Vierailija

Mitä psykiatrin luona tapahtuu?Hermostuttaa jo sinne meneminen.

Kommentit (12)

Puhuin jo aiemmin ensin terveydenhoitajalle, sitten lääkärille, joka jo määräsi mielialalääkettä ja nyt sitten pitäis mennä psykiatrin luo.Jotenkin vaan olo koko ajan huononee, en jaksais enää kertoa samoja asioita enää kenellekään. Mutta ehkä psykiatri osaa johdatella puhetta.Olen vaan niin totaalisen väsynyt. Mutta töistä en haluasi olla pois, kun työt sitten kaatuu muitten niskaan. Enkä haluasi työpaikalla kertoa että olen masentunut. Lääkäri ehdotti että olisin ainakin viikon saikulla.

Ei se hyödytä sinun työkavereitasi, jos jäät pysyvästi työkyvöttömäksi kroonistuneen masennuksen vuoksi. Ei ole sinun tehtäväsi jakaa sinun töitäsi tai hankkia sijaista, se on esimiehesi murhe.Mitä huonompaan kuntoon menet, sitä pidempään toipuminen kestää, kuukausia, jopa vuoden. Kääntäen, mitä nopeammin otat vastaan kaikki apukeinot (sairasloma, terapia, lääkitys), sitä paremmat edellytykset on, että saat selätettyä masennuksen ja toivut kuntoon ja opit itsestäsi ja elämästäsi uusia juttuja ja opit myös suojaamaan itseäsi, ettet sairastuisi masennukseen uudelleen.Masennus uusiutuu herkästi, varsinkin jos edellistä ei ole hoidettu riittävän tehokkaasti. Etsi psykiatri, johon luotat (käy vaikka useammalla, kunnes natsaa; psykoterapeutti-psykiatri voi olla humaani ja helposti lähestyttävä) ja joka miettii sinulle oikean lääkityksen ja korjaa sitä, jos ei heti onnistu. On tärkeää, että tietää, kehen ottaa yhteyttä, jos lääkkeet eivät heti sovi sivuoireiden vuoksi ja ettei joudu kymmentä kertaa aloittamaan stooriaan alusta.Sairasloma + lääkitys + mahdollinen psykoterapia antaa sinulle mahdollisuuden levätä ja vahvistaa itseäsi, jotta pystyt tarkastelemaan elämääsi, mitä siinä tulisi muuttua, jotta se ei uuvuttaisi ja kuluttaisi sinua loppuun. Onko työssä, perheessä, parisuhteessa, terveydentilassa, raha-asioissa jne. jotain tällä hetkellä tai pysyvästi sellaista, joka imee voimiasi? Oletko lapsuudenkodissasi oppinut jonkin sellaisen itseäsi "kurittavan" asenteen, joka hankaa sinua, vaikka ulkoiset olosuhteet muuttuisivat? Pitääkä sinun olla kiltti ja harmiton, tehdä työtä aina vähän enemmän tai vähän paremmin kuin muut, onko sinulla lupaa valittaa koskaan tai vaatia itsellesi hoivaa ja hoitoa vai onko se sellainen heikkouden merkki, että mieluummin "kuolet saappat jalassa" kuin haet apua?Millaista elämäsi on, kun masennus on nujerrettu?Usko kaksi asiaa:

Ensinnäkin masennus on tappava tauti, jonka kanssa ei kannata leikitellä, vaan käydä aktiiviseen taistoon, jotta se ei pääsisi myrkyttämään ja tuhoamaan kaikkea hyvää elämässäsi. Masennuksen takia jää myös paljon ihmisiä ennenaikaiselle eläkkeelle vuosittain.Toiseksi: masennuksesta voi parantua. Voi olla, että persoonallisuutesi altistaa sinua jatkossakin masennukselle, mutta voit myös kasvaa ja kehittyä ihmisenä ja ennen kaikkea oppia pitämään itsesi puolta ja itsestäsi parempaa huolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei sairaslomasi syy kuulu työkavereillesi, ei sinun sitä tarvitse heille kertoa, jollet halua. Esimiehelläsi ei ole lupaa kertoa sairaslomasi syytä muille.Ja loppujen lopuksi, mitä sitten, vaikka 6 miljardia ihmistä saisi tietää, että olet masennuksen takia sairaslomalla! Et muuten oleensimmäinen ja ainoa ihminen tässä maassa...On kyse sinun elämästäsi!.Teetkö muutenkin elämäsi ratkaisut sen perusteella, miltä se muista näyttää? Psyykkiset ongelmat ja sairaudet pitävät suotta sisällään häpeää, mutta se ei ole sairastuneiden syy, vaan heikkoutta,

Minä sain vain kirjeen sieltä, että aloita masennuslääkitys. Jos se ei auta, niin katsotaan sitten uudelleen. Ja kyseessä synnytyksen jälkeinen masennus, joten en todellakaan pelkästään itseni takia olisi ollut sinne menossa.

Masennusta ei aina voi lääkitä, jos sen on aiheuttanut esim. persoonallisuushäiriö. Tällöin on vaara, että nousee mania, jos lääkitään.

Tarkoitus oli sanoa, että jotkut ihmiset eivät kestä itsessään olevaa heikkoutta ja psyykkisen murtumisen mahdollisuutta ja torjuvat tätä katsomalla nenänviertä pitkin ihmistä, joka osoittaa inhimillisyyttään uupumalla liian ison ulkoisen tai sisäisen kuorman alle.Saattaa myös käydä niin, että masentunut saa aitoa empatiaa ja kannustusta, koska niin moni on samasta vaivasta kärsinyt. Ja mitä niistä ihmisistä, jotka ovat niin sivistymättömiä ja kapeakatseisia, että puhuvat epäasiallisesti masentuneelle tai masennuksesta parantuneelle. Sellaisella ihmisellä on itsellään aika heikot eväät, kun ei empatiaan pysty kanssaeläjäänsä kohtaan, eikä todennäköisesti pysty ottamaan apua vastaan, jos sitä joskus omaan, jollakin tavoin hävettävään ongelmaan tarvitsisi.Lievästi masentuneena voi kai elää koko elämänsä, jos ei välitä siitä, että elämä on pelkkää katkeraa raadantaa ja vika on aina muissa, kun eivät käy eivätkä soita. jne.

Psykiatri kyselee miltä susta tuntuu ja millainen elämäntilanne on, ja miettii sitten sen perusteella mistä on kyse ja miten tilannetta saa parannettua, esim lääkitys, terapia...

Kannattaa mennä avoimin mielin ja puhua asiat juuri niin kuin ne kokee niin saar käynnistä enemmän hyötyä.

ne psykiatrit ovat. Kyselee olotilastasi. Tekee ehkä masennustesti. Siis lappuseen ruksit vastauksia. Määrää lopuksi lääkettä jos siltä tuntuu.

Minä en tähän nöyryyttävään avun ruinaamiseen lähtenyt, vaan hakeuduin ykstyispuolelle, ja olen saanut rahoilleni vastinetta. Toki niille rahoille olisi ollut muutakin käyttöä, mutta mikä loppujen lopuksi on tärkeämpää kuin oman terveyden hoitaminen, itseni ja perheeni takia?Monesta muusta menosta on täytynyt tinkiä, mutta oli loppuelämäni paras sijoitus tarttua härkää sarvista ja lähteä nopeamman (silti kuntoutuminen kestää, ei ole hokkuspokkuskonstia depression hoidossa), tehokkaamman (saa paremman asiantuntemuksen lääkkeiden valinnassa ja hoidon seurannassa kuin ruuhkautuneessa julkisessa hoidossa) ja ihmisystävällisemmän (ei tarvitse mennä lataamokuntoon, vaan saa hoitoa, vaikka ei ole vielä ihan henkitoreissaan) avun pariin.Lainaus:

No et edes välttämättä pääse sen psykiatrin vastaanotolle. Minä sain vain kirjeen sieltä, että aloita masennuslääkitys. Jos se ei auta, niin katsotaan sitten uudelleen. Ja kyseessä synnytyksen jälkeinen masennus, joten en todellakaan pelkästään itseni takia olisi ollut sinne menossa.

Psykiatrit jos ketkä on rentoja tyyppejä. Psykiatria on muuttunut ihan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Menet vaan omana itsenäsi juttusille.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat