Vierailija

Meillä on mieheni kanssa 2 yhteistä lasta ja minulle 1 lapsi (aikuinen) ennestään.

Omakotitalo on molempien nimissä.

Jos minä, mieheni ja yhteiset lapsemme kuolemme niin joutuuko aikuinen lapseni jakamaan omaisuuden appivanhempien kesken? Voiko testamentilla vaikuttaa asiaan? Mieheni antaisi kaiken lapselleni koska rintaperillisiä ei enää olisi.

Kommentit (6)

Jos toinen vanhemmista kuolee ensin, hänen omaisuutensa menee elossa oleville lapsille. Leski voi saada testamentilla tai avio-oikeuden nojalla jotakin plus hallintaoikeuden asuntoon. Automaattisesti hän ei peri koska on rintaperillisiä. Jos lapsi kuolee ensin, häneltä ei luultavasti jää mitään perittävää kellekään. Jos heillä kuitenkin on jotain omaa omaisuutta niin sen perii ensisijaisesti vanhemmat. Jos toinen tai molemmat vanhemmat ovat kuolleet niin sisarukset perii kuolleen/kuolleiden vanhempien osuuden. Jos sisaruksiakaan ei ole enää elossa niin omaisuus menee isovanhemmille jollei hänellä ole muita omia perillisiä (testamentti, lapsia, lapsenlapsia, aviopuoliso) ja jos isovanhemmatkin ovat kuolleet niin tädeille, enoille ja sedille. Jos näitäkään ei ole niin valtio vie.Jos kaikki kuolevat yhtä aikaa niin ettei kyetä selvittämään kuka kuoli ensin niin olettaisin, että silloin äidin osuuden perii äidin lapsi ja miehen osuuden tämän vanhemmat.

Ja vanhemmat perii lapsensa, jos nämä kuolevat ensin. Eli tosiaan riippuu kuolinjärjestyksestä, mutta taitaa mennä joka tapauksessa puolet talosta miehesi vanhemmille, jos te ja yhteisest lapsenne kuolette esim. tapaturmaisesti. Ei ole mitään reittiä, miten vanhin lapsesi voisi periä sitä miehesi puolikasta automaattisesti.Testamenttia suosittelen minäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusperhetilanteessa testamentti on aivan välttämätön, jotta perinnöt saadaan menemään sinne minne halutaan kaikissa mahdollisissa eri tilanteissa. On ihan totta, että jos esittämäsi tilanne tulisi, omaisuutenne jaettaisiin aikuisen lapsesi ja appivanhempiesi kesken.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat