäsi: syö ja juo kunnolla, liiku ja nauti. Ei se maito lopu jos et lopeta imetystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lapsi siis kasvaa hyvin, ei huolen häivää.Maidon tulo vaatii herumisrefleksin käynnistymisen, ja se on toisilla tiukemmassa kuin toisilla. Jos sulla on sellainen pumppu jolla voi pumpata yhdellä kädellä, voit pumpata toisesta rinnasta kun vauva syö toisella, se heruttaa hyvin.Jos samaan aikaan pumppaaminen ei onnistu, ota vauva lähelle kun pumppaat, käytä mielikuvia ja ajatuksia nälkäisestä vauvasta joka ahnaasti tarttuu rintaan...Mä olen aina ollut runsasmaitoinen ja luovutin kymmeniä litroja, mutta imetyksen loppupuolella (lapsi oli silloin jo tosin reilusti yli vuoden) pumpulle en enää herunut pisaraakaan, lapsi kyllä sai maitonsa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat