Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

toinen viikko vkl? Vaikka äiti ei haluaisi?

Sivut

Kommentit (56)

Ei meillä lapset tapaa isää, saan päättää kaikista lapsia koskevista asioista, myös siitä ketkä ja kuka lapsia tapaa. Kovasti hinkuu saada tavata lapsia, mutta saa hakea oikeudelta siihen päätöksen, mitä tuskin tulee saamaan.

Mieheni ei halunnut kyseistä paperia täyttää ollenkaan ja näin ollen voisin kieltää häntä tapaamasta lapsia, koska minulla on yksinhuoltajuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Äidillä ei ole valtaa päättää siitä, tapaako lapsi isää.
* Kyllä on jos on yh, älä ole niin sinisilmäinen. Lapseni biol. vanhempi on vankilassa enkä halua hänelle mitään tapaamisoikeutta kun on väkivaltainen paska yms, niin muuttamalla toiseen eu-maahan asian käsittely siirtyy lapsen kotipaikan tuomioistuimelle. Vankilasta on vaikea alkaa etsiä ulkomaalaista asianajajaa, saatika sitten järjestää näitä "tapaamisia".Lainaus:

Äidin haluilla ei ole mitään tekemistä tapaamisasian kanssa. On olemassa laki lapsen oikeudesta isään. Itse asiassa lapseltakaan ei kysytä asiaa all 12 vuotiaana. Tämä ihan vain siksi, että lapsi tarvitsee kehittyäkseen tasapinoiseksi ihmiseksi molempia vanhempiaan.
* Juu, ja kuka sanoo että väkivaltainen paska on hyvä roolimalli, ja lapsen edun mukainen kasvattaja. Olen sitä mieltä että kaksi vanhempaa on ehdottomasti parempi, mutta ei niiden tarvitse olla biol. vanhemmat. Adoptio on hieno juttu.[/quote]

Äidin pitää olla psyykkisesti erittäin sairas jos haluaa estää lapsen ja isän tapaamiset. On olemassa ihan hovoikeuden päätös siitä, että kun lähivanhempi sabotoi lapsen ja etävanhemman tapaamiset, niin lähivanhemmasta tulikin etä eli oikeus siirsi lapsen isälle.

[/quote]
* Aika mustavalkoista tekstiä, ei se aina ole psyykkeestä kiinni. Itse koen suojelevani lasta, siinä missä suomen oikeuslaitos ei suojele. Uhreilla ei ole mitään oikeuksia tämä sinunkin tulisi tietää. Tuletko sitten hautajaisiin tms kun väkivaltainen paska tappaa lapsen tai kidnappaa jonnekin?

kysyi yksinhuoltajuustilanteessa.Lainaus:

Tapaamisoikeudesta voivat vanhemmat sopia keskenään haluamallaan tavalla. Neljä vuorokautta kuukaudessa on takavuosina ollut normaalia, mutta nykyään sitä pidetään tosi vähäisenä. Ja onhan se selvää, ettei siinä ajassa mitään vanhemmuutta ehdi toteuttaa.Jos vanhemmat eivät pääse keskenään sopimukseen myöskään lastenvalvojan avustuksella, se vanhempi jonka luona lapsi ei asu, voi hakea tapaamisoikeutta käräjäoikeudelta. OIkeus määrää tapaamiset käytännössä aina, ellei vanhempi ole esim. tuomittu tämän saman lapsen pahoinpitelystä. Tapaavan vanhemman ei kuitenkaan tarvitse noudattaa sopimusta. Lähivanhemman sen sijaan tulee lain mukaan tukea lapsen ja toisen vanhemman tapaamisia.

Lainaus:

Lapsi A: tapaamissopimuksessa mainittu tarkat ajat. Tässä on hyvänä puolena se, että tähän sopimukseen voi luottaa ja siihen voi molemmin puolin aina vedota. Isä on perunut useita lupaamiaan joustamisia ja sitten vedonnut sopimukseen. Mies tekee mielellään kiusaa... On siis parempi, että sopimusta noudatetaan kirjaimellisesti. Tämä hankaloittaa joskus omaa elämää, mutta käytännössä työmatkat yms. on saanut hoidettua MLL:n lastenhoitajan turvin.Lapsi B: ei tapaamissopimusta. Lapsen isän kanssa tapaamisista sovitaan puolin ja toisin joustavasti. On toiminut erittäin hyvin! Vanhempien välillä on siis hyvät ja asialliset välit. Toisen lapsen isän kanssa tällainen sopimattomuus ei sopisi lainkaan ja ex tekisi takuuvarmasti jatkuvasti kiusaa...
Lisään vielä, että joskus se lähivanhempi on se ongelma ja siksi etän on pakko vaatia tapaamissopimusta.

Lainaus:

Lainaus:


Olen yksinhuoltaja ja tapaamissopimuskin tehtiin mutta isä ei ole siitä kiinni pitänyt. Sopimus oli määräaikainen eikä sitä ole uusittu kun ei ole aloitteellisuutta siihen ollut. Isä saa tavata lapsiaan mutta tekee sitä harvakseltaan ja ollaan puheväleissä ja voidaan tavata ja puhua järkevästi.
äidin yksinhuoltajuudella ei ole mitään merkitystä sen suhteen.Mutta jos jompi kumpi haluaa tapaamissopimuksen, niin toinen voi kieltätyä, jolloin toinen vie asian oikeuteen ja oikeus tekee kirjallisen tapaamissopimuksen.Mikä tässä nyt on niin vaikeata tajauta? Sadannen kerran huoltajuudella ei ole mitään tekemistä tapaamissopimuksen kanssa.

kirjallista sopimusta, joka hirttää meidät toisiimme ja antaa miehelle mahdollisuuden kiusata sopimuksen perusteella. Mies suostui yksinhuoltajuuteen ykkösvaiheen avioeropaperissa.

Kyllä se lapsi on teidät jo hirttänyt toisiinne loppuelämäksi. Ja kuka nyt kiusaa ja ketä? Sinä isää, minun mielestä.Kysymys kuuluukin, kenen etua nyt ajetaan? Eiköhän tapaamisoikeus ole lapsen etu ja lapsen edun nimissä se on tehtävä kirjallisesti.Ja kyllä, sopimusta on kummankin osapuolen noudatettava.Jos kieltäydyt tekemästä tapaamissopimusta, niin miehellä oikeus haastaa sinut oikeuteen ja pahimmassa tapauksessa sinä maksat kummankin viulut kun et sovinnolla suostunut tapaamisoikeuden tekemiseen.Mikä teitä eronneita äitejä oikein vaivaa?

Sikäli ihan huoletta voitte tehdä tapaamissopimuksen. Jos olet luottanut mieheen niin paljon että olet tehnyt hänen kanssaan lapsen, on sinun luotettava häneen niin paljon, että annat lapsen tuntea hänet. Jos hän on kiusaa tekevä, hän luultavasti kyllä alkaa laiminlyödä tapaamisia heti sopimuksen tekemisen jälkeen. Voi olla, ettei hän oikeasti halua tavata lasta lainkaan.

että meillä on tapaamissopimuksessa yksi joustolauseke. Eli jos jompi kumpi vanhemmista haluaa ottaa lapsen mukaan lomamatkalle, niin tämä on mahdollista, jos toinen vanhempi ilmoittaa kirjallisesti suostuvansa matkaan ko. ajankohtana. Sopimuksessa on myös mainittu ajankohta, jolloin kirjallinen ilmoitus on tehtävä. Näin siis ei tarvitse pelätä sitä, että ex ensin suostuu matkaan ja sitten viime hetkellä yrittää peruuttaa matkan tapaamissopimukseen vetoamalla.Myös 45 haluaa korostaa sitä, että tapaamissopimus tai sopimuksen tekemättä jättämättömyys ei ole millään tavalla sidoksissa siihen, että onko kysessä yksinhuoltajuus vai yhteishuoltajuus!

Yksinhuoltajuutta ei kovin heppoisin perustein edes saa.Äidillä ei ole valtaa päättää siitä, tapaako lapsi isää. Äidin haluilla ei ole mitään tekemistä tapaamisasian kanssa. On olemassa laki lapsen oikeudesta isään. Itse asiassa lapseltakaan ei kysytä asiaa all 12 vuotiaana. Tämä ihan vain siksi, että lapsi tarvitsee kehittyäkseen tasapinoiseksi ihmiseksi molempia vanhempiaan.Äidin pitää olla psyykkisesti erittäin sairas jos haluaa estää lapsen ja isän tapaamiset. On olemassa ihan hovoikeuden päätös siitä, että kun lähivanhempi sabotoi lapsen ja etävanhemman tapaamiset, niin lähivanhemmasta tulikin etä eli oikeus siirsi lapsen isälle.

Lainaus:

is' olisi väkivaltainen ja uhannut kaappauksella ulkomaille?
Kyse on lapsen oikeudesta tavata ei vanhemman. Vain oikeus voi päättää, että tapaamisia ei ole.

tulkita, että isä ei halunnut tapaamissopimusta?Lainaus:

Siis tässä tapauksessa isä ei halua tehdä tapaamissopimusta eli

Lainaus:

Lainaus:


Olen yksinhuoltaja ja tapaamissopimuskin tehtiin mutta isä ei ole siitä kiinni pitänyt. Sopimus oli määräaikainen eikä sitä ole uusittu kun ei ole aloitteellisuutta siihen ollut. Isä saa tavata lapsiaan mutta tekee sitä harvakseltaan ja ollaan puheväleissä ja voidaan tavata ja puhua järkevästi.
äidin yksinhuoltajuudella ei ole mitään merkitystä sen suhteen.Mutta jos jompi kumpi haluaa tapaamissopimuksen, niin toinen voi kieltätyä, jolloin toinen vie asian oikeuteen ja oikeus tekee kirjallisen tapaamissopimuksen.Mikä tässä nyt on niin vaikeata tajauta? Sadannen kerran huoltajuudella ei ole mitään tekemistä tapaamissopimuksen kanssa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat