Vierailija

.

Kommentit (10)

Sanoit, että hän on tosi vaikea, eikö se riitä? Jos hän sinusta käyttäytyy tavalla, joka voisi sopia narsistin kuvaukseen, voit ihan hyvin kokeilla niitä toimintatapoja, joita narsistin kanssa toimimiseen suositellaan ilman, että tiedät, onko hän nyt ihka oikea narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivä vai ei.Jos joudut selittelemään muille, miksi toimit, kuten toimit, niin voit ihan hyvin sanoa, että hän on todella vaikea persoona (tai ihan vain, että hän on täysi kusipää.) Ja sillä selvä. Ei sinulla tarvitse olla hänelle diagnoosinumeroa, jotta voit toimia hänen kanssaan. Jos kyse ei ole alaikäisestä lapsestasi, sinun ei tarvitse tietää, miksi psykiatria häntä kuvailisi. Tietyt muutkin mielenterveyden ongelmat voivat oireilla samalla tavalla kuin narsismi, mutta koska et voi hänen puolestaan hakea apua, sinun pitää vain keksiä tavat, joilla voit toimia hänen kanssaan. ja voit hyvin soveltaa narsistin kanssa toimimiseen annettuja ohjeita, vaikka et tietäisikään, mikä hän ihan todella vaivaa.Fletch, jonka äiti on myös "tosi vaikea" tai ihan vain kusipää.

Jos on narsisti kyseessä on kaikista paras pysytellä mahdollisimman kaukana, narsistia ei voi parantaa. Ne paranee vasta kun on multaa päällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nykyisin usein tuntuu, että joka toisen exä on narsisti ja joillakin niitä narsisteja on puolet tuttavapiiristä. Tästä on seurannut se, että kun joku henkäisee ilmoille sanan narsisti, sitä alkaa epäillä sanojan täyspäisyyttä.

ja lue keskusteluja, kuulostaako tutulta. Itse mietin vastaavaa ja tuolla käyminen selvitti asiaa niiltä osin, että oman sukulaiseni tekemiset rupesi vaikuttamaan kohtalaisen vaarattomilta.

Katso keltaisilta sivuilta psykologeja. Varaa käyntiaika - en tarkoita terapiaa, vaan ihan keskustelutapaamista. Maksaa useampia kymmeniä euroja tunnilta, mutta saatpa ammattilaisen mielipiteen. Mitään virallista diagnoosia et tietysti sillä tavalla saa.Huom! Myös ammattilaiselle luonnehäiriön diagnosointi on joskus vaikeaa. Silti on hyvä idea keskustella ulkopuolisen kanssa.Mikäli kyseinen sukulainen vaikeuttaa omaa elämääsi kovasti, voisit myös kokeilla saisitko ihan oikeaa keskusteluapua itsellesi julkisten palvelujenkin puolelta.Mutta sinun kannattaa myös tajuta tämä: virallinen diagnoosi ei ole kaikki kaikessa. Loppujen lopuksi se ei muuta mitään - tiedät jo itse kaikki faktat, tiedät minkälainen ihminen sukulaisesi on. Jo se on erittäin paha merkki, että voi *epäillä* jotakuta luonnehäiriöiseksi. Yleensä tällainen epäily herää vasta kun vuorovaikutuksessa on jo todella isoja ongelmia, tai henkilön käytös on hyvin vaikeaa ja rikkovaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat