Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miksi ei muka saisi? Mielestäni jotain tutteli-mainoksia olen joskus nähnyt joten ei kai voi pitää paikkansa.

Sivut

Kommentit (59)

Tottakai kauppiaat yrittäävät joskus.. AJ osa ei varman ole tietoinen edes koko korvikekoodista.Korviketta ei saa edes laittaa myyntiin isolle lavalle hyllyn päähän vaan se pitää olla "huomaamattomasti" eli normaalisti sinne hyllyyn laitttuna. Sitä ei saa mainostaa sanallakan eikä sitä saa myydä alennuksella.. Ei edes samana päivänä vanhaksi menevää korviketta saa myydä millään tavalla alennuksella/huomiota herättävästi.NEuvolassa ei saaolla minkänlkaisia korvikemainoksia seinillä eikä siellä saa olla hyllyssä minkäänlaisia korvikelehtisiä jaossa muiden opaslehtisten kanssa.Mikäli näkee kaupassa korvikekoodia rikottavan siitä kuuluu ilmoittaa kunnan terveystarkastajalle. Hänen työhönsä kuuluu valvoa, että korvikekoodia ei rikota!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaan se että korvikkeista ei korvikkeista löydy mitään tietoa esim. valmistajien nettisivuilta. Laittakaapa vaikka googleen "tutteli" . Mitä löytyy? Puurot ja vellit joo, mutta korvikkeista sanotaan näin: (kopioitu Tuttelin sivulta)Äidinmaidonkorvikkeista, vieroitusvalmisteista ja imeväisten erityisvalmisteista tiedottaminen ja niiden markkinointi suoraan kuluttajille on kiellettyä kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksellä 485/1997. Tämän päätöksen mukaisesti lapsiperheet saavat terveydenhuollon ammattilaisten kautta tarvittavaa tietoa näiden tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä. Myös Nutricia Baby Oy noudattaa näitä ohjeita ja siksi emme anna asiakaspalvelumme tai internet-sivujemme kautta tietoa äidinmaidonkorvikkeista, vieroitusvalmisteista ja imeväisen erityisvalmisteista. Tietoa äidinmaidonkorvikkeiden, vieroitusvalmisteiden ja imeväisen erityisvalmisteiden välisistä eroista, käytöstä ja sopivuudesta lapsellenne saatte esim. omasta neuvolastanne tai lasta hoitavalta lääkäriltä.Terveydenhuollon ammattilaiset pääsevat kirjautumaan heille suunnattuun extranet-palveluun täältä.Kyllä tämä on oikeasti haitallinen juttu.

saa mainostaa.Kyse on kansainvälisestä imetystä tukevasta sopimuksesta, jonka Suomi on ratifioinut. Vellejä saa mainostaa, joten siksi niitä mainostetaankin, ja suomalaiset äidit luulee, että ne on välttämättömiä.

kun muistan vielä kun tyttö oli niin pieni, että joi korviketta ja ykskaks ne kallistuivat aika paljon kaupoissa. "Pitää kannustaa imetysmyönteiseen yhteiskuntaan". Voi kiesus! Kohtaa tuttelit saa vain tiskin alta ja jollain kortilla.

että korvikkeella vauvojaan ruokkivien äitien äo on keskivertoa matalampi.Siis ihan tottako vauvojenne vatsavaivohin auttaisi korvikkeiden mainonta?Tajuatteko edes mitä mainostaminen tarkoittaa?

Eikä siinä mitään, mutta kun mistään ei saa kunnollista tietoa korvikkeiden käytöstä. Paitsi tietysti neuvolasta, jos siellä joku viitsisi ottaa vakavissaan korvikeruokinnan.

eli neuvola "neuvoi" tosi fiksusti että pitää antaa lisämaitoa korvikkeenä. Minä annoin, ohjeiden mukaisesti. Ja kun vauva oli tottunut kerran pullon, ei rinta enää kelvannut.

Sen sijaan että olisi saanut neuvolasta kunnon ohjeita imetykseen (ei tullut mitään fiksuja ohjeita) niin korvikkeita sieltä suositeltiin.

Tosi kiva juttu, harmitti koko asia tosi pitkään, ja olis välillä tehnyt mieli laitta korvikelasku neuvolaan, kun niin hvyin neuvoivat että piti siirtyi korvikkeisiin.

Reseptille vain, niin saisi Kela-korvauksenkin. Ehkä neuvoloissakin alettaisiin kiinnittää asiaan enemmän huomiota, kun korvike pitäisi määrätä reseptillä. Saisi edes jotain infoa asiasta. Neuvolalääkärissä pitäisi tietty juosta useammin, mutta imetysnatseilta voitaisiin vähentää neuvolakäyntejä vastaavasti.

Eikä varsinaisesti mainostaa. Joku tuoteperhe voi olla valmistajan omana kokonaisuutena, mutta en kyllä muista että nimenomaan korviketta niissä olisi näkynyt.Kaupat eivät saa mainostaa niitä.

vaan niistä kovista vatsakivuista, joita lapseni joutui kärsimään turhaan, koska asiallista tietoa korvikkeista ei ole saatavilla.

Lainaus:

Sopimuksen takana on siis vähän isommat ongelmat, kuin, että tuleeko jollekin paha mieli.

Lainaus:

alusta asti, ja neuvolasta ei ole saannut edes apuja, miten olisi ollut fiksu vaihtaa maidosta toiseen, kun teki niin hirveästi ilmavaivoja. Ei kertaakaan ole kiinnostanut miten maitoa menee, ja sit vielä neuvolalääkäri jaksaa puhua imetyksestä, kun ei viitsi papereita vilkastakaan...
Niinpä. Toisen lapsen kohdallakin jaksettiin vielä paasata neuvolassa siitä, kun en imettänyt ensimmäistä.Yhden lapsen korvikkeella ruokkineena ja toisen imettäneenä koen kyllä imettämisen monin verroin helpommaksi. En oikeastaan edes ymmärrä, miksi joku imettämään kykenevä haluaisi ruokkia korvikkeella. Yötkin olivat paljon helpompia, kun ei itse herännyt pirteäksi niin kuin korvikkeen kanssa. Sen kun vaan otti lapsen viereen ja imetti. Ruoka kulki kaikkialla mukana verrattuna siihen että korvikkeen kanssa kuskattiin purkkeja ja pulloja mukana.Minulle on aivan sama, millä kukakin lapsensa ruokkii, mutta korviketta antavien äitien syyllistäminen olisi kyllä syytä lopettaa kokonaan.9

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat