Vierailija

onko epäkäytännöllistä kun haalari aika iso..? Laskettu aika helmikuun alussa eli haalari otetaan käyttöön jo ihan sairaalasta lähdettäessä..

Sivut

Kommentit (60)

nämä "56cm haalari on ihan rahan tuhlausta" -tyypit. Itsellä niillä on aivan varppina vauva joka on syntynyt jotain elokuussa ja eivät edes ole tarvinneet noin pientä haalaria heti laitoksella.

Meillä vauva syntyi helmikuussa ja ihan omaa hölmöyttäni uskoin näitä "kokeneita" äitejä jotka sanoivat, että 56cm on rahan tuhlausta. Otin sitten äippäpakkauksesta sen ohuemman ja pienemmän haalarin - JOKA OLI AIVAN LIIAN ISO!

Jo heti laitoksella tajusin, että kyllä nyt äidit puhuivat ihan olettamuksia, ei ollut kukaan tainnut yrittää pukea jotain jumbohaalaria pienen, hätäiseen 3kg vastasyntyneen ylle. Se oli törkeän iso.

Ja miten niin "kääri hihat"? Siis oikeesti??? Ei niitä loputtomiin voi kääriä. Se kokoero on niin iso.

Kyllä minä nyt vaan olen toista varten ostanut sen "turhan" 56 senttisen haalarin, koska la taas helmikuussa. Ei ainakaan tarvii hihoja kääriskellä ja arpoa, että missähän on vauvan jalat ja kädet, kun niitä hihoja EI voi niin paljon kääriä että ne kädet sieltä tulee näkyviin, se vauva tosiaan on niiiiin pieni.

Huomaa, että jotkut tähän ketjuun kirjoittaneet eivät tosissaan ole koskaan edes yrittäneet pukea vastasyntynyttä äippäpakkauksen toppahaalariin. Eikä kannatakaan.

Suurin osa näistä mammoista jotka sanoo, että ei kaannata ostaa 56cm haalaria on niitä, joilla on asiasta vain olettamuksia ei kokemusta.

Itse en koskaan unohda sitä tunnetta kun yritin sitä vauvaa pukea laitoksella siihen haalariin ja tajusin, että jaahas, on sitten 25cm liian iso...

Mulla odottaa tuolla vauvaa varten 62cm toppahaalari,jonka saa myös pussiksi. Vauvan olis määrä syntyä tammikuun lopussa. lisäksi kaukaloon on hankittu se lämpöpussi, sen kanssa käytän 60cm villapukua. Meidän lapset on olleet pitkiä 54cm ja 55cm syntyessään...vaikka voihan tää kolmonen olla poikkeus :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Kaukalolämpöpussi on hyvä vaihtoehto haalarille. Tällainen esim. http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/2511/pl#. Meillä oli 62cm haalari tammikuussa syntyneellä vauvalla, ihan pientä eli 56cm ei kannata ostaa, koska se jää nopeasti pieneksi.
meillä lapsella jatkuvasti 10cm liian pieniä vaatteita. Tyttö nyt 93cm ja 80cm ja 86cm käy ihan hyvin. Sama vauvana. koot riittivät tosi pitkään. Joillain toisilla tosiaan voi jäädä pieneksi pian, mutta ei voi yleistää.

Miten muuten kaukolämpöpussin saa turvaistuimeen? En oikeen tiedä millainen tämä pussi on. Onhan siinä oltava jaloille erilliset taskut jos meinaa vauvan saada siinä turvaistuimeen vai onko se ihan hyödytön jos meinaa vauvan siinä tuoda laitokselta?

haalari oli meidän kuopuksella, esikoisesta en muista mitä kokoa eka haalari oli, varmaan myös 62 cm. Minäkään en ostaisi 56 cm haalaria, mutta vain siksi koska melko varmasti saisin ison vauvan, kun kaksi ekaakin olivat isoja.Äitiyspakkauksen haalari on kyllä aivan liian suuri vastasyntyneelle. Meilläkin kuopus oli lähes 5-kiloinen syntyessään ja ihan liian iso olis ollu se haalari. Nyt 9-kiloisena on sopiva.Eli kehotan ostamaan 56-senttisen tai 62-senttisen haalarin. :)

pienemmän haalarin, koska isompi on hankala esim. turvaistuimessa kun ajetaan kotiin. Ompelisin vaikka postikulujen hinnalla teillekin, koska "ottaa päähän" muutamat epäasialliset vastaukset Sinulle, tyyliin vedä jätesäkki jne. Vähän käytöstapoja täälläkin olisi kiva, vaikka nimettömänä on kiva haistatella mitä tyhmä järki ulos sysää. Ymmärrän kysymyksesi enkä vähättele.Kysy toimitukselta jos voin lähettää sinne tietoni ja Sinä omasi, niin ompelen jos haluat, tarjoan kankaankin...

matkusti kotiin sairaalasta äp:n kevyttoppiksessa.Ok,oli ensialkuun iso,mutta hihoja/lahkeita sai hyvin käärittyä,ja vauva kasvoi nopeasti pukuun sopivaksi.Riippuu myös paljon siitä,kannattaako 56cm pukua ostaa,meinaako ostaa H&M:n minivaatteita,vai kenties kalliin merkkihaalarin.HenkkaMaukan mitoituksilla 56cm haalari on aika satavarmana pieni täysaikaiselle vastasyntyneelle (itse ostin sieltä suloisen 74cm talvihaalarin,joka oli käyttökelvoton,jopa hoikalle vauvalle liian kapean mallinen vaikka pituutta olisikin riittänyt),toisissa yleensä kalliimmissa vaatteissa on reilummat mitoitukset..mutta jos olisin syntyessään 53cm kuopukselleni ostanut 56cm ulkohaalarin,olisi ollut täysin turha ostos..mielestäni kannattaisi ottaa väh.62cm puku,ei ole ensialkuun kovinkaan reilu,ja ehkä juuri ja juuri mahtuu koko kevään ajan :)

Sellainen kevyesti topattu fleecehaalari, josta saa vetoketjuja muuttamalla pussin. Haalrina käy turvaisutimeen ja pussina nukkumiseen.Pikkuvauvalle saa helposti lisälämpöä peitolla kaukalossa (ja kaukalo itsessää on hyvä eriste alta päin) ja makuupussilla+huovalla vaunuissa, siksi en pitänyt tarpeellisena mitään varsinaista toppahaalaria. Se pussi oli muistaakseni 62, joka sopi ihan vastasyntyneestä asti riittävän hyvin.Meillä siis pojat, jokta syntyivät syyskuun alussa ja maaliskuun alussa. Syyskuinen, isokokoinen käytti äp-toppapukua jo keväällä, toinen, keskikokoinen vasta seuraavana talvena. Sitten, kun kävelivät, ostin oikeita haalareita.

Mulla syntyi tammikuun alussa vauva (52cm ja 4100g). Ostin Lennen toppapuvun 56 cm. Tuntui että laitokselta lähtiessäni tuokin haalari oli iso. Nyt on jo melkein kaksi kuukautta vanha ja haalari menee edelleen. Ja aika sopiva. Uskon että meillä menee tuo haalari vielä tänkin kuukauden. Nyt vauva on jo 59 cm ja 5100g. Hetkeäkään en ole katunut tuon pienen haalarin ostoa.Huhtikuussa sitten siirryn jo kevyempään haalariin. En ole vielä hankkinut, mutta luultavasti ostan aika sopivan, enkä sellaista mikä on sopiva heinäkuussa.

se että vauvan kädet ja jalat ei yllä hihoihin ja lahkeisiin, mikäs siinä.

JOpa se toiseksi pienin haalari on liian iso.

Ei niistä hihoista ja lahkeista ole mitään hyötyä, katso nyt itsekin mittanauhalla miten pieni on 50cm pitkä vauva joka vielä on ihan mykkyrässä. Siihen haalariin mahtuis kolme vauvaa. Ihan tolkuttoman iso yhdelle - ja ongelmia tulee siinä vaiheessa kun yrität laittaa sitä vauvaa turvaistuimeen kun et yhtään näe missä on jalat ja kädet. Ainakaan ne ei ol siellä hihoissa ja lahkeissa koska on niin lyhyet, että ei niihin vielä yllä. Osta ihmeessä pieni esim 56 cm haalari!

Meillä kyllä oli varattuna vauvalla pienempi talvahaalari, vaikka sekin oli iso, vaikka oli jotain 50 cm <. Vauvamme syntyi aikoinaan maaliskuussa.

meillä oli äp:n pienempi haalari autossa (ja ulkona lisäksi viltti, joka autossa otettiin pois), ja vaunuissa oli 68 cm toppahaalari alusta asti ihan ok. Se äp:n pikkuhaalari alkoi olla pieni keväällä. 68 meni koko kevättalven. Keskikokoiselle lapselle se äp:n toppahaalari on hyvä vasta yli puolivuotiaana, pienet lapset voivat pitää sitä vielä vuoden vanhanakin ja ylikin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat