Minkäikäiselle lapselle oma tietokone?

Vierailija

Meillä vanhemmilla on kone, mutta sillä tehdään töitä, niin ei mielellään lasten käyttön annettas.

Joko miten alaluokilla tarttevat konetta koulutehtävissä?

Poika nyt ekaluokalla.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Kaikkea sitä lukee, ekaluokkalaiselle tietokone. Sillä on varmasti jo oma kännykkä, oma huone, telkkari, nauhoittava digiboxi ja DvD-soitin?Ekaluokkalainen ei tarvitse tietokonetta. Teet lapsellesi suuren karhunpalveluksen, jos sille koneen ostat ennenkuin se täyttää 10. Se pelaa, erakoituu ikäisistään, ylipainoa kasvaa, muut harrastukset jää pois jne. Siinä on kierre jonka päässä on sosiaaliselta elämältään häiriytynyt nuorimies, joka tekee itsarin ennen 30 v synttäreitään.

Vierailija

5-vuotiaalle pojalleni oman tietokoneen, koska en halua, että pelejä pelataan TV:n kautta. Poika saa myös katsoa omat piirrettynsä tietokoneestaan. Tässä ketjussa on jo tullut hyviä vinkkejä ja neuvoja lasten tietsikkakäytöstä, ne on syytä ottaa huomioon.

Vierailija

Kone on osettu muistaakseni noin 9 vuotta sitten, mutta lasten yksinkertaiset pelit toimivat vielä. Kone on viime aikoina käynnistetty 1-2 krt/kk, eikä käyttökerrat siitä lisänny vaikka koneen paikka vaihtuikin.

Vierailija

Sanoin vaan, että pelaa 12-15h/vrk. Ei peliriippuvainen ihminen kykene käymään päivätöissä. Perseensä nostaa koneen äärestä vain silloin, kun käy kusella, paskalla, suihkussa tai syö ja päivittäin tekee kotihommia ehkä tunnin. Nukkuessakin kone on aina päällä. Ja koska pelata pitää paljon, niin yöunista riipii itselleen sitä peliaikaa. Nukkuu esim. 4tuntia päivällä. Harvoin menee nukkumaan ennen 05.00.

Vierailija

Meillä esikoinen on 12-vuotias ja ei tulisi mieleenkään ostaa hänelle omaa konetta. Ei muuta tekisikään kuin istuisi koneen ääressä. Koulutehtäviin konetta on tarvittu vain pari kolme kertaa.Meillä on kotona kaksi kannettavaa ja kummallakin lapset voivat olla vanhpien luvalla (salasanalla suljettuja)

Vierailija

Meillä lapset saa pelata pelejä (tietokoneella tai pleikkarilla) 5min/ikävuosi. Ja peliluvan saa, JOS on ollut ulkona vähintään 30min päivässä (ei koske kaatosadetta tai hirmupakkasta).Meidän käytännön mukaan 7-vuotias saa peliaikaa 35min/pvä ja 10-vuotias 50min/päivä. Ja jos tätä laskelmaa käyttäisi aikuisillakin (peliriippuvaisella miehellä), niin mieskin pelaisi päivittäin reilusti alle 3-tuntia. Se ois jo lottovoitto, ku nykyään mies pelaa keskimäärin 12-15-tuntia/päivä.

Vierailija

"olet nyt isopoika kun koulu alkoi, joten ostimme isän kanssa sinulle oman läppärin"Ja meillä on hyvin selkeät säännöt. 2h päivässä on ehdoton max. mitä koneella ollaan. Viikonloppuisin saa olla 3h jos ulkona on todella huono keli eikä pääse kavereiden kanssa touhuilemaan ulos. Siis "pääse" eli, voisi sinne ulos mennä, mutta jos vettä sataa kaatamalla tai on yli -20ºC pakkasta niin empä viitsi lasta pihalle pakottaa. Tuskin kukaan av-mammakaan vapaehtoisesti haluaisi em. keleillä mennä ulos :D

Vierailija

_varsinkaan_ pelien pelaamiseen.Yläasteelle mentäessä voisin harkita oman koneen ostamista (jonka hankkimiseen lapsi saisi osallistua itse tehden esim. ylimääräisiä kotitöitä ja näin ansaitsemalla rahaa). Jos menisi mahdottomaksi pelien pelaamiseksi, niin ottaisin pelit pois tai koneen pois.

Vierailija

Ainakaan minun mielestä. Tuon ikäinen varmaankin vain pelaisi ja siihen tarkoitukseenhan löytyy muitakin laitteita. Tottakai voitte ostaa muksulle koneen jos haluatte, tuskin siitä haittaakaan on. Läppäriä ei ole suunniteltu pelaamiseen joten pöytämalli voisi olla parempi. Koulutehtäviä ei varmaan ole pakko tehdä koneella, kuulostaa ainakin oudolta koska kaikilla ei konetta ole. Poika voisi kuitenkin hyödyntää tietokonetta koulutehtävissäkin. Onko pojalla koulussa atk-tunteja? Muistakaa neuvoa poikaa koneen käytössä. Nettiä tuon ikäinen ei varmasti tarvitse.

Vierailija

etten ostaisi tietokonetta alle 16-vuotiaalle ollenkaan. Jos pitää saada tehdä koulutehtäviä, niin ei se vanhempien tietokone siitä rikki mene! Muutenkin vanhempien on helpompi valvoa tietokoneen käyttöä näin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat