Vierailija

Joskus vauvoilla pääsee kehittymään lihakset vähän yksipuoleisesti, kiinnitä huomiota siihen, miten pidät sylissä, eli vaihtele asentoa. Mutta meillä on korjaantunut pian kun lapsi on itse liikkunut.

Kommentit (11)

minulla on vain itselläni ongelma.. en osaa syöttää tain nukuttaa lasta kuin lapsen pää vasemmassa kainalossa.. lapsukainen kääntyykin vain kyljelleen vasemmalle puolelle. toivottavasti tosiaan johtuu vain lihaksiston kehityksestä ja korjaantuu itsestään.

Johtui siitä, että häntä tuli kanniskeltua ja pidettyä sylissä aina samoin päin (oli nimittäin aika painava vauva ja eka kun oli niin kantamisasennot olivat vähän hakusessa). Oli tosin silloin n. 2 kk vasta. Vaihtele kantamisasentoja ja jos vauva on esim. lattialla tai sängyssä, asettele leluja sille toisellekin puolelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä käytiin fysioterapissa pojan kanssa tuon takia,poika katsoi oikealle ja käytti oikeaa puolta enenmän vauvana...saatiin kotiin jumppa ohjeita yms ja rupesi vauva käyttämään kumpaakin puolta,käytiin 4kertaa terapiassa,ihan neuvolasta pistivät sinne lähetteen..

maitoa ja siten syötin aina siitä viimeiseksi vauvan täyteen jolloin lapsi jäi nukkumaan aina samalle kyljelle, korjaantui, kun aloin kiepauttamaan vauvan syönnin ja nukahtamisen jälkeen selkä minuun päin.

Meillä 4kk vanha ja aina oikealle kääntyneenä, pääkin on muovaantunut sen mukaisesti, nyt kun on oppinut enemmän liikkumaan on alkanut käytämään myös enemmän toistakin puolta. Neuvola lääkäri sanoi ettei tarvitse olla huolissaan, vauvat kuulemma saattavat jatkaa synnyttyään hyväksi todettua asentoa, jossa ovat jo kohdussa tottuneet olemaan, ja sanoi että päänmuovautuminen on aika yleistä ja muovautuu takaisin. olemme kuitenkin menossa perjantaina fysioterapeutille harjoittelemaan toisenkin puolen käyttöä!

kuopuksella oli sama ongelma ja ohjeeksi neuvolasta sain silloin, että koittaa kanniskella vauvaa enemmän vastakkaisella puolella. Kannoin aina vasemmassa kainalossa niin opettelin kantamaan oikealla ja "vaiva" meni sitten itsekseen jossain vaiheessa ohi. Ja jos vauva oli lattialla niin laitoin leluja ym. aina vastakkaiselle puolelle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat