Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Gazassa loppuvat ruumispussit - 30 kuoli Israelin iskussa kouluun 06.01.2009

Vierailija

Gazan siviilien loputon kärsimys paheni tiistaina entisestään, kun ainakin 30 ihmistä sai surmansa Israelin tulitettua koulua. Kaksi tankin ampumaa kranaattia räjähti aivan al-Fakhoran koulun lähellä Jabaljan pakolaisleirissä. Sadat ihmiset olivat hakeneet koulusta suojaa taisteluilta.Silminnäkijöiden mukaan sirpaleet tekivät koulussa kauhistuttavaa jälkeä repien ihmisiä kahtia. Uutistoimisto Reutersin paikan päällä käyneen toimittajan mukaan koulun ulkopuolella makasi ihmisiä verilammikoissa.Tiistaista tuli näin Gazan taistelujen verisin päivä sen jälkeen kun Israel runsas viikko sitten aloitti hyökkäyksen alueelle. Päivän aikana kuoli liki 80 ihmistä, heistä valtaosa siviilejä.

Sivut

Kommentit (57)

Vierailija

Lainaus:

niin kaipa joku olisi jo yhden edes keksinyt...
Mitä enemmän aikaa kuluu sitä toivottomammalta se tilanne siellä näyttää.

Missän asiassa ei ole edistytty.. syypäitä on molemmat osapuolet ja Israelin toimet vain lisäävät vihaa ja Hamasin kannatusta..

Libanoninkin sotaretki nosti Hitzzbollahin kannatuksen pilviin..Pieni vastarintaliike pisti voitokkaasti Israelin mukamas vahvalle armeijalle hanttiin.

En toivo että tämä toistuu Gazassa, mutta kyllä niin voi käydä, valitettavasti.

Vierailija

Lainaus:

Olisiko teistä oikeutettua, että joku aseistettu pedofiili/väkivaltarikollinen ottaisi lapsenne ja perheenne panttivangeiksi, niin poliisit saisitvat tulittaa koko joukon kuoliaaksi?
Tuo on yksi asia tästä politiikasta jota en ymmärrä. Aina nämä olisko tämä oikeutettua, jospa New Jersey lähettäisi New Yorkkiin raketteja, jospa meksiko ampuisi amerikkaa jne jneSe ei tapahdu, miksi aihetta vaihdetaan?Ja pedofiileja on enemmän kuin mitä vanhemmat uskovat uskoa. Ja he useimmiten ovat tutu lapselle ja ovat voittaneet vanhempien luottamuksen.

Kovin kovin erilainen aihe kun puhutaan sodasta.

Vierailija

Lainaus:

Heillä on aivan alkeelliset vehkeet joilla pistetään raketit menemään "sinnepäin" toisin kuin israelin ohjukset jotka voi säätää metrin säteellä!

Vierailija

Minä en ymmärrä minkä takia näitä terroristi järjestöjä aina jaksetaan puollustaa. Nehän kohdistaa iskunsa pelkästään siviilikohteisiin ja piilottaa omat aseensa omien siviilien joukkoon. Sitten, tässä tapauksessa Israelin iskiessä vastaan päästään oikein herkuttelemaan omilla uhreilla ja keräämään kansainvälistä myötätuntoa. Minkä takia Israelin olisi vain katsottava sivusta kun sen kansalaisten niskaan syydetään raketteja? Mikä muu valtio vain hiljaa hyväksyisi tämän. Toisaalta tämä on ihan hiekkalaatikolta tuttua, pienempi ärsyttää aikansa isompaa ja sitten kun tulee kunnolla turpaan, mennään kertomaan äidille. Ilmeisesti tässä tapauksessa virallinen Palestiina haluaisi rauhaa mutta ei saa näitä terroristeja kuriin.

Vierailija

Vastahan juutalaiset kärsivät isoimmat tappiot koko jupakan aikana koska pistivät palasiksi paikan joka oli jo omien miehittämä!

Entäs otsikko sitten? Täsmäisku kouluun? Just niin...........

Vierailija

Heillä on aivan alkeelliset vehkeet joilla pistetään raketit menemään "sinnepäin" toisin kuin israelin ohjukset jotka voi säätää metrin säteellä!

Vierailija

KUKAAN ei voi enää kannattaa Israelia, mutta kuvat on sen verran järkkyjä, että poistettaisiin todennäköisesti. Mutta googlettakaa islamboutique ja eka linkki...

Vierailija

Israelkin veti joukkonsa pois Gazasta muutama vuosi sitten.Et voi kuule syyttää Israelia siitä,että Egypti ja Jordania eivät auta näitä Gazassa asuvia arabeja. Et niin mitenkään, sori vaan.Mutta on niin helppo sälyttää kaikki Israelin niskaan.

Vierailija

Hamas has unveiled an arsenal of missiles capable of penetrating more than 30 miles into Israel, forcing the country's home front command to expand its rocket-warning system.Israeli officials confirmed today that Hamas was firing 122mm Grad artillery rockets at southern Israeli communities. The rockets, which are manufactured in more than 50 countries and widely available on the black market, have hit targets several southern Israeli cities."These are the longest-range rockets that have been fired to date as far as we are concerned," said Israeli police spokesman Micky Rosenfeld.

Related Links

Palestinian militants had previously fired Qassam rockets, which are crudely assembled out of materials available in Gaza, and have a range of 10-12km."We have known for some time that they are smuggling these higher grade rockets, which is why the objective of our current operation in Gaza is to destroy the weapons cache and stop the barrage of all rockets from Gaza," said an Israeli MP who serves on the Knesset subcommittee on defense and intelligence.An Israeli intelligence official added that Hamas has also acquired dozens of the Iranian-made Fajr-3, which have an even longer range than the Grad.

Vierailija

lähettänyt rakettejaan juuri koulujen, sairaaloiden ja muiden siviilikohteiden vierestä! Viimeksi tuli siviiliuhreja kun Hamas ampui jalkapallokentältä, jossa pelasi lapsia. Tietenkin ne israelilaisten raketinjäljityssysteemit ohjaa tulen raketin lähtöpaikkaan ja, vot, taas tuli marttyyrejä.

Vierailija

että Hamasin taistelijat pitävät palestiinalaisia kilpinään. Olisiko teistä oikeutettua, että joku aseistettu pedofiili/väkivaltarikollinen ottaisi lapsenne ja perheenne panttivangeiksi, niin poliisit saisitvat tulittaa koko joukon kuoliaaksi? Rikollinen saataisiin kuoliaaksi, mutta perheenne menisi siinä samalla.Ilmeisesti se ei ole niin suuri paha, ainakin yksi pedofiili olisi katukuvasta pois.

Vierailija

Poliisit ampuivat autoon vaikka autossa oli vielä panttivanki.Lainaus:

poliisien pitänyt heittää raketti tai pommi kouluun, jossa P-E ammuskeli?Miten KENENKÄÄN mielestä siviilien tappaminen voi olla oikeutettua? En ymmärrä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat