Vierailija

Eli raskaana olevat alkoholistit ja muut päihdeäidit voitaisiin määrätä tahdonvastaiseen pakkohoitoon raskauden ajaksi. Hesarin verrkosivuilta löytyy myös juttu.

Kommentit (11)

kaikilta ei-steriloiduilta naisilta alkoholinkäyttö totaalisesti niin tämä ongelma poistuu. Kun yleensähän ne sikiövauriotkin tapahtuvat alkuraskaudesta kun moni ei edes tiedä olevansa raskaana eli ei siinä neuvolan pakkohoito mitään auttaisi. Radikaalit keinot kehiin - Suomihan on sivistysvaltio!P.S. Toinen vaihtoehto olisi että kielletään naisilta seksi miesten kanssa. Sekin ratkaisisi asian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asia on aika monimutkainen.. ja siinä on monta puolta... Mutta kun miettii alkoholin ja huumeiden aiheuttamia vammoja ja ongelmia lapsille.. FAS-lapset, kehitysvammat yleensäkin, tai vastasyntynyt jolla on huumeriippuvuus... ja kaikki muut ongelmat.... kyllä sitä silloin miettii että lapsi ansaitsee terveen alun...taas toisaalta niin kuin joku mainitsikin että päihdeongelmaiset äidit eivät tulisi terveydenhuollon piiriin tullessaan raskaaksi... toisaalta muutosta tarvitaan myös siihen mitä tapahtuu lapsen syntymän jälkeen lapselle ja koko perheelle...Mutta nämä tosiaan vain minun ajatuksiani asiasta, ei mitään totuuksia....

sillä perusteella, että nykyään äidin oikeus elää tavallaan on katsottu vahvemmaksi kuin lapsen oikeus saada terveet lähtökohdat elämäänsä. Ongelmana toki on saada päihdeäidit hoitoon. Toisaalta käyvätkö he muka nytkään kovin säännöllisesti neuvolassa?

jos aikoo saada äitiysavustusta tai rahaa. Siltä ei välty edes päihteiden käyttäjä. Hyvä lääkäri/terveydenhoitaja osaa tunnistaa riskiasikkaan.

eli musta olis ihan hyvä määrätä päihteitä käyttävät äidit pakkohoitoon. Sekä heidän itsensä että lasten kannalta, koska tilannehan ei selvästi ole heillä hallinnassa.Mutta mistä ihmeestä heidät löydetään?

mutta asia ei ole noin yksiselitteinen. Päihdeäidit pelkäisivät pakkohoitoon joutumista eivätkä ottaisi neuvolaan yhteyttä ollenkaan. Menisivät sitten vain synnyttämään lapsen sairaalaan. Ei sekään olisi hyvä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat