Vierailija

Meillä vanhemmilla on kone, mutta sillä tehdään töitä, niin ei mielellään lasten käyttön annettas.

Joko miten alaluokilla tarttevat konetta koulutehtävissä?

Poika nyt ekaluokalla.

Kommentit (19)

Kaikkea sitä lukee, ekaluokkalaiselle tietokone. Sillä on varmasti jo oma kännykkä, oma huone, telkkari, nauhoittava digiboxi ja DvD-soitin?Ekaluokkalainen ei tarvitse tietokonetta. Teet lapsellesi suuren karhunpalveluksen, jos sille koneen ostat ennenkuin se täyttää 10. Se pelaa, erakoituu ikäisistään, ylipainoa kasvaa, muut harrastukset jää pois jne. Siinä on kierre jonka päässä on sosiaaliselta elämältään häiriytynyt nuorimies, joka tekee itsarin ennen 30 v synttäreitään.

5-vuotiaalle pojalleni oman tietokoneen, koska en halua, että pelejä pelataan TV:n kautta. Poika saa myös katsoa omat piirrettynsä tietokoneestaan. Tässä ketjussa on jo tullut hyviä vinkkejä ja neuvoja lasten tietsikkakäytöstä, ne on syytä ottaa huomioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kone on osettu muistaakseni noin 9 vuotta sitten, mutta lasten yksinkertaiset pelit toimivat vielä. Kone on viime aikoina käynnistetty 1-2 krt/kk, eikä käyttökerrat siitä lisänny vaikka koneen paikka vaihtuikin.

Sanoin vaan, että pelaa 12-15h/vrk. Ei peliriippuvainen ihminen kykene käymään päivätöissä. Perseensä nostaa koneen äärestä vain silloin, kun käy kusella, paskalla, suihkussa tai syö ja päivittäin tekee kotihommia ehkä tunnin. Nukkuessakin kone on aina päällä. Ja koska pelata pitää paljon, niin yöunista riipii itselleen sitä peliaikaa. Nukkuu esim. 4tuntia päivällä. Harvoin menee nukkumaan ennen 05.00.

Meillä esikoinen on 12-vuotias ja ei tulisi mieleenkään ostaa hänelle omaa konetta. Ei muuta tekisikään kuin istuisi koneen ääressä. Koulutehtäviin konetta on tarvittu vain pari kolme kertaa.Meillä on kotona kaksi kannettavaa ja kummallakin lapset voivat olla vanhpien luvalla (salasanalla suljettuja)

Meillä lapset saa pelata pelejä (tietokoneella tai pleikkarilla) 5min/ikävuosi. Ja peliluvan saa, JOS on ollut ulkona vähintään 30min päivässä (ei koske kaatosadetta tai hirmupakkasta).Meidän käytännön mukaan 7-vuotias saa peliaikaa 35min/pvä ja 10-vuotias 50min/päivä. Ja jos tätä laskelmaa käyttäisi aikuisillakin (peliriippuvaisella miehellä), niin mieskin pelaisi päivittäin reilusti alle 3-tuntia. Se ois jo lottovoitto, ku nykyään mies pelaa keskimäärin 12-15-tuntia/päivä.

"olet nyt isopoika kun koulu alkoi, joten ostimme isän kanssa sinulle oman läppärin"Ja meillä on hyvin selkeät säännöt. 2h päivässä on ehdoton max. mitä koneella ollaan. Viikonloppuisin saa olla 3h jos ulkona on todella huono keli eikä pääse kavereiden kanssa touhuilemaan ulos. Siis "pääse" eli, voisi sinne ulos mennä, mutta jos vettä sataa kaatamalla tai on yli -20ºC pakkasta niin empä viitsi lasta pihalle pakottaa. Tuskin kukaan av-mammakaan vapaehtoisesti haluaisi em. keleillä mennä ulos :D

_varsinkaan_ pelien pelaamiseen.Yläasteelle mentäessä voisin harkita oman koneen ostamista (jonka hankkimiseen lapsi saisi osallistua itse tehden esim. ylimääräisiä kotitöitä ja näin ansaitsemalla rahaa). Jos menisi mahdottomaksi pelien pelaamiseksi, niin ottaisin pelit pois tai koneen pois.

Ainakaan minun mielestä. Tuon ikäinen varmaankin vain pelaisi ja siihen tarkoitukseenhan löytyy muitakin laitteita. Tottakai voitte ostaa muksulle koneen jos haluatte, tuskin siitä haittaakaan on. Läppäriä ei ole suunniteltu pelaamiseen joten pöytämalli voisi olla parempi. Koulutehtäviä ei varmaan ole pakko tehdä koneella, kuulostaa ainakin oudolta koska kaikilla ei konetta ole. Poika voisi kuitenkin hyödyntää tietokonetta koulutehtävissäkin. Onko pojalla koulussa atk-tunteja? Muistakaa neuvoa poikaa koneen käytössä. Nettiä tuon ikäinen ei varmasti tarvitse.

etten ostaisi tietokonetta alle 16-vuotiaalle ollenkaan. Jos pitää saada tehdä koulutehtäviä, niin ei se vanhempien tietokone siitä rikki mene! Muutenkin vanhempien on helpompi valvoa tietokoneen käyttöä näin.

Muutama asia näin kokemuksen kautta on hyvä lapselle tietokonetta ajattelevien tietää:

- Ostitpa lapselle telkkarin, tietsikan tai minkä tahansa laitteen, älä anna lapsesi eristäytyä sen ääreen. Lapsen sosiaalinen kehitys vääristyy, jos hän viettää suurimman osan kotona valveillaoloajasta laitteen kanssa, ei toisten ihmisten kanssa, koskee erityisesti alle 10 vuotiaita.

- 10-14 - vuotiaille tietokone on jo imago-kysymys, joten varsinkin yläkoululle siirryttäessä kone voisi olla ok. Koulutehtävät eivät kuitenkaan vielä vaadi tietokonetta peruskoulun aikana, yhteydenpito kavereihin kylläkin.

- Sijoita tietokone olkkariin tai muuhun yleiseen tilaan, jotta voit sivusilmällä katsoa, mitä lapsi siellä tekee, tämä on osa lapsen turvallisuutta, vaikka itse se sitä vastustaisikin. Myös käytön kontrollointi on helpompaa

- Älä anna lapsen käyttää kuulokkeita netissä, vaan äänen tulisi olla myös sinun kuultavissa, kaikenlaiset höpösedät, kiristävät kaverit on helpompi kontrolloida.

- Hommaa koneeseen lapsilukko, jos siinä on nettiyhteys, sekä sonera, elisa että paikalliset puhelinyhdistykset tarjoavat mm F-securen mukana jonkinlaista lapsilukkoa parin-kolme euron kuukausi-hintaan, sillä estetään tietyntyyppisten sivustojen avaaminen.

- Vapauksien antaminen on yksilöllistä, joillekin voi antaa vapaan käytön jo 15-vuotiaana, joillekin jopa 18v tuntuu olevan liian varhainen ikä kontrolloimattomaan netin käyttöön.

- Huolehti virustorjunnasta. Jotkin pelit vaativat koneelta tehoa, jolloin lapsi saattaa sammuttaa virustorjunnan pelin paremman toimivuuden saamiseksi.

- Kun pelaaja haluaa uuden koneen ja suostut siihen, osta kone lapselle, älä itsellesi, sillä wordit, excelit, netit ja muut toimivat vanhemmassakin koneessa, mutta uudet, esim nyt jouluksi tulleet pelit, vaativat koneelta sellaisia tehoja, ettei vuosi sitten marketista ostettu kone enää toimikaan pelien kanssa. Varsinkin poikien pelit ovat lähes täyttä elokuvaa ja ne vaativat tehoa aika paljon.

Eitehokasta

Kannattaa ostaa jo 1luokkalaiselle Koska sillä voi tehdä tehtäviä netissä. Ja sanon myös että ei kannata ostaa mitään kallista tai ihan huippu tehokasta koska lapselle sopii erinomaisesti vähän hitaampi tietokone. Ja jos sillä lapsella on tosi tehokas tietokone niin se pääsee sillä joihinkin raskaisiin sotapeleihin ja muihin kiellettyihin asioihin. Ja jos se lapsi rikkoo sen tietokoneen niin siinä menee rahaa hukkaan! Ja ei lapset tarvitse mitään tehokkaita koneita koska ainut missä niissä tietokoneissa on hyötyä lapsille niin on se että ne pystyy opiskelemaan sillä !

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat