Vierailija

Katselin juuri oikotiestä omakotitaloja Vantaalla. Yksi 50-luvulla rakennettu talo, missä 60 neliöö maksoi 185 000.Olisin valmis maksamaan sellaisesta ainoastaan 120 000, koska remonttia siihen pitäisi varmaan tehdä. Myyjä ei varmaan tuohin hintaan suostuisi.

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monilla kotitalouksilla on kertakaikkiaan aivan liian suuret lainat. Vaikka korot ovat laskeneet ei se paljoa lohduta, jos taloudessa toinen tai pahimmassa tilanteessa molemmat ovat ansiosidonnaisella. Pääkaupunkiseudulla monilla on 3000-4000 euron (ja jopa ylikin) palkkoja. Siihen suhteutettu laina voipi olla vähän "kireä" maksettavaksi ansiosidonaisella.Oletko laskenut, mitä työttömyyskorvaus on tuollaisella palkalla? Paljoa ei lohduta, että se veroprosenttikin laskee, kun tulot laskevat.

Meidänkin 50-luvulla rakennetua taloa myytiin 60 neliöisenä, mutta se on vain yhden kerroksen pinta ala. Sen lisäksi on kellari ja yläkerta eli lämmintä lattiapinta-alaa yht. 135m2. Me maksettiin 200 000€ ja pidettiin halpana. Tosin remonttiin uppoaa rahaa nyt jo mennyt 30 000 € ja ihan alkutekijöissä ollaan.

ja kun korot ovat näin alhaalla, ei lomautetuilla mitään paniikkia ole. Parin vuoden päästä on taas uusi noususuhdannekin edessä, ja hinnat taas nousussa.En kertakaikkiaan jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka toivovat toisille tuollaista epäonnea. Aloittakaa pienellä asunnolla niinkuin muutkin, ja siirtykää isompaan, niin kyllä teilläkin on varaa omaan kotiin, ilman noin ilkeitä ajatuksia muista.

Noilla tiedoilla tietysti vaikea sanoa, mutta jos siinä on 1500 m2 tontti, jonka voi vielä jakaa vaikka kahteen osaan ja puolikkaan myydä 100t hintaan, niin sittenhän tuo on ihan pilkkahintainen. Jos taas on vuokratontilla on ihan älyttömän kallis. Ja jos on normaalikokoisella omalla tontilla, niin jotain siltä ja väliltä. Oleellista myös varmaan se, että onko rakennusoikeutta jäljellä ja missä kunnossa tuo on.Niin, mutta mitä hintojen alas tulemiseen tulee, niin vaikka nyt joissain yksittäisissä paikoissa (ja nimenomaan kai pääkaupunkiseudun omakotitaloissa) on tultu alas, niin se ei ensinnäkään näy pyyntihinnoissa vielä juurikaan vaan enemmänkin myyntihinnoissa. Lisäksi tuommoinen, että hinta putoaisi 185t:sta 120t:iin, niin sehän tarkoittaisi 10% vuosivauhdilla 5 vuoden tippumista, joten aika toiveikas saa tosiaan olla, jos luulee, että tuommoiset 35% olisi tämän talven aikana lähtenyt hinnoista pois.Niin, mutta kyllä tuo suunta on sellainen ja varmasti hinnat tulevat tippumaan ja kannattaa muistaa, että tuommoisessa on myös pelkällä tontilla oma arvonsa, jos sijaitsee hyvällä paikalla ja on rakennuslupaa. Jos tontti on huonolla paikalla voimalinjan alla juuri kehä kolmosen kupeessa, niin sen arvo ei välttämättä kovin suuri ole, mutta jos on taas viihtyisällä jo valmiiksi rakennetulla alueella, niin sellaisia tontteja ei tule juurikaan esim. uudisrakentajille, jotka haluaa rakentaa jonnekin muualle kuin vasta kaavoitetulle pellolle tms.

pääkaupunkiseudulla. Myyntiin tulee vain putkiremppakohteita, joiden omistajilla ei ole vanhojen kalliiden lainojen lisäksi varaa enää ottaa lisälainaa putkiremppaa varten (tai maksaa siitä aiheutuvaa isoa vastiketta taloyhtiölle).Odotapa rauhassa kevääseen/kesään. Kyllä kaikki irtisanotut ja lomautetut hetken aikaa ansiosidonnaisella pärjäävät lainanlyhennysten kanssa. Mutta jossain vaiheessa kamelin selkä katkeaa. Siinä vaiheessa hinnat tulevat alas, kun on paljon muitakin samassa tilanteessa.

hinnat puttoo. oikein rommaa. luin just kauppalehestä. sielä tiejetään. kohta saa vittu talon ilimatteeks ja kahavit kaupanpäälle. nyt äkkiä mammelit ostoksille. ja teettäkää kuntotarkastus ja vaatikaa myyjää vielä ottamaan vastuuvakuutus piilovirheiden varalle. ja kaupoille rakennusmestari isä mukaan ja tietysti lakimiesserkku.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat