Vierailija

Täsmääkö tässä syy ja seuraus?Omat lapseni ovat jo sen verran isompia, etten enää muista tarkkaan, millaisessa "vaiheessa" n. 3-vuotiaat ovat..Tuttavaperheessämme on tämänikäinen lapsi, jolla vähän väliä jotain mustelmaa tai naarmua. Nyt on alkanut kuitenkin ihmetyttää, kun lapsella oli vasta pari kuukautta sitten kylkiluut poikki, sitä ennen solisluu ja tänään lapsen isä kertoi tämän leukaluun murtuneen.Kyselin kieltämättä aika tarkkaan, kuinka sellainen on mahdollista ja jokaisessa näistä tapauksista poika on "ollut kömpelö", "kiivennyt tikkaita", "tippunut kerrossängystä" jne.Muitelen myös omille lapsilleni sattuneen kaikenlaista, mutta yleensä tuollaisista putoamisista selvittiin itkulla ja isolla mustelmalla...

Sivut

Kommentit (24)

ja lapsen etua ajaa pahoinpitelytapauksissa.

joten pienenmpi paha kai vihjata lastensuojelulle että tarkastaisivat perheen kuin antaa olla ja murehtia kärsiikö lapsi sittenkin. sitä kuskin kukaan täällä toivoo kuitenkaan, ja harvoin nuo vanhemmat kuitenkaan itse myöntävät mitään ongelmaa tutkimatta.

Lainaus:

paikallinen tk/sairaala ole jo omat tutkimuksensa tehneet. He kyllä ammattilaisina tietävät milloin haaverit ovat "luonnollisia" ja milloin eivät, joten sinun tuskin tarvitsee ruveta kotipoliisiksi.Ihmisryhmä jota vihaan ehkä eniten (jos pedarit ja muut sekosikiöt jätetään pois) ovat kyllä ehdottomasti nämä kotipoliisit

häntä käytetään nyrkkeilysäkkinä. :(Oma poika on kans kova koheltaja, jolle aina sattuu kaikenlaista. Ikinä ei ole ollut luun murtumia eikä mitään venähdyksiä. Mustelmia, naarmuja, kuhmuja, palovamma ja läheltäpiti aivotärähdys kylläkin. Noin pienen lapsen luiden pitäisi olla niin elastiset, etteivät pienestä mene poikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Portailta, keinuista, kaaduttu ja räpelletty.. Mutta ikinä ei ole luita mennyt poikki, mustelmia ja haavoja vain.Kuulostaa todella oudolle,... Oliskohan lastensuojelun paikka????

että jotain kummaa kyllä tuossa tapauksessa varmasti on ja ap ihan oikeassa oli ihmetellessään.meidänkin poika ja tyttö ovat kumpikin olleet motorisesti todella vilkkaita, ja annettu myös niiden mennä ja koheltaa ja opetella taitoja järkevissä rajoissa.

ja eihän sitä kuhmuilta, naarmuilta, mustemilta ja mustilta silmiltä ole tietenkään vältytty.

poika varsinkin on todella aktiivinen ja välillä hullunrohkeakin, ja kaikkea mahdollista kuningasideaa on testattu ja siellähän sitten aina sattuu missä tapahtuu.monet kerrat on käyty röntgenissäkin tilannetta varmistamassa, ja onneksi selvitty kuitenkin aina venähdyksillä jne.

ja lääkärit ovatkin todenneet aina että todella harvinaista on että pikkulasten luut murtuvat.joten tuolla tiheydellä ei kyllä todellakaan ole normaalia 3-vuotiaalle, ei edes lääketieteellisesti missään nimessä. mahtaako terveydenhuolto olla asiaa vienyt eteenpäin...

Niin sää voit joko ilmottaa lastensuojeluun tai miettiä onko lapsi styrjäytyneen ja hissukan olonen.Koska jostain muistan lukeneeni että hakatut lapset (pienet) on semmosia reppanoita. Ei aktiivisia koheltajia jokka on ilosia ja normaalin tuntusia.

Tosin, en tiedä koska ei ole omaa kokemusta väkivallasta, mutta varmaan toiset lapset on aktiivisempia kuin toiset.PS. omilta lapsilta puuttuu kummaltakin etuhammas (maitohammas) ja mustelmaa jos jotain löytyy.

Jos luita katkeilee niin ehkä vanhempien valvonnassa voisi olla paranneltavaa?

Meidän 3,5v pojalla on silloin tällöin (harvoin) pieni mustelma tai naarmu kovasta koheltamisesta johtuen. Näitäkin enimmäkseen kesäaikaan, kun vähemmän vaatetta ja vauhti ulkona kova. Suurin mitä on saanut aikaan pari kertaa, on haava alahuuleen kun on törmännyt johonkin ja hampaat osuneet huuleen. En osaa kuvitella että tuossa iässä saisi murrettua luitaan.

On suhteelisen uhkarohkea ja seuraa aina isompia perässä tai kokeilee samaa mitä isommat teki sitten itsekseen myöhemmin.On selvästi rohkeampi touhuuja kuin isompi veljensä samanikäisenä ja ainakin tuntuu, että tälle nuoremmalle sattuu paljon enemmän kuin isommalle. Nuoremmalta on tullut jo verta jos mistäkin paikasta, kun kaatuilee ja aina jonkun metallisen auton kanssa tai sitten kerrankin kaatui metsästä löytämänsä kepin kanssa ihan nenäni edessä. Ja aina veri lentää...Mutta siis ei koskaan ole käynyt mitään suurempaa, ei edes ole koskaan tarvinnut käydä näyttämässä lääkärissä.Minusta on kyllä outoa, että tuolla pojalla on jo noin paljon murtunut. Luulisi, että olisi sairaalassa selvittäneet tuota mitä lie luun haurasrumistautia, jos epäilisivät.Luuletko itse, ettei lapsi ole itse vammojaan aiheuttanut? Minua ainakin ihmetyttäisi, etenkin kun meidän poika on todellakin touhukas ja kaikkea sattuu ja kuitenkaan ei mitään luun murtumia. Tosin yhden tutun lapsi tippui hotellihuoneen sängyltä suoraan kätensä päälle ja pojalla meni joku luu poikki, että kyllä se on mahdollista pienilläkin nuo luiden murtumat.

noin monta murtumaa lyhyessä ajassa. Lapsi saa aika rajusti tipahtaa tai kaatua että luita murtuu. Tai sitten hänellä on luidenhaurastumatauti vai mikä se on.

aika omituiselta... itselläni 3v tyttö vaikka onkin varsinainen ikiliikkuja. Mustelmia ja pieniä naarmuja löytyy, mut kyllä nuo ovat jo isompia juttuja.. oletko nähnyt sitä lasta? onko hän sen oloinen/luonteinen, että teloisi itseään noin rajusti... luulis että jos jostain tippuu voisi käsi tai jalka murtua ensin... no vaikea sanoa jos tuntuu että pahoinpitely tapaus ota yhteyttä sosiaaliviranomaisiin...

Meidän 2v10kk ikäinen tyttölapsemme on erittäin vilkas ja liikkuvainen, kiipeilevä yksilö. On pudonnut vähän vaikka mistä eikä koskaan ole tullut pikkukuhmua tai mustelmaa pahempaa vammaa.Oletko kysynyt tuttavaperheeltä onko lapsella joku luusairaus, joka aiheuttaisi hauraita luita (perinnöllinen OI eli osteogenesis imperfecta tuli mieleen)? Muussa tapauksessa kuulostaa hyvine rikoiselta, että lapsi noin paljon katkoisi luitaan ihan vahingossa...

Mustelmia ja naarmuja on AINA.

Käsissä, jaloissa ja monesti myös naamassa.

Lapsi on motorisesti taitava ikäisekseen ja tykkää testata rajojaan, on uhkarohkea ja ajattelematon ja keksii kaikenlaisia toinen toistaan typerämpiä temppuja. Kaatumiset, tippumiset ja jumiin jäämisen ovat meille ihan arkipäivää ja jälkiä näistä tulee kyllä reilusti, verenvuoto on myös ihan tavallista.Luita ei onneksi ole koskaan (vielä) mennyt poikki, ihme sinänsä.

Sinänsä kaikki nuo ap: n mainitsemat murtumat ovat melko tavallisia jos lapsi on kova kiipeämään ja menemään, mutta itsekin kyllä ehkä huolestuisin tuosta määrästä. Toisaalta lääkärit tutkivat tapaukset tarkkaan ja jokaisessa murtumatapauksessa pyritään ottamaan pahoinpitely huomioon.

Jos lääkärillä on epäilyksiä niin ilmoistus lastensuojeluun on varmasti jo tehty.

"joukossa tyhmyys tiiviistyy" eli tehdän mitä mahdottomimpia juttuja kun vaan mahdollisuus ja SILMIÄÄN EI VOI IRROTTAA hetkeksikään näistä lapsista eli esim. pienempi on laitettava istumaan syöttötuoliin, jossa on turvavyö siksi aikaa kun menen wc:hen ja ovi auki istumaan vaan pöntölle ym. Mustelmia löytyy, sekä naarmuja aina ja yksi paha onnettomuus, jossa selvittiin tikeillä ja äitinä itse taisin saada eniten siitä traumoja. Joka päivä jompikumpi törmää johonkin tai tippuu jostakin mihin on kiipeämässä, vaikka koko ajan yritän vahtiakin, mutta siis asiaan ikinä meillä ei ole lapsilla murtunut mikään, murtumahan ei toki tietysti ole mahdoton tulla ja tosiaan on sairauksiakin minkä vuoksi luut murtuvat eli en nyt muuten lähde arvuuttelemaan, on kuitenkin toki epäilyttävää, että näin monta murtumaa on ollut.

Tosin nykyään sairaaloissa ollaan todella tarkkoja lasten pahoinpitelyiden suhteen ja uskon, että sairaalan henkilökunta/lääkäri puoli olisi kyllä ottanut yhteyttä lastensuojeluun, jos siihen on tarvetta. Eli emme varmaankaan tiedä tarinan perusteella kaikkea.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat