Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

eli, olen eronnut avomiehestäni ja meillä on yhteistä velkaa asunnosta. voinko myydä oman osuuteni asunnosta jollekkin kolmannelle henkilölle?

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Ei edes "omaa osaansa".
Joihinkin toimiin puoliso tarvitsee kuitenkin toisen puolison suostumuksen. Perheen yhteisen kodin ja asuntoirtaimiston sekä toisen puolison työvälineiden suojaamiseksi aviopuolison vapaata määräämisvaltaa on rajoitettu.Puoliso ei saa vapaasti myydä omistamaansa puolisoiden kotina käytettyä asuntoa. Tämä koskee sekä omakotikiinteistöä että osakehuoneistoa.Puoliso ei saa ilman toisen puolison suostumusta luovuttaa omistamaansa1) kiinteää omaisuutta

2) toisen maalla olevaa rakennusta ja vuokraoikeutta maahan eikä

3) osakeyhtiön osakkeita, vuokraoikeutta tai muita oikeuksia, jotka oikeuttavat hallitsemaan huoneistoaTapaukset 1 ja 2 koskevat omaisuutta, jota on tarkoitettu käytettäväksi puolisoiden yhteisenä kotina ja tapauksessa 3 on kyse omaisuudesta, jota on yksinomaan tai pääasiallisesti tarkoitettu käytettäväksi puolisoiden yhteisenä kotina. Toisen puolison suostumus tarvitaan myös 1-3 kohdissa mainitun omaisuuden vuokralle antamiseen.

Lainaus:

eli, olen eronnut avomiehestäni ja meillä on yhteistä velkaa asunnosta. voinko myydä oman osuuteni asunnosta jollekkin kolmannelle henkilölle?
Onnea, voit myydä oman osuutesi asunnosta jos tosiaan löydät jonkun joka haluaa sen ex-avokkisi kanssa jakaa ;D

Jos miehesi edelleen haluaa asua asunnossa, hän joutuu lunastamaan sinun puolikkaasi. Jos ei halua, myytte asunnon ja jaatte rahan. Jos miehellä on uusi nainen, joka haluaa ostaa sinun puolikkaasi, sitten en tiedä onnistuisiko 'suoraan' hänelle myyminen, vai pitäisikö miehen kuitenkin ensin lunastaa sinun puolikkaasi.

AvoliittoAvoliittoon ei sovelleta avioliittoa koskevia säännöksiä. Kumpikin avopuoliso omistaa nimissään olevan omaisuuden ja he voivat hankkia omaisuutta yhteisiin nimiin. Avopuolisoilla ei ole minkäänlaista avio-oikeutta vastaavaa oikeutta toistensa omaisuuteen. Vallintarajoituksia ei ole. Kumpikin avopuoliso voi päättää omaisuudestaan haluamallaan tavalla eikä avopuolison oikeutta asuntoon ole mitenkään suojattu. Avopuoliso voi siis vapaasti myydä omistamansa omaisuuden, esimerkiksi perheen asunnon.

Jos olet asunut alle 2 vuotta asunnossa maksat myyntivoitosta pääomatulojen mukaisen veron eli 28 %. Myyntivoitosta voit toki vähentää osuutesi mahdollisesti tehdystä remontista.Eri asia on, kuka haluaisi ostaa asunnon puoliksi miehesi kanssa ja kenelle miehesi antaisi ostoluvan....Jos auntolaina on teidän molempien nimissä, et pääse siitä eroon maksamalla puolia. Miehesikin on maksettava oma osuutensa pois eli otettava uusi asuntolaina omaan puolikkaaseensa.Vaikka asunto on yhteinen, niin avopuolisoiden tulisi aina ottaa asuntolainan oma osuutensa vain ja ainoastaan omiin nimiin. Yhteinen asuntolaina on aina riski, jos tulee ero.

Eli molempien nimiin ostetun omaisuuden myyntiin tarvitaan molempien suostumus.Molempien nimiin otetusta lainasta vastaa kumpikin velallinen kunnes laina on kokonaan maksettu riippumatta siitä kuka lainan maksaa.Katso lait omaisuuden myynnista ja laki lainanotosta.T 4

Jos teillä on asunnosta velkaa ota ensin yhteyttä pankkiin ja kysy ohjeet missä järjestyksessä ym. se hoidetaan. Tuo kolmas osapuolihan ei asunnon osakekirjaa saa kun se on vielä panttina miehesi laina osuudesta. Varmista myös pankista että sinä et ole myynnin jälkeen enää velasta yhteisvastuullinen miehesi kanssa.

Tiedoksi, lapsi ei pelasta karilla olevaa parisuhdetta päinvastoin.On halpamaista tehdä miehestä väkisin isä, jollei tämä kerra isäksi halua.On halpamaista jättää ehkäisy mieheltä salaa pois, lutkamaista.Jollei selkäranka riitä eroon, niin oma vika.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat