Suuri synttäri-ideapankki

Vierailija

Kootaan tähän ketjuun kaikki ideat, joita tulee mieleen lasten synttärien järjestämisestä!Mitä ideoita olette toteuttaneet ja miten ovat onnistuneet?Millaista ohjelmaa? Koristelut? Tarjottavat?

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Onko teillä sähköautorataa? Järjestäkää synttäri-grand prix, arvotte ajovuorot ja kunkin vuoron voittaja ajaa sitten kilpaa seuraavan vuoron parhaan kanssa. Voittajalle palkinto.Opeta lapsille "autolla ajetaan varo-varo-vasti"-laululeikki.Aasinhännän kiinnityksestä voi tehdä autoversion: kiinnitä autolle pyörät.Askarrelkaa vieraiden kanssa autoilukaupunki ja jokaiselle unelma-autot. Isolle kartongille voit valmiiksi piirtää kaupungin pohjakaavan teineen ja parkkipaikkoineen. Siihen askarrellaan sitten taloja ja autoja tyhjistä maitotölkeistä ja pienistä pahvilaatikoista.Onginnassa jokainen saa neppisauton. SItten pidätte neppisautokisat. Radan voi rakentaa pahvista, peitoista, tyynyistä, yms.

Vierailija

"kakkulautasina" kaikilla samanlaiset hiekkamuotit (jotka olin pessyt tietenkin etukäteen) ja ne sai viedä kotiin lähtölahjana. Kovasti tykkäsivät ja korkeat reunat havaitsin myös hyviksi, kun karkkia itselleen hamstrasivat...

Vierailija

Toteutan ainakin tuon aasinhännän autoversion, tosi kiva idea!Autolaululeikkejä olen kans miettiny, autolla ajetaan varo-varovasti, pyörät ne pyörivät,jne.Meillä on usein ollut synttäreillä väristyskuvia tai askartelua, niin nyt en niitä halua ottaa. Netistä löytyy hirveesti hyviä värityskuvia ja niistä kyllä tykkää kans kaikenikäiset.Musikaalisiin tuoleihin vois ottaa kans jonkun autolaulun. ja tietenki palkinnoksi voittajalle joku pikku auto tms.Lisää ideoita otetaan vielä vastaan, niin ja kertokaa tietenki muitakin ideoita tänne "pankkiin".

Vierailija

Peli-ilta : Kaikki talosta löytyvät pelit käyttöön. Lautapelit, pleikkaripelit, pelikortit, laivan upotukset, arvauspelit... Sään salliessa ulkopelitkin.Askarteluilta: Koruaskartelua, taika-taikinamuotoilua,silitushelmeilyä, ikkunakalvokuvia...Elokuvailta: Vuokraamosta pari leffaa ja poppareita limun kanssaLeipomisilta: vaihtoehtoina joko sämpylöitä, pizzoja, pullaa.....

Vierailija

Tuo jeeppi on tosi kivan näkönen. voishan tuosta kuvasta ottaa mallia ja koota samanlaisen kakkupohjasta, kermasta yms.Meillä oli muuten kerran nallekakku ja se oli tosi helppo tehdä. Pyöreä kakkupohja täytetään normaalisti. kääretortusta korvat. päälle kermaa. Lakusta ja karkeista suu, kulmakarvat, kuono/nenä, silmät. Jossain netissä oli kuva ja siitä otin mallia kasvojen koristeluun. Se oli ainakin meillä hitti. toimii jo ihan pienille lapsille ja sekä tytöille että pojille.Oisko jollain vielä vinkkejä niihin leikkeihin?

Vierailija

Pyydä jokaista vierasta ottamaan mukaan unilelu. Jokainen saa kertoa unilelunsa tarinan. Keneltä sen on saanut, miksi se on paras unilelu, jne.Pullonpyöritys on perinteinen pyjamapartyjen ohjelmanumero. Keksikää vieraiden kanssa yhdessä hauskoja tehtäviä pullonpyöritystä varten.Askarrelkaa lyhdyt. Jos lyhdyt ovat paperia, sisälle voi laittaa led-tuikkukynttilän.

Vierailija

Ei ole pakko olla aina tiettyä teemaa vaan ihan vaan naamiaiset. Kaikkien on helppo silloin keksiä asu. Ollaan oltu kerran niin että vanhemmatkin oli kaikilla mukana kun oli pieniä lapset ja meillä aikuisillakin oli sitten naamiaisasut. Kyllä oli lapsista hauskaa.

Vierailija

Kakkupohjan tein pellille levykakuksi ja leikkelin siitä sitten sopivia paloja että sain aikaiseksi kuorma-auton näköisen keon. Värjäsin kerman elintarvikevärillä. Koristelin karkeilla, esim valot, pakoputket ym. Lavalle laitoin kuormaksi sellaisia suklaakeppejä että oli ikäänkuin tukkeja kuormana. Oli helppo tehdä ja ihan hauskan näköinen. Mielikuvitusta vaan kehiin.

Vierailija

Meillä on tulossa pojan 2v. synttärit. Päädyin tällä kertaa autoteemaan. On auto ilmapalloja yms.Keksittekö minkälaisen kakun voisi tehdä? Miten esim. rekkakakun voisi koristella? Minä en tykkää siitä sokerimassasta, mitä usein lasten kakuissa käytetään. Se on mielestäni ällön makuista ja kovaa leikata. Haluaisin tehdä ihan vaan kermakakun, mutta muotoilla ja koristella siitä jonkunlaisen auton.Lisäksi kaipaan ideoita ohjelmaan. Lapsivieraille on pienet lahjapussit tulossa ja ajattelin ne jakaa jotenkin leikin ohella, esim. onginta. Mitä voisi keksiä tuohon autoteemaan sopivaa?Kaikki ideat tervetulleita!

Vierailija

juhlittavina 4-vuotias ja 1-vuotias ja vieraat siltä väliltä. 1-vuotias nyt ei mistään mitään vielä tajua, mutta isompien iloksi ajattelin antaa lapsille sulkapäähineet ja intiaaninimen ja ehkä sotamaalauksenkin. Leikeiksi ajattelin jotain tarkkuusheittoa (nuolella karhua eli nallea...) ja lumisadetanssia "nuotion" ympärillä, ehkä ongintaa. Puhvelin hännän kiinnitystä?Mun mielestä kuitenkin vapaallekin leikille pitää jättää aikaa enkä tosiaan aio olla koko aikaa leikittämässä. Vanhemmat ovat mukana, joten eiköhän joku aina vähän katso jälkikasvun perään (näin on ainakin saman kaveriporukan synttäreillä ennen tehty).Ajattelin laittaa isompien ja pienempien leikit ihan eri kerroksiin, jotta isot eivät jyrää pieniä eivätkä pienet sotke isojen leikkejä. Mies saa katsoa isojen poikien perään alakerrassa...

Vierailija

Minusta synttäreillä on hyvä olla teema, jonka mukaan kaikki suunnitellaan. Niin synttäreistä tulee jotenkin erityisemmät, ettei mene vaan siihen, että tulee vieraita kakuttelemaan ja seurustelemaan, muksut leikkii keskenään lattialla. Semmoisesta puuttuu juhlan tuntu, ihan kuin olisi arkivierailu.Ja teema tietysti lapsen mukaan. Ihan pienellä teema voi olla vaikka perusvärit tai pupujussit. Prinsessoihin hurahtaneelle tytölle pidetään hovikutsut ja avaruudesta kiinnostuneelle pojalle ufo-partyt.Usein näkee, että kutsuilla on äiti panostanut tarjoiluun ja muu jäänyt olemattomaksi. Lapset ei kuitenkaan niin osaa niitä erikoisenmakuisia pikkuleipiä arvostaa, vaan enemmän muuta juhliin liittyvää. Tietysti tarjottavatkin kannattaa olla teeman mukaan, mutta pelkästään se ei riitä.Kehottaisin panostamaan rekvisiittaan. Pyydä vieraita pukeutumaan teeman mukaan. Koristele juhlatila teemaan sopivasti, esim. Tiimarista ja Ikeasta saa halvalla kaikenlaista tarviketta, jota vähän askartelemalla voi tuunata, että saa hirviökutsut tai heppajuhlat aikaiseksi.Sitten lapsille ohjelmaa. Onginta on pienemmillä takuuvarma hitti. Leikkejä. Askarteluja. Netistä löytyy ideoita.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat