Loppuiko ulkoilu? Kysymys paleltumista.

Vierailija

4- vuotiaalla on joka talvi ollut satunnaisesti paleltumia poskissa, mutta tänä talvena posket laikuttuvat joka kerran pakkasella tai tuulisella ilmalla. Mitään ehkäisevää keinoako siisi ei ole olemassa (muuta kuin neljän seinän sisällä pysytteleminen)? Kertokaapas jos teillä joku niksi...ei huvittaisi näivettyä mukuloiden kanssa sisällä koko talvea.

Kommentit (8)

Vierailija

Näin itsekin ajattelin, että taitaa olla ainoa vaihtoehto joku tuollainen lähes-koko-naaman-peittävä kapistus. Kiitos kuitenkin vastanneille. ap.

Vierailija

paleltumien sijaan?? Omalla lapsella tulee vaaleat läikät poskiin vaikka olisi ihan vaan syysilma. Riittää kun tuulee. Ja kommandopipo on paras joka auttaa.

Vierailija

kyllähän niitä kommandomalleja jostain saa, katso vaikka netistä.Itsekin joskus korvat palelluttanut, kyllä ne paleltuivat tosi helposti uudestaan.

Vierailija

reilun vuoden ikäisenä. Posket muuttui valkoisiksi ja myöhemmin niihin tuli mustelman näköiset. Pakkasta oli -14 ja oli ulkona puoli tuntia.Kyselin silloin lääkäreiltä neuvoja ja sain kuulla, että lapsen iho on vain sellainen, siis ohut ja verisuonet pinnassa. Suojaus ainoa keino. Apteekissa suosittelivat hyvää kosteusvoidetta aamuin illoin (ei ennen ulkoilua). Ihon vahvistuttua kestää hyvinkin yli -20 pakkasta eikä paleltumia ole enää tullut.Omat poskeni olen palelluttanut lapsena ja ne paleltuu edelleenkin tosi herkästi.

Vierailija

Esim. Ruskovillan ohut kommandomyssy ja sen päälle toppalakki, jossa korvalliset tai nahkainen karvareunainen lakki, jolla on joku nimikin, mutta en muista - torilla on ollut aina välillä myynnissä tätä vanhanmallista "reuhkaa". Toppatakin huppu on myös hyvä suoja viimaa ja pakkasta vastaan, jos siinä on vielä karvareunus, niin aina parempi - näistäkin on ollut joku tutkimus, mutta en tietenkään muista missä.

Vierailija

mutta mieheni palellutti aikoja sitten armeijassa etusormensa kovassa pakkasessa ja seurauksena se, että ei tartte olla kuin -1 pakkasta niin miehen sormi paleltuu ja on ihan valkoinen. Joten kai voi paleltua helpommin jos on kerran pahasti paleltunut.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat