Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Näistä ketjuista huomaa lähes aina, että ihmiset kertovat sähkölaskuistaan summana esim. 250e/kk tms, mistä voi päätellä että sähkö ostetaan omalta paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä ilman sen suurempaa miettimistä.Miksi ihmeessä ihmiset eivät kilpailuta sähköä (=vaihda halvempaan sähkön myyjään) vaan maksavat ihan onnellisina kalliimpaa hintaa sähköstä sille paikalliselle yhtiölle? Itselleni ei ainakaan tulisi mieleenikään ostaa Vattenfallin kallista ydinsähköä, vaikka se omistaakin paikallisen sähkäverkon. On ihan riittävän paha maksaa sähkönsiirtolasku ko. yhtiölle joka kuukausi.Me ostamme halvinta ekosähköä ja vaihdamme tarpeen mukaan yhtiötä vaikka joka kuukausi jos nykyinen nostaa hintoja. Ei ole vaivalloista - vertailu netissä (5 minuuttia) ja sähköyhtiön vaihto (5 minuuttia).Eivätkö ihmiset tajua, että jos kaikki maksavat mukisematta sähköstä niin paljon kun siitä kehdataan pyytää (ja sitten vaan päivittelevät kuinka kallista sähkö on), jatkaa sähkön hinta ikuisesti nousua. Ainoastaan "jaloilla äänestämällä" voidaan saada jotain malttia tuohon järkyttävään sähkönhinnan nousuun.

Sivut

Kommentit (19)

Eikö 40e säästö ole ihan ok ja lisäksi estäsit sähkön JATKUVAA KALLISTUMISTA...Kannattaa joskus ajatella omaa napaansa pidemmällekin... Etenkin kun siihen ei paljon vaivaa tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta sähkölämmitteisen ok-talon kanssa asia hiukan eri skaalassa...Lainaus:

ja säästö olisi vuodessa 5-10 euroa. Eli ei kannata.Siinä vaiheessa kun joku firma alkaa myydä 100% ydinsähköä, vaihdan heti siihen!

..ja lopputulos oli se, että parempaa tarjousta ei voitu antaa :). Tuli siis hyvä mieli ja pitäydymme omassa pienessä yhtiössä edelleen :). Tämä ei siis ole tarkoitettu kritiikiksi sinulle ap! Kannattaa muidenkin käydä testaamassa. Sillpä saa varmuuden, maksaako liikaa.

Lainaus:

Paikallinen sähköverkonhaltija on tainnut laittaa siirtokuluihin osan tuotantokuluista, niin saa painettua sähköenergian hinnan alas :(
EMV julkaisee tietoja siirtoyhtiöiden voitoista, nettisivuiltaan voi tarkistaa oman siirtoyhtiönsä tilanteen. Siirtotaksoilla ei lain mukaan saa tukea sähkönmyyntitoimintaa.15

Kuulun itse niihin, jotka eivät ole toistaiseksi kilpailuttaneet. Tosin olemme oman pienen yhtiön asiakkaita ja hinta ei ole pahimmasta päästä. Voisihan sitä silti säästää enemmänkin kai...

Lainaus:

Hinnat ovat nyt hintoja, tulevia hinnankorotuksia ei näy. Lopulliset hinnat ovat esim kanta-asiakkaille edullsempia kuin netistä näkyy.Telkkarissa joku ukko (ohjelmaa en muista) kritisoi laskureita. Laskurit ovat suuntaa antavia, mutta siihen sen anti jää.
Energia-alalla työskentelevänä sanoisin että mainittu laskuri on jokseenkin hyvä. Olisi kohtuutonta, että laskurin tekijän pitäisi pystyä ennustamaan tulevaisuuden hintoja.Jos toistaiseksi voimassa olevat hinnat eivät miellytä niin sopii tehdä määräaikainen sopimus. Sen hinta ei pompsahda.

Lainaus:

Mutta sähkölämmitteisen ok-talon kanssa asia hiukan eri skaalassa...Lainaus:

ja säästö olisi vuodessa 5-10 euroa. Eli ei kannata.Siinä vaiheessa kun joku firma alkaa myydä 100% ydinsähköä, vaihdan heti siihen!
kyseessä oli omakotitalo, suoralla sähkölämmityksellä :)Paikallinen sähköverkonhaltija on tainnut laittaa siirtokuluihin osan tuotantokuluista, niin saa painettua sähköenergian hinnan alas :(

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat