Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen määräaikaisena sairaalassa.

Nyt olen ehkäpä pääsemässä vakituiseksi, tosin eri osastolle kuin missä työskentelen.Olen laittanut nimen alle sopimukseen, jossa on työn kesto 31.3 asti.

Voinko lähteäpois työstä aikaisemmin aloittaakseni tuolla vakiosastolla?

Olenko sidottu tuohon määräaikaisuuteen,

Kommentit (5)

ellei työsopimuksessa erikseen ole sanottu, että voit lähteä kesken pois. Kukaan ei tietenkään voi pakottaa jäämään, mutta työnantajalla on oikeus periä korvauksia.

...että lain mukaan määräaikaisesta sopimuksesta ei voi irtautua ilman työnantajan suostumusta. Käytännössä kuitenkin todella usein työnantaja mahdollistaa työn vaihtamisen "saman talon sisällä" määräaikaisuudesta huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei siinä varmaan ole mitään ongelmaa. Sijaisethan usein palkataan vakivirkoihin kun niitä tulee auki ja taas otetaan uusi työntekijä sijaisuuksia tekemään.

Tässä lainaus toimihenkilöliiton sivuilta:Jos toinen osapuoli päättää määräaikaisen työsopimuksen ilman toisen suostumusta, hän on velvollinen korvaamaan siitä aiheutuneen vahingon. Työntekijälle korvattava vahinko on yleensä hänelle aiheutunut ansionmenetys. Työnantajalle korvattava vahinko on yleensä kulut uuden työntekijän palkkaamisesta. Työnantajan on tällöin näytettävä yritykselle aiheutuneiden kulujen määrä. Työntekijä saa vähentää maksamansa vahingonkorvauksen verotuksessa. Maksusta on oltava kuitti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat