Vierailija

Meillä on ollut pojan kanssa todella vaikeaa. Nyt ajattelin että tekisin taulukon johon laitettais :) tai :( merkki riippuen siitä miten päivä on mennyt. Sit kun olis tarpeeksi monta :) merkkiä sais jotain kivaa. Mahtaiskohan tälläinen toimia? onko jollain kokemusta?

Entä kuinka monta :) merkkiä pitäis olla peräkkäisinä päivinä jotta palkinnon saisi?

Pitäisköhän ottaa :/ myös jos päivä ei ole mennyt hyvin mutta ei huonostikkaan?Miten ankara taulukon suhteen kannattaa olla? Siis jos vähänkin kiukuttelee niin tuleeko heti :(merkki?

En nyt takoita etteikö poika sais ollenkaan kiukutella tai olla pettynyt ynm.

Meillä vaan on ollut ongelmana pojan suunsoittaminen ja tottelemattomuus.Te kenellä tälläinen systeemi ollut miten se on toiminut.

Kaikki ideat otetaan mielellään vastaan!

Kommentit (11)

Se toimii kyllä. Vielä 8-vuotiaalla hienosti, jopa 10-vuotiaalla kohtuudella.Miten monta merkkiä pitää olla? No pääsääntö on se, että sen pitää olla saavutettavissa. Tavoitetta ei saa laittaa liian korkealle. Ja minä ehkä tekisin mieluummin niin, että pitää olla esim 5-6 päivää seitsemästä viikon päivästä hymynaamalla kuin että koko naamankeruu aloitetaan alusta, jos silloin viidentenä päivänä vähän repeää. Kannustavampi on aina parempi, ja se on kannustavampaa, jos yhden mokan saa vielä korjattua.Jos otat tuon /: -päivän, pidä huoli siitä, että sovitte myös sen merkityksestä palkkionkeruulle.Ankaruuskin riippuu siitä, että miten vaikea tilanne teillä nyt on. Jos tilanne on vaikea, kannattaa tähdätä vaan siihen, että poika pystyy hillitsemään itsensä esim huomautuksen jälkeen tai hallitsee kiukkunsa osoittamisen (esim vain sanallisesti, eikä tavaroita heittelemällä tai vain asiallisesti argumentoiden, eikä haistatellen jne. Kaiken kiukuttelun ja pettymyksen osoittamisen tai vastaansanomisen poiskarsimiseen teidän tuskin kannattaa pyrkiä. Se ei liene hyväksi kenellekään, vaikka ehkä tekeekin vanhempien elon tilapäisesti helpommaksi. Mutta oikean itseilmaisun opettelu kannattaa.Jos tilanne on oikeasti vaikea, päivät kannattaa vielä jakaa osiin, joista jokaisesta voi saada oman hymynaamansa. Mitä pienempiä osia, sitä helpompaa se on - ja mitä useammin lapsi pystyy hymynaamansa hankkimaan, sitä motivoituneemmin hän yrittää lisää. Vaan jos jatkuvasti menee yli kestokyvyn niin eihän sitä jaksa moista edes yrittää...

eli tietokone,pleikkari,lastenohjelma. Kotona joutuu olemaan vielä tämän illan. Huomenna pääsee ulos.Ajattelin että jos sittenkin tekisin näin.

jos on 5:) merkkiä tai 6 :) ja :/ merkejä niin saa yhden noista kielloista pois. Niin kauan että kaikki kiellot on purettu.

Tietty kerääminen lähtee aina alusta kun yks tavoite on saavutettu.Kun kaikki kiellot on purettu laitan porkkanaksi jotain muuta mistä poika tykkää.

Mut jos tulee jotain sillaista että joudutaan taas joku kielto antamaan täytyy taas kerätä toi määrä merkkejä ettää saa sen takas.Uskon että saadaan kyllä yhdessä puhuttua iltaisin kaikkia tyydyttävä merkki ruudukkoon.Miltä kuullostais toi suunnitelma? Toivottavasti joku ymmärtää mitä tarkoitan. tuntuu että kirjoitin epäselvästi:)t ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yleensä 10 hymynaamalla (keräysaikaa ei ole rajattu) on saanut sovitun palkkion (yhteistä kivaa tekemistä, jonkun pienen tavaran, rahaa...)Tuon ikäinen osaa kyllä jo itse arvioida, onko päivä mennyt hyvin vai huonosti. Samalla syntyy keskustelua asiasta.

Lapsen oma fiilis päivän kulusta höystettynä vanhempien näkemyksellä on ihan hyvä "mittari". Tärkeintähän on kuitenkin myös lapsen sitoutuminen ja tunteidne hallinnan oppiminen ja omien tunteiden ja käytöksen analysoiminen.

Joo toi on kyllä hyvä idea että ei juodu aloittamaan kaikkea alusta jos yks päivä menee huonosti. Loppuis pojan yrittäminenkin siihen jos olis 5 pvä ollut nätisti ja sit lähtis merkkien kerääminen alusta.Luulen kyllä että jätetään nyt aluksi ainakin :/ merkki pois. On yksinkertaisempaakin pojalle kun ei ole kun kaksi vaihtoehtoa.Kyllä meillä tilanne aika vaikea on mutta kyllä poika pystyy päivän olemaan nätisti jos vaan haluaa:)

Ei tosiaan pyritä siihen että poika ei ollenkaan kiukuttelis vaan just että miten ja koska.Lisää mielipiteitä otetaan kiitollisena vastaan.t ap

laittaa selkeät päämäärät! Jos kysytään onko päivä mennyt hyvin/huonosti, vastaus riippuu paljon sen antajasta. Parempi olisi vaikka: olenko ollut tänään kiukuttelematta turhanpäiväisistä asioista? Sitten voidaan yhdessä miettiä missä kohtaa meni mönkään. Ja palkkioksi jotain yhteistä tekemistä, EI rahaa!! Tai vaikka jos jotain suurempaa ollaan hankkimassa esim. kännykkää, niin siihen voisi toimia.

Lainaus:

Jo

Ei tosiaan pyritä siihen että poika ei ollenkaan kiukuttelis vaan just että miten ja koska.

Lisää mielipiteitä otetaan kiitollisena vastaan.

t ap
Sehän on ihan hirveää, että lapsi ei saisi vapaasta ilmaista tunteitaan sillä hetkellä kun hän niitä tuntee.

Toinen asia on toki se, miten kiukuttelu ilmenee, siihen pitää olla joku tolkku.

Sääntöjen pitää olla selkeät. Milloin päivä on mennyt "hyvin"? Uskotko tosiaan että pystyt sen määrittelemään illalla ilman, että lapselta tulee vastaanväitteitä? Voisitko tehdä konkreettisempia tavoitteita? Esim. että ei nimittelyä, ei huutamista, totellaan viimeistään kolmannesta kehotuksesta jne.Sopikaa säännöt yhdessä ja esim. niin että annat ainakin yhden varoituksen ennen kuin päivän merkki menetetään.Ole mieluummin armelias kuin ankara. Onnistuminen kannustaa yrittämään lisää, epäonnistuminen tappaa motivaation.Aseta tavoitteeksi esim. 15 hymynaamaa. Ei väliä sillä, missä ajassa ne on kerätty, tai ainakin aikaraja tarpeeksi kauas ettei yritys kaadu yhteen huonoon viikkoon. Esim. 15 hyvää päivää kuukaudessa.Tarvitsetko tosiaan sen mökötysmerkin vai riittäisikö pelkkä positiivinen merkki? Lapsesta on aika masentavaa katsella seinällä montaa surunaamaa - ja jos olo on kurja, on vaikea käyttäytyä kauniisti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat