öiset vaipanvaihdot

Vierailija

Vaihdatteko vauvalle vaippaa yöllä? Esikoiseni on noin 7 viikkoa vanha ja synnytyssairaalassa neuvottiin ettei vauvalle kannata vaihtaa vaippaa yöllä, ettei se innostu siitä ja herää seurustelemaan. Aluksi en vaihtanutkaan vaippaa, kun poika söi yhden tai korkeintaan kaksi kertaa yössä. Muutama viikko sitten syöntitahti tiheni ja nyt syötän häntä vähintään kaksi, jopa kolme kertaa yöllä. Yleensä poika nukahtaa rinnalle yöllä ja olisi niin kätevä laittaa hänet röytäytyksen jälkeen suoraan nukkumaan ilman vaipanvaihtoa. Ongelma vain tahtoo olla siinä, että vaippa ei pidä ja jossain vaiheessa poika herää kitisemään sitä, kun on läpi asti märkä. Yhden vaipanvaihdon olen jättänyt väliin, välillä vaippa pitää, välillä ei. Joten miten olette ratkaisseet tämän asian? Onko olemassa pitävämpiä yövaippoja erikseen? Auttaisiko isompaan vaippakokoon siirtyminen, jos siinä olisi vaikka isompi imuteho? Auttakaa avutonta ensiäitiä, kiitos :)

Kommentit (9)

Vierailija

Lapset on nyt 9 kk. En ole ikinä vaihtanut hänelle yöllä vaippaa!! En kertakaikkisesti jaksaisi!Meillä on ollut ihan tavalliset Liberon vaipat, joskus jotain muuta merkkiä, eli ei housuvaippaa, vaan teippivaippa. Kaikki ne on pissan pitäneet.Isompi lapsi lähentelee 5 ikävuotta, en hänellekään yöllä vaippaa vaihtanut. Nämä nykyajan kertakäyttöiset kyllä vetää ja pitää ja ovat pintakuiviakin.Lapset ovat eri sukupuolta, toinen tyttö toinen poika, joten silläkään ei meillä ole merkitystä.

Vierailija

.. kakanneet siinä määrin, että vaippaa olisi pitänyt säännöllisesti yöllä vaihtaa.Ja kun pullovauvoja ovat, yöllä ei syöttökertojakaan ole ollut, nuorempi lopetti yösyönnin noin 2 kk ikäisenä. Korvike pitää siis nälkää niin hyvin..Ilmeisesti äidinmaito pitää vatsan toiminnan vilkkaampana (ja löysempänä) joten rintalapset tekee kakat myös yöllä ? ?:|

Vierailija

vaihdoin vaipan ennen kuin vauva söi, joten sai sitten nukahtaa ihan rauhasa tissittelyyn. Vaippan vaihdoin hämärässä enkä juurikaan vauvalle jutustellut. Ja tämä kastumisongelma oli meilläkin vain ekan kuukauden kun vauva käytti kertiksiä (kestot oli liian isoja). Nyt yöllä kestot kunnon lisäimulla niin eipä ole enää yöpuku märkänä:-)

Vierailija

Ja myös eri merkkejä kannattaa kokeilla. Meilläkin oli tuossa iässä yövaipan vuoto-ongelmia, mutta ne taisi loppua joskus 3-4 kk iässä, en tiedä miksi...

Vierailija

...parhaiten Lidlin vaipat. Käytetään nyt 6-kiloisella sekä päivä- että yövaippana 4-9 kiloiselle tarkoitettuja, mutta käytettiin niitä yövaippana jo silloin, kun päivävaippana oli pienempi koko.Kakkavaipan vaihdan yöllä, mutta tosi harvoin meidän poju kyllä yöllä kakkaa. Pidetään makuuhuoneessa puhdistuspyyhkeitä ja yölampun valossa vaihdetaan eli ei viedä poikaa yöllä kylppäriin pesulle, ettei siitä virkisty.

Vierailija

Kerran yössä tarvii yleensä vaihtaa vaippa meidän kuukauden ikäiselle. Vaikka olisi vain pissavaippa, niin olen huomannut että ei oikein nuku kunnolla jos alkaa olla märkä. Ei useinkaan tule läpi enää, joten ei johdu siitä. Liian iso vaippa meillä päästää helpommin läpi. Kakkavaipan vaihdan tietysti myös aina. Eli valitettavasti ei ole neuvoja antaa, jospa jollain olisi niin kuulisin mielelläni minäkin...Tämä on mulle ihan uutta, koska edellisille vauvoille (tämä on kolmas lapsi) olen yhteensä ikinä vaihtanut vaipan yöllä max 5 kertaa... Toisia vauvoja ei vaan häiritse.

Vierailija

Pojan ollessa aivan pieni, vaihdoin vaipan 1-2 kertaa yössä koska muuten oli poika, sänky ja kaikki mahdollinen aivan pissassa! Ja vaikka vaipan vaihtoikin öisin, niin silti usein oli myös yöpaita märkä. Eli vaikka aina neuvotaan ettei yöllä tarvi vaihtaa vaipaa niin se ei kyllä aina pidä paikkansa! Minä vaihdoin vaipan ennen syöttämistä niin ei vaikuttanut mitenkään uudelleen nukahtamiseen. Nykyään vaippaa ei tarvitse vaihtaa öisin (poika 4kk), ongelma taisi ratketa kun siirtyi pois new born-vaipoista. Nykyisin pojalla on öisin isosiskon (melkein jo 3v) vaippa, se on aamuisin tosi täynnä mutta yleensä yöpuku on kuiva.

Vierailija

Aluksi monta kertaa yössä, kun eihän sitä vauvaa voi kakkaisessa vaipassa nukuttaa tai muuten iho ärtyy. Syöntikertoja oli n kappaletta yössä ja kakkasi aina. Nyt ikää on 2,5 kk eikä enää yleensä kakkaa yöllä, joten vaippaa en vaihda ennen kuin joskus vasta aika aamulla. Silloin vaihdan vaipan ihan vaan vauvan sängyssä, jotta ei virkisty turhaan kylppäriin kanniskeltaessa. Vaipan vaihdon jälkeen sitten syönti, johon vauva yleensä nukahtaakin. Minustakin vauva nukkuu huonosti, jos vaippa on kovin märkä. Ja jos läpimärkään vaippaan sattuu tulemaan vielä kakat aamulla, kun herää, niin on vuorenvarmasti pyykkiä tiedossa eli ei pidä. Tai vuotaa aamusyötöllä meidän sänkyyn.Mutta isompi koko voi tosiaan auttaa, jos tuntuu, ettei imuteho riitä. Sitten kannattaa tarkistaa, että vaippa on oikein laitettu eli ne lahkeiden röyhelöt käännetty ja vaippa riittävän napakasti kiinni. Itselläni on vain tyttöjä, mutta kuuleman mukaan pitää tarkistaa, että poikavauvan pippeli on alaspäin, kun laittaa vaippaa tai muuten vuotaa taatusti.Tietysti vaippamerkeissäkin on eroa. Eli kannattaa kokeilla eri merkkejä, jotta löytää omalle vauvalle istuvan ja riittävän hyvin imevän vaipan.Mutta ehdottomasti ensin vaipanvaihto ja sitten vasta syönti. Ainakin yöaikaan näin, koska vauva usein nukahtaa syödessään. Itse en edes röyhtäytä yöllä, ettei turhaan herää siihen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat