Vierailija

Pojalla on molluskoja ja pari niistä oli melkein kokonaan irti. Nyppäsin sitten ne molemmat pois, pistin päälle paksulti rasvaa ja laastarin. Teinkö oikein vai väärin?

Sivut

Kommentit (19)

tilannetta, vaikkei tiedä, mitä tapahtuu. Näytä itselläsi iholla, mitä tapahtuu, kun ruiskulla pistää - ei satu yhtään (ok, pistät suoraan, et revi sivuttain kuten tuossa mainitsemassani puhkomistavassa).Lainaus:

ja iho siinä tosi ohutta. Ei todella anna puhkoa niitä, huutaa jos yritänkin!
Tuolla kuvaamallani tavalla on poistettu jopa SILMÄLUOMESSA olevia syyliä, joten todellakin on hellävarainen tapa - kunhan lapsen pelko saadaan huijattua pois.

juuri pois nyppimällä.Meillä oli esikoisella tosi sitkeästi molluskoja. Koska hänellä on herkkä iho, sai pahoja atooppisia ihottumaläiskiä niiden ympärille (ihotautilääkärin mukaan tyypillinen reaktio).Yritimme ties mitä konsteja niiden lähdettämiseksi, kunnes saimme tehoavan ohjeen omalääkäriltä. Se menee näin:Osta pieniä ruiskukärkiä. Niissä on terävä / mallinen kärki, kun katsot tarkkaan sivulta, ei siis > mallinen.Pistä ruiskukärki varovasti molluskan pään läpi, niin, että se veitsenterävä reuna on ylöspäin. Ja nosta sillä syylän pää rikki. Ei muuten satu lainkaan! Verta saattaa tulla hitusen, mutta pyyhi se pois antiseptisella aineella ja anna kuivahtaa. Pian syylä häviää, eikä palaa.Eli tarkoitus ei ole tylsällä leikkurilla kokonaan nirhata syylää (se varmaan sattuukin ja vuotaa pirusti verta), ainoastaan puhkaista se sen uloin pää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

molluska vapauttaa ympäristöön miljoonia viruksia, eli pahimmassa tapauksessa yksi rikki revitty molluska aiheuttaa 20 uutta.Mutta useimmiten lähtevät lopulta itsekseen pois.

eli pyllyreiän ympäristössä! hoidan molluskoita kipeinä ollessa rasvaamalla yöksi bebantehinilla ja/tai kun ovat ihan turpean punaisia, laitamme laastarin yöksi päälle, jolloin puhjetessaan eivät levitä virusta niin helposti ympäri = lapsi ei raavi sitä rikki unissaan ja saa kynsiinsä virusta.... toimiva konsti tuo laastari, kuivattaa molluskan nopeasti pois. Nyt näyttäisi siltä että 'viimeisiä' on menossa - tai ainakin toivon niin. Esikoisella oli kaulassa molluskoita ja ne kesti vähän yli vuoden.

Se vain yleensä sattuu niin ettei oikein onnistu sen kivun vuoksi. Itsestään ne häviävät ajan kanssa mutta voi viedä pari vuottakin. Kun kerran nyppäiset yhden pois, se kuivuu eikä siihen enää uutta tule, Jos niitä on vähän voit periaatteessa yrittää nyppiä kaikki pois tai sitten neulalla puhkaista ja tyhjentää, jos lapsi antaa. Niitä ei silloin pitäisi tulla enää lisää.

on ihan turhaa lapsen kiusaamista eikä siitä ole muuta kuin kosmeettinen hyöty. Virus on veressä ja kun tartunta on saatu ei sillä ole mitään merkitystä puhkooko, nyppiikö, pursottaako tai ihan mitä tahansa tekee niille jo olemassa oleville syylille. Ne eivät tartuta lisää vaan tartunta on jo lapsessa itsessään: Lähtevät itsestään pois sitten kun vastustuskyky kehittyy, yleensä 1-2 v. voi mennä.

Noin ½vuoden ajan niitä on myös jo puhjennut eli lähtevät silloin pois. Saa nähdä kauanko vielä kestää mokoma riesa. Voivat olla kolmekin vuotta kuulemma. Meillä jokailtainen rasvaus paksulla voiteella on mielestäni vähentänyt niiden tuloa, atoopikkolapsi kyseessä.

Molluskat lähtevät kunhan elimistö hoksaa miten tuhota niitä aiheuttava virus.Koska ovat vain kosmeettinen haitta tuntuu julmalta että äidit turhamaisuuttaan nyppivät niitä itkeviltä lapsilta.

Nuo kaksi olivat jo revenneet puoliksi auki. kyllä poika itki, kun ne nyppäsin kokonaan pois, mutta parempi kai noin kuin että aukeavat sitten joskus itsestään ja mahdollisesti tartuttaa vielä lisää niitä iholle. Pojalla niitä on sen verran paljon, etten ala ehjiä nyppiä. Kauankohan ne yleensä on ennen kuin lähtevät kokonaan?

Lainaus:

Molluskat lähtevät kunhan elimistö hoksaa miten tuhota niitä aiheuttava virus.Koska ovat vain kosmeettinen haitta tuntuu julmalta että äidit turhamaisuuttaan nyppivät niitä itkeviltä lapsilta.
Molluskat voivat olla todella sitkeitä. Meilläkin kukkivat esikoisella pari vuotta. Ne eivät likimainkaan aina ole pelkästään kosmeettinen haitta - esim. meillä tosiaan aiheuttivat erittäin kutiavia, atooppisen kaltaisia iholäiskiä.Kyllä ne kannattaa puhkoa, jos moisella kivuttomalla operaatiolla pääsee kutinasta eroon nopeammin. Irtinyppiminen toki voi ollakin sitten kivuliaampaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat