Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kootaan tähän ketjuun kaikki ideat, joita tulee mieleen lasten synttärien järjestämisestä!Mitä ideoita olette toteuttaneet ja miten ovat onnistuneet?Millaista ohjelmaa? Koristelut? Tarjottavat?

Sivut

Kommentit (25)

Onko teillä sähköautorataa? Järjestäkää synttäri-grand prix, arvotte ajovuorot ja kunkin vuoron voittaja ajaa sitten kilpaa seuraavan vuoron parhaan kanssa. Voittajalle palkinto.Opeta lapsille "autolla ajetaan varo-varo-vasti"-laululeikki.Aasinhännän kiinnityksestä voi tehdä autoversion: kiinnitä autolle pyörät.Askarrelkaa vieraiden kanssa autoilukaupunki ja jokaiselle unelma-autot. Isolle kartongille voit valmiiksi piirtää kaupungin pohjakaavan teineen ja parkkipaikkoineen. Siihen askarrellaan sitten taloja ja autoja tyhjistä maitotölkeistä ja pienistä pahvilaatikoista.Onginnassa jokainen saa neppisauton. SItten pidätte neppisautokisat. Radan voi rakentaa pahvista, peitoista, tyynyistä, yms.

"kakkulautasina" kaikilla samanlaiset hiekkamuotit (jotka olin pessyt tietenkin etukäteen) ja ne sai viedä kotiin lähtölahjana. Kovasti tykkäsivät ja korkeat reunat havaitsin myös hyviksi, kun karkkia itselleen hamstrasivat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toteutan ainakin tuon aasinhännän autoversion, tosi kiva idea!Autolaululeikkejä olen kans miettiny, autolla ajetaan varo-varovasti, pyörät ne pyörivät,jne.Meillä on usein ollut synttäreillä väristyskuvia tai askartelua, niin nyt en niitä halua ottaa. Netistä löytyy hirveesti hyviä värityskuvia ja niistä kyllä tykkää kans kaikenikäiset.Musikaalisiin tuoleihin vois ottaa kans jonkun autolaulun. ja tietenki palkinnoksi voittajalle joku pikku auto tms.Lisää ideoita otetaan vielä vastaan, niin ja kertokaa tietenki muitakin ideoita tänne "pankkiin".

Peli-ilta : Kaikki talosta löytyvät pelit käyttöön. Lautapelit, pleikkaripelit, pelikortit, laivan upotukset, arvauspelit... Sään salliessa ulkopelitkin.Askarteluilta: Koruaskartelua, taika-taikinamuotoilua,silitushelmeilyä, ikkunakalvokuvia...Elokuvailta: Vuokraamosta pari leffaa ja poppareita limun kanssaLeipomisilta: vaihtoehtoina joko sämpylöitä, pizzoja, pullaa.....

Tuo jeeppi on tosi kivan näkönen. voishan tuosta kuvasta ottaa mallia ja koota samanlaisen kakkupohjasta, kermasta yms.Meillä oli muuten kerran nallekakku ja se oli tosi helppo tehdä. Pyöreä kakkupohja täytetään normaalisti. kääretortusta korvat. päälle kermaa. Lakusta ja karkeista suu, kulmakarvat, kuono/nenä, silmät. Jossain netissä oli kuva ja siitä otin mallia kasvojen koristeluun. Se oli ainakin meillä hitti. toimii jo ihan pienille lapsille ja sekä tytöille että pojille.Oisko jollain vielä vinkkejä niihin leikkeihin?

Pyydä jokaista vierasta ottamaan mukaan unilelu. Jokainen saa kertoa unilelunsa tarinan. Keneltä sen on saanut, miksi se on paras unilelu, jne.Pullonpyöritys on perinteinen pyjamapartyjen ohjelmanumero. Keksikää vieraiden kanssa yhdessä hauskoja tehtäviä pullonpyöritystä varten.Askarrelkaa lyhdyt. Jos lyhdyt ovat paperia, sisälle voi laittaa led-tuikkukynttilän.

Ei ole pakko olla aina tiettyä teemaa vaan ihan vaan naamiaiset. Kaikkien on helppo silloin keksiä asu. Ollaan oltu kerran niin että vanhemmatkin oli kaikilla mukana kun oli pieniä lapset ja meillä aikuisillakin oli sitten naamiaisasut. Kyllä oli lapsista hauskaa.

Kakkupohjan tein pellille levykakuksi ja leikkelin siitä sitten sopivia paloja että sain aikaiseksi kuorma-auton näköisen keon. Värjäsin kerman elintarvikevärillä. Koristelin karkeilla, esim valot, pakoputket ym. Lavalle laitoin kuormaksi sellaisia suklaakeppejä että oli ikäänkuin tukkeja kuormana. Oli helppo tehdä ja ihan hauskan näköinen. Mielikuvitusta vaan kehiin.

Meillä on tulossa pojan 2v. synttärit. Päädyin tällä kertaa autoteemaan. On auto ilmapalloja yms.Keksittekö minkälaisen kakun voisi tehdä? Miten esim. rekkakakun voisi koristella? Minä en tykkää siitä sokerimassasta, mitä usein lasten kakuissa käytetään. Se on mielestäni ällön makuista ja kovaa leikata. Haluaisin tehdä ihan vaan kermakakun, mutta muotoilla ja koristella siitä jonkunlaisen auton.Lisäksi kaipaan ideoita ohjelmaan. Lapsivieraille on pienet lahjapussit tulossa ja ajattelin ne jakaa jotenkin leikin ohella, esim. onginta. Mitä voisi keksiä tuohon autoteemaan sopivaa?Kaikki ideat tervetulleita!

juhlittavina 4-vuotias ja 1-vuotias ja vieraat siltä väliltä. 1-vuotias nyt ei mistään mitään vielä tajua, mutta isompien iloksi ajattelin antaa lapsille sulkapäähineet ja intiaaninimen ja ehkä sotamaalauksenkin. Leikeiksi ajattelin jotain tarkkuusheittoa (nuolella karhua eli nallea...) ja lumisadetanssia "nuotion" ympärillä, ehkä ongintaa. Puhvelin hännän kiinnitystä?Mun mielestä kuitenkin vapaallekin leikille pitää jättää aikaa enkä tosiaan aio olla koko aikaa leikittämässä. Vanhemmat ovat mukana, joten eiköhän joku aina vähän katso jälkikasvun perään (näin on ainakin saman kaveriporukan synttäreillä ennen tehty).Ajattelin laittaa isompien ja pienempien leikit ihan eri kerroksiin, jotta isot eivät jyrää pieniä eivätkä pienet sotke isojen leikkejä. Mies saa katsoa isojen poikien perään alakerrassa...

Minusta synttäreillä on hyvä olla teema, jonka mukaan kaikki suunnitellaan. Niin synttäreistä tulee jotenkin erityisemmät, ettei mene vaan siihen, että tulee vieraita kakuttelemaan ja seurustelemaan, muksut leikkii keskenään lattialla. Semmoisesta puuttuu juhlan tuntu, ihan kuin olisi arkivierailu.Ja teema tietysti lapsen mukaan. Ihan pienellä teema voi olla vaikka perusvärit tai pupujussit. Prinsessoihin hurahtaneelle tytölle pidetään hovikutsut ja avaruudesta kiinnostuneelle pojalle ufo-partyt.Usein näkee, että kutsuilla on äiti panostanut tarjoiluun ja muu jäänyt olemattomaksi. Lapset ei kuitenkaan niin osaa niitä erikoisenmakuisia pikkuleipiä arvostaa, vaan enemmän muuta juhliin liittyvää. Tietysti tarjottavatkin kannattaa olla teeman mukaan, mutta pelkästään se ei riitä.Kehottaisin panostamaan rekvisiittaan. Pyydä vieraita pukeutumaan teeman mukaan. Koristele juhlatila teemaan sopivasti, esim. Tiimarista ja Ikeasta saa halvalla kaikenlaista tarviketta, jota vähän askartelemalla voi tuunata, että saa hirviökutsut tai heppajuhlat aikaiseksi.Sitten lapsille ohjelmaa. Onginta on pienemmillä takuuvarma hitti. Leikkejä. Askarteluja. Netistä löytyy ideoita.

Mulle tuli mieleen pelit ja leikit (alias, pictionary, muuttuva labyrintti), kokkaus (lättyjä. lämpimiä voileipiä, pikkuleipiä...), elokuvan katsominen, kampaus ja muut kauneudenhoito jutut (kynsien lakkaaminen, jalkakylvyt) ja tietenki joidenkin edellä mainittujen yhdistelmä Esim. ensin laitetaan hiukset, sitten laitetaan jotain herkku syötävää ja lopuksi katotaan elokuva.Pienemmille vaikeampi keksiä ohjelmaa (2-6v)...

eli otetaan parit.

Joku esim. äiti tai isä tai vaikka kukin lapsista vuorollaan keksii, mitä voisi tehdä yhdessä ystävän kanssa.

esim. -laittaa poski poskea vasten, kädet, kyljet, mahat ym vastakkain

- mennä pieniksi kyykkyyn esim. käsi kädessä, kurkottaa ylös kaulat pitkiksi kuin kirahvit ja samalla olla yhdessä ystävän kanssa poski poskea vasten... Rajattomasti mahdollisuuksia, mitä vain keksii..

Aasinhännän kiinnitys sopii pienillekin lapsille.Samoin värissi-leikki. Kutsutaan kai eri puolilla Suomea eri nimillä. Värississä yksi on leikinjohtaja, hän seisoo selin muihin leikkijöihin. Muut leikkijät ovat muutaman askeleen päässä johtajasta. Johtaja sanoo esim. "Se, jolla on päällä punaista, saa astua yhden askeleen eteenpäin." tai "Se, jolla on päällä vihreää, astuu kaksi askelta taaksepäin." Se, joka pelaajista ekana pääsee johtajan luo, on seuraavan leikkikierroksen johtaja.Piilosta voi pelata hyvinkin pienet.Musikaaliset tuolit -leikki sopii taaperoillekin. Heillä tuolit voi korvata lattiatyynyillä. Kysehän on pelistä, joissa istumapaikkoja on yksi vähemmän kuin leikkijöitä. Istuimia kierretään musiikin soidessa. Kun musiikki loppuu, pitää nopeasti löytää istumapaikka. Se, joka ei istumapaikkaa löydä, putoaa pelistä.Laiva on lastattu sopii pikkuisillekin.Hauska leikki on ottaa iso, nelikulmainen kangas, esim. pöytäliina. Kaikki leikkijät tarttuvat kankaan reunasta kiinni ja sitten kankaalle laitetaan ilmapallo. Yhdessä kangasta heiluttamalla leikkijät yrittävät saada pallon ilmaan - ja sitten taas pyydystettyä sen kankaaseen.Vähän vastaavanlainen leikki on ilmapallonauru. Leikkijät yrittävät saada ilmapallon pysymään ilmassa heittelemällä sitä toisilleen. Aina, kun ilmapallo on ilmassa, kaikki nauravat.Kapteeni käskee sopii pienillekin.Erilaiset laululeikit on oivia pikkulasten synttäreillä.Lapsille voi kertoa tarinan. Elävyyttä tarinankerrontaan saat esim. kuvittamalla tarinaa suurelle paperille, fläppitaululle tai tussitaululle kertoessasi. Tai sitten anna jokaiselle lapselle tarinaan kuuluva äänitehoste (puiden suhinaa, linnun viserrystä, kissan naukunaa, jalkojen tömistelyä), jotta he voivat osallistua tarinaan sopivassa kohdin. Tai sitten voit esittää tarinan käsinukeilla.Ihmissolmu on hauska leikki. Yksi leikkijä poistuu huoneesta. Muut ottavat toisiaan kädestä ja muodostavat siten ihmisletkan. Toisiaan käsistä pitäen he tekevät tästä letkasta solmun, jonka huoneesta poistunut joutuu selvittämään.Lohikäärmetaistelu sopii kaikenikäisille. Siinä leikkijöistä muodostetaan kaksi letkaa niin, että leikkijät ottavat toisiaan vyötäisiltä. Kummankin letkan viimeisen vyötärölle sidotaan vyö. Vyön alle työnnetään Kreppi/wc-paperisuikale, eli lohikäärmeen häntä. SItten letkojen ekat yrittävät pyydystää toisen letkan vikan leikkijän häntää. Vaihtoehtoisesti kaikki leikkijät voivat muodostaa vain yhden pitkän letkan ja letkan eka yrittää pyydystää lohikäärmeen omaa häntää - siitä syntyy riemua.

Jee, ideoita kotikutsuihin!Minusta tylsää, kun niin monet lasten synttärit järjestetään nykyisin hampurilaisravintolassa, kylpylässä, elokuvateatterissa tai sisäleikkipuistossa. Kotikutsuilla on tunnelmaa!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat