Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Myönnän "rasismini", venäläiset ovat minusta ylimielisiä

Vierailija

Ajatteleeko venäläiset, virolaiset meistä suomalaisista MATKUSTAJISTA noin? :DMinusta rasismi on YLImielistä.

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Kun hilluvat Thaimaassa, joka on suunnilleen maailman ainoa massaturismikohde, jossa suomalaisilla vielä on jonkinlainen elintasoetumatka

kantaväestöön. Tallinnassa meille jo nauretaan syystäkin päin naamaa ja ei ole kauan siitä ajasta kun meikäläiset oli todella isoa herraa sukkahousuineen ja kuulakärkikynineen Pietarissa ja Moskovassa - eli ihan on omalla käytöksellä ansaittu tuo ylenkatse. Taitaa vaan aloittaja olla kateellinen veli venäläisen uudesta bemarista ;)

Vierailija

just luki tän päivän savon sanomissa miten kysillä ollaan ihmeissään ryssäpotilaiden maksujen kanssa. On kuulema hankalaa hoitaa asoita venäjälle päin. kun rajat aukes, niin heti ne on ollu täällä varastelemassa. Ovat vieneet meidän maita, vaatineet isot sotakorvaukset ja vielä pitäs olla meidän kiikuttamassa hyväntekeväisyyttä sinne suuntaan.Sosialismi syövyttää...

Vierailija

en olisi uskonut, koska olen jossain vaiheessa matkustellut paljonkin Venäjällä ja saanut kokea venäläisen vieraanvaraisuuden. En voi hyväksyä juuri tuota tuntemattomiin kohdistuvaa röyhkeyttä ja suorastaan hyväksikäyttöä. En jaksa tällä hetkellä venäläisiä ollenkaan.. ja heidän määränsä vaan lisääntyy naapurustossa.

Vierailija

mielestäni ole rasistinen...hyväksyn pummit, tummaihoiset, homot jne...Mutta venäläisistä olen saanut tarpeekseni...Tuntuu että niitä ei koske mitkään normaalit suomen lait (liikennesäännöt)saatika käytöstavat(kaupanjonot). Ja sitten ku joku yrittää heitä valaista miten täälläpäin toimitaan (kaupankassa, vartija tai poliisi)...Sitten ollaan niin ettei sananakkaan suomea ymmäretä vaikka hetki sitten veli itse puhui sujuvaa suomea!Arg ärsyyntynyt mamma lappeenrannasta :DJa pelkäämpä että täällä itäsuomessa ei mene montaa vuotta kun kaikki tanssii velivenäläisen pillin mukaan!

Vierailija

Asun täällä itärajan tuntumassa ja kyllä pää usein kääntyy heidän peräänsä, positiivisessa mielessä. Tosi harvoin näkee mitään ylilyöntejä, yleensä ovat ryhdikkäitä ja kalliissa, istuvissa vaatteissa.

Vierailija

Joskus nolottaa Tallinnassa, kun suomalaiset käyttäytyvät ylimielisesti ja kännäävät kuin viimeistä päivää. Itsellä ei ole minkäänlaisia kokemuksia venäläisistä, mutta sehän on kuitenkin hyvä asia, että kantavat euroja monille paikkakunnille kun käyvät täällä shoppaamassa.

Vierailija

Tunnen aika monta venäläistä. Olen itse työskennellyt Venäjällä ja tehnyt paikallisten kanssa paljon töitä. Mukavia, anteliaita ja sydämellisiä ihmisiä kun heihin tutustuu, siis ainakin ne, jotka tunnen.Mutta vieraille = tuntemattomille asenne on juuri tuollainen kuvaamani. Se on heidän tapakulttuuriaan, ihan kuin suomalaisten jurottaminen ja pohjaton kateus...Toimin siis kansainvälisessä yrityksessä ja tapaan useita eri kulttuurien edustajia.7

Vierailija

[i

]Venäläinen ei koskaan näytä heikkouttaan tai epävarmuuttaan. Aina pitää esittää ja olla enemmän kuin onkaan. Ja on tärkeää näyttää kiireiseltä, ainakin liike-elämässä. Se menee jo ihan naurettavuuksiin...Pitää näyttää paremmalta, osasyynä pelko siitä että pidetään huonompana ja toiseksi he ovat oikeasti ylpeitä suuresta maastaan ja pitävät meitä onnettomana pikkuvaltiona heidän kainalossaan.

[/quote]

Vierailija

Usein kulttuurirasistejakin lyödään ääliöiksi sen vuoksi, kun aihe sekoitaan geenirasistiin.Jokainen voi ihmetellä itsekseen, että minkä vuoksi vaikkapa luonnonvaroiltaa suht köyhä eurooppa nousi aikoinaan maailmaan hallitsevaksi maanosaksi kun taas luonnonvaroiltaa ja elinolosuhteiltaan rikas afrikka on aina pysynyt orjuutetun asemassa; Mikseivät löytöretket ja suuret keksinnöt ole syntyneet afrikassa jo ennen eurooppaa.Mitä AP:hen tulee, niin myös Venäjä on luonnonvaroiltaa erittäin rikas valtion (väkiluku vain 150miljoonaa, mutta mikä määrä luonnonrikkauksia). Miksi siis tusinoittain venäläisiä elää köyhyydessä ? Kyllä venäläiseen kulttuuriin kuuluu tehdä asiat tuhlailevasti ja niin perseelleen, kuin vain ne voi tehdä.

Vierailija

Ehkä hieman lujemmin pitävät kiinni omasta näkökannastaan, mutta mitään ylimielisyyttä en ole huomannut. Tosi mukavia työkavereita.

Vierailija

Ainakin ne, jotka ovat turisteina Helsingissä. Uusrikkaudestakohan johtuu sellainen euroopanomistaja-asenne? Köyhemmät venäläiset ovat varmaan vaatimattomampia, vai?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat