Vierailija

Äiti ja neljä lasta.

Miten voi tulla toimeen? mitä tukia, apuja saa? mistä kysyä? mitä hakea?

saako kodinhoitajaa vaikka kerta viikkoon?äiti ja lapset lähtee, mies saa jäädä. Mietityttää, miten tästä selviää...

Kommentit (8)

Tilanteen mukaan voit saada perhetyöntekijän tms. käymään kotona.

Kela ei maksa sinulle sen mitään siitä että olet yksinhuoltaja, tulojen mukaan tietysti asumistuen, kotihoidontuen (jos lapset eivät ole kunnallisessa päivähoidossa) ja sitten lapsilisiin yksinhuoltajakorotuksen.

Lasten isä maksaa tuloistaan riippuvan elatustuen, jos ei maksa, niin saat kunnalta elatusapua, jonka se perii lasten isältä.

ennen neljännen lapsen syntymää (abortti-ajatuksia) luvattiin kodinhoitaja ja muuta apua. Tyhjiä lupauksia.tyhjiä lupauksia myös mieheltä. voimat lopussa. Yksin jo nyt lasten kanssa. Mies on antanut luvan muuttaa, on siis keskusteltu, puhuttu, väännetty ja käännetty. ei tämä mihinkään muutu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mene oman kuntasi kotisivuille ja tarkista sieltä lapsiperheiden palveluiden kohdalta, minkälaisia mahdollisuuksia sinulla on esim. kodinhoitajan apuun. Sieltä löydät varmasti ainakin jonkun puhelinnumeron, jonne voit soittaa ja kysyä asiasta.

Kela maksaa monenlaista tukea (kotihoidontuki, asumistuki jne.), niistäkin saat tietoa sinne soittamalla tai käymällä Kelan toimistossa (myös Kelan nettisivuilla on paljon asiaa..). Myös esim. päivähoitomaksut ovat alempia (jopa ilmaisia) jos olet pienituloinen.

Myös sosiaalitoimistossa on asiantuntevaa porukkaa, jotka osaavat neuvoa, mistä tukea voi saada ja minkälaisiin avustuksiin sinulla on oikeus. Niidenkin yhteystiedot löydät varmasti kuntasi nettisivuilta.

Älä huoli, kyllä asiat järjestyy. Tsemppiä!

T: Neljän lapsen äiti ja sosionomiopiskelija

Onko alle 3-v lapsia ?

Yksinhuoltaja saa aika helposti sossusta rahaa.

Hae lastensuojelun kautta ainakin tukiperhe, joka tarkoitta sitä, että saat lapset kerran kuussa viikonlopuksi hoitoon tukiperheeseen. Tosin 4 lasta saattaa tarvita 2 tukiperhettä, kun harva varmaan ottaa kerralla noin monta luokseen.

Saat helpommin apua jos haet yksinhuoltajuutta.

Miten paljon isä hoitaa jatkossa lapsia ? Siitä riippuu paljon miten paljon apua saat.

Kodinhoitajaa on vaikea saada, mutta aina kannattaa pyytä sitä lastensuojelun kautta.

tuskin isä kauheesti hoitaa jatkossakaan, kun ei ole nytkään vaivautunut.Mitenkä nuo kelan rahat? mitä muuta saan kuin lapsilisää. En ole joutunut elämään "yksin". nyt on aika opetella.

mieti ennen pakkaamistaa) onko mies vain sohvaperuna eli laiska tms= ei toivoton

tai

b) joku muu eli esim. päihdeongelmainen, narsisti, perheväkivaltainen= toivoton

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat