Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä on makkarin tapetit kamalassa kunnossa, onnistuuko niiden maalaaminen, vai täytyykö tapetit repiä ensin pois?

Kommentit (7)

Sen vanhan tapetin päälle voi vetää semmoisen paksun tasottavan tapetin tapaisen joka kestää hyvin maalaamista ja tasoittaa ja peittää.

Me ostimme asunnon missä oli vanhan tapetin päälle maalattu. Sitä tapettia piti sitten kynsiä sentti sentiltä pois seiniltä, kun pelkkää tapettia saa (yleensä) vedettyä metrikaupalla.

Eli jos ette halua tehdä karhunpalvelusta itsellenne tai mahdolliselle tulevalle omistajalle, niin ottakaa vanha tapetti alta pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voi päällemaalaamista harkita.Muuten turhaa työtä.. anoppi oli laiskuuttaan vetäissyt vanhojen tapettien päälle maalin suoraan,jonka jälkeen tapetti kupruili sellaisista paikoista missä ilmeisesti oli aikanaan ollut vähän vähemmän liisteriä ja lopulta alkoi repsottaa saumoista. Kolminkertainen työ, kun ensin maalaa, sitten joutuu kuitenkin poistamaan tapetit (jotka on nyt jääneet paikoittain tiukemmin kiinni seinään kuin alunperin olivatkaan) ja sitten taas maalaa..

Tulevaisuudessa suo tulee vituttamaan todella kovasti kun sä kynsit sieltä seinästä irti niitä maalattuja tapetteja.Kokemusta on, sillä meidän talossamme oli edellinen omistaja harrastanut juuri tuota. Tosi syvältä!

me remontoitiin tätä kämppää kun muutettiin, ja yritettiin ensin irroittaa tapetteja, mutta se oli ihan toivotonta, kun ne oli niin kovaa kiinni. Maalattiin sitten päälle, eikä kupruillut. Vähän riskaabeliahan se on.

Siitä revittiin irti pintakerros, joka irtosi todella helposti. Sitten testattiin pienelle kohdalle pohjamaalilla että kupruileeko. Ja sitten pohjamaalin päälle tavallinen maali.Ainoastaan pariin kohtaan jäi kupru, kaikki muut tasoittuivat kuivuessaan. Helppo homma oli verraten siihen, että olisi pitänyt repia kaksi kerrosta tapettia irti. Varsinkin kun kipsilevystä tuskin olisivat irronneet ilman sievästi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat