Venäjä on pistänyt kaasuhanat kiinni koko Eurooppaan. Mitä tästä seuraa?

Vierailija

Ukraina: Venäjä sulki Euroopan kaasuhanat

07.01.2009 09:15Ukrainan mukaan Venäjä on katkaissut kaikki kaasutoimitukset Eurooppaan maiden välisen kiistan vuoksi. Hanat suljettiin kello 7.44, kertoi Ukrainan valtion kaasuyhtiö keskiviikkona.Venäjä on jo aiemmin lopettanut kaasutoimitukset Ukrainan maksamattomien laskujen vuoksi. Sen jälkeen Venäjä leikkasi Ukrainan kautta Eurooppaan kulkevan kaasun määrää väittäen, että Ukraina varastaa kaasua runkoputkista.Kymmenet tuhannet ihmiset itäisessä ja eteläisessä Euroopassa ovat jo jääneet ilman lämmitykseen ja ruuanlaittoon käytettävää kaasua. Jos toimitukset loppuvat kokonaan, pula iskee myös muun muassa Saksaan.Kiista alkoi sen jälkeen kun Venäjä ja Ukraina eivät päässeet sopuun maakaasun hinnasta tälle vuodelle.

IS-AP

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

varaiseksi energia-asioissa. Onkohan tällä hetkellä, että esim. Saksan energiasta vaatimattomat 70% tulee Venäjältä... siinä on maa aikalailla polvillaan Venäjän edessä. Ja eiks se heidän entinen 'pääministerinsä' saanut korkea paikan jossain näissä Venäläisissä energiayhtiöissä.

Vierailija

kiristettyä rahaa Euroopan pässeiltä kaasunostajilta, niin sittenhän se vasta oikein vihastuu. Helppoahan se on värjötellä ilman kaasua verrattuna siihen, että Venäjä alkaa temppuilla myös sotilaallisesti. Ne on nuo venäläiset niin kuin pikkulapsia - hirveä uho ja ylemmyydentunto ilman mitään syytä.

Vierailija

Miksi Euroopan maat ovat päästäneet energia-asiansa tähän jamaan että ovat riippuvaisia Venäjästä.Onneksi Suomi on toiminut toisin.

Vierailija

ja muualle Eurooppaan putket menevät valko-venäjän ja ukrainan kautta. Saksalla esim on massiivinen kaasureservi jemmassa, ei ihan heti lopu. Mutta totta on, että Venäjä pystyy halutessaan kiristämään energiatoimituksilla EU:ta.

Vierailija

Mitä vähemmän Venäjän kanssa on mitään yhteistä sitä vähemmän ongelmia. Olipa kyseessä puu, kaasu, sähkö, tai mikä tahaansa: Ryssään ei voi luottaa, se on ikuinen fakta

Vierailija

Eikä ole sattumaa, että tapahtuu juur nyt, kun on pakkaset koko Euroopassa...Venäjä kiukuttelee Ukrainalle siitä, kun se on liian länsimielinen. Niin kauan kuin Ukraina pysyi kiltisti venäjämielisenä, homma toimi ja heti kun se alkoi kääntyä länteen, kaaun hinta pompsahti pilvii ja siitä ne lainat syntyivät. Kun Ukraina ei itse pysty lainojaan maksamaan, Venäjä painostaa nyt Eurooppaa tukemaan Ukrainaa, vaikka lainalla tai suoranaisella raha-avulla.Häikäilemätöntä, mutta niin se reaalimaailma on.

Vierailija

Ihan sama millaiset riskit siihen sisältyy.

Toisaalta tuntuu, että Venäjä nyt kusee omille kintuilleen, voipi olla että aika moni Euroopan maa alkaa etsiä vaihtoehtoa venäläiselle kaasulle.Lainaus:

Miksi Euroopan maat ovat päästäneet energia-asiansa tähän jamaan että ovat riippuvaisia Venäjästä.Onneksi Suomi on toiminut toisin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat