Seuraa 

Matkakuumetta olisi ilmassa ja kyselisin jo hieman neuvoja sekä muiden kokemuksia etukäteen, sillä vauvakaan ei ole vielä syntynyt...:)Suunnittelin josko lähtisi jonnekin välimerelle touko-kesäkuussa, jolloin vauva olisi 3-4kk ikäinen, isommat jo 4v ja 7v. Kuinka pärjää niin pienen kanssa matkalla, mitä pitää ottaa huomioon? Ajattelin, että ruokailut sujuisi suht helpolla jos imetys onnistuisi kun vielä ei kiinteitä tuossa vaiheessa tarvitsisi. Ja kulkuvälineiksi matkarattaat&pehmeä kantokoppa sekä rintareppu tms. Entä passi? Ehtiikö sellaisen hommaamaan?Tietenkään en matkaa varaa ennen kuin pikkuisen näen millainen kaveri tuolta ulos putkahtaa, mutta on vaan nii-iin mukava haaveilla matkasta ja olisi kiva lähteä käymään vielä jossain ennen kuin esikoinen lähtee kouluun. Vai kannattaisiko nämä matkahaaveet unohtaa tykkänään?

Kommentit (6)

Hei,Palattiin juuri eilen viikon matkalta. Oltiin Kanarialla 4kk vanhan esikoisemme kanssa. Kaikki meni loistavasti!Menomatkalla emme saaneet ns. vauvapaikkaa, vaan istuimme ihan normisti rivipaikoilla ja lapsi sylissä koko 6h. Hienosti meni. Välillä nukkui, välillä katseli kuvakirjaa, välillä söi. Itkut tirautti kun väsytti/nälätti. Laskut ja nousut meni hienosti, tutti suussa imu päällä niin ei käy korviin. Paluumatkalla saatiin vaihtaa paikat niin että oltiin ekoilla paikoilla mihin saatiin sänky ja siinähän lapsi viihtyi ainakin puolet matkasta! Kannattaa siis olla yhteyksissä matkanjärjestäjään ja varata vauvapaikka etukäteen. Siitä voi joutua jonkun euron maksamaan, mutta suosittelen.Meillä on pullopoika, joten varattiin matkaan korviketta, joka sitten lämmitettiin vesihauteessa. Korviketta sai ottaa koneeseen "tarpeeksi". Ei siis tiukkoja määrärajoja ja omissa paukkauksissaan sai olla. Lämmittämisen kanssa piti vaan olla liikkeellä hyvissä ajoin että ehti ennen nälkää... :) Alettiin myös joulun alla maistelemaan soseita. Niitäkin oli mukana ja hyvin maistui lämmittämättäkin. Kiva ylläri - ei ois kotona varmaan tullut kokeiltua. Vaippaa olen vaihtanut koneen penkllä ja vessassa, ja kohteessa jopa vessan lattialla, hotellin aulan sohvalla, altaalla, meren rannalla... Kyllä se sujuu! Jälleen: näitä ei ois kotioloissa tullut testattua. Matkalla saa lisää käytännön rohkeutta!Mukana oli turvakaukalo, jonka sai naksautettua kiinni rattaisiin (Britaxin Vigour) ja koppa. Kaukalo saatiin pitää lentokoneeseen asti ja tulomatkalla jopa rattaatkin sinne asti, nostivat ne vaan ruumaan siitä ovelta. Pakattiin pusseihin ja merkattiin kunnolla. Finnairin pussit on niin hyviä ja saatiin niitä ylimääräisiä kotimatkaa varten. Kaukalo oli hyvä myös taksimatkoilla ja sitterinä.Passi kannattaa ehottomasti hankkia tai sitten merkata lapsi jommankumman passiin. On sitten dokumentti jolla todistaa lapsi omaksi. :)Tässä päällimmäiset fiilikset. Mukavaa oli! Parasta on se että kaikki tuntuu nyt niin helpolta täällä kotona... :)Laittakaa kysymyksiä, nyt on tuoreita kokemuksia!T. Arkamamma

kun ovat olleet 4-5kk ikäisiä. Kaikilla kerroilla tosi hyvin mennyt. Tuon ikäisen kanssa on mielestäni paras aika matkustajaa, koska koliikit ym ohi, pärjää vain maidolla, on tyytyväinen sylissä, rattaissa tai kantorinkassa eikä vaadi mitään ylimääräisiä viihdytyksiä. Olemme tehneet niin lento, auto, kaupunki kuin rantaloman ja ei mitään ongelmia. Rannalla meillä oli iso aurinkoteltta vauvaa varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

[quote]

Hei,

Passi kannattaa ehottomasti hankkia tai sitten merkata lapsi jommankumman passiin. On sitten dokumentti jolla todistaa lapsi omaksi. :)Viitaten tuohon yllä olevaan Arkamamman kirjoittamaan: lasta ei voi enää merkata vanhempiensa passiin, vaan lapselle otetaan oma passi.Ja muutoin aiheeseen liittyen: hyvin se menee! Meillä oli mukana myös lastenvaunut, jotka sai ottaa mukaan ilman erillistä korvausta ja kovin olivat kätevät esim. illalla ravintolassa syödessä ja muutenkin.

En siis ainakaan heti hautaa matkakuumettani! Vielä kun saisin miehen innostumaan asiasta oikein kunnolla, vähän tuntuu empivän...Ja toivottavsti matkoja olisi vielä jäljellä touko-kesäkuuksi joihinkin hyviin hotelleihin/kohteisiin kun en kuitenkaan rohkene matkaa varata ennen vauvan syntymää...Täytyykin alkaa puhua tuonne vatsan suuntaan, että tajuaisi pikku hiljaa alkaa syntymään:)Miina

Meillä kolme lasta (nyt 11v., v. ja 4 kk), joiden kanssa matkusteltu joka vuosi. Vanhin oli 3,5kk kun oltiin Kreetalla ekaa kertaa perheen kanssa ja senkin jälkeen käyty joka vuosi etelässä koko perheen voimin. Nytkin juuri tilasin 2 vkon matkan kanarialle maaliskuun loppuun ;).Matkailu lasten kanssa on IHANAA!!!!

Meilläkin reissattiin reilun 3kk-ikäisen lapsen kanssa ilman ongelmia. Haastavinta lienee, jos kohteessa on kovin kuuma, mutta siitähän selviää imettemällä tai tarjoamalla pulloa tosi usein. Itse olemme kokeneet huoneistot tai huoneistohotellit helpoimmiksi pienten matkaajien kanssa - tilaa on enemmän, ja keittiö helpottaa jos mukana on jo kiinteitä tai pulloruokaa syöviä matkustajia.Passin saamiseenhan ei mene kuin viikko, joten sen ehtii hyvin. Kuva tietysti kannattaa ottaa ajoissa, se kun ei välttämättä onnistu helposti ihan ensi yrittämällä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat