Vierailija

No niin, jäin joulun alla äitiyslomalle ja tänään on eka sellainen päivä äitiyslomalla että isommat ovat koulussa ja tulossa koulun jälkeen suoraan kotiin (ennen iltapäiväkerhoon). Ajattelin "superäitinä" tehdä välipalaksi sämpylöitä, viime kerrasta onkin jo vuosia aikaa :-) Äsken tekaisin taikinan yleiskoneella, mutta tuntui, etten millään saa siitä sellaista hyvää, helposti leivottavaa, mutta ei sormiin tarttuvaa. Nyt se on kohoamassa. Hyviä vinkkejä itse leivontaan kaivataan!! Mitä taikinalle kannattaa/voi vielä tehdä ettei sämpylöistä tulisi kivikovia ja toisaalta taikina olisi leivottavissa ilman että se on jämähtänyt kiinni sormiin ja alustaan?

Kommentit (2)

Kun tulee kunnon sitko niin on helpompi leipoa ja nousevat paremmin.Ja jos taikina on vaikeasti leivottava niin pyöritä jauhotetussa pöydässä taikinasta pötkö josta leikkaat paloja suoraan pellille kohoamaan.Myös käsien öljyäminen sämpylöitä pyörittäessä auttaa. Tulee samalla rapeampi kuori.

ja jos taikina tuntuu liian löysältä niin lisäilet sitten vaan taikinan sekaan ja leivot normaalisti :) Jos on sopivaa leivottavaa niin laitat leipomisen jälkeen ylijääneet takaisin pussiin (olettaen ettei seassa ole taikinaa tms...).Onnea matkaan, kyllä ne itsetehdyt sämpylät aina kaupaksi menee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat