Vierailija

Mitä siellä on tapahtumassa?

Kommentit (5)

Yellostonessa on pieniä maanjäristyksiä ollut poikkeuksellisen paljon. Tuossa ennen vuodenvaihdetta oli viikon sisään 500. Käytännössä tämä voi tarkoittaa jotain tai olla tarkoittamatta. Pahin skenario on se, että maanjäristykset ennakoivat supertulivuoren purkausta, joka tarkoittaisi aika tavalla pitkää talvea koko maapallolle. Mutta on mahdollista, että tulee joku pienempi purkaus vaan. Keskimäärin tuommoinen suurempi pamaus on ollut noin kerran 600-700t vuodessa, pienempiäkin on ollut välillä.Nyt tämän vuoden puolella on ollut taas paljon hiljaisempaa, joten ehkä koko järistykset vaan nyt laantuivat. Tai mistä sitä tietää, jos on vaan tyyntä myrskyn edellä kuten esim. St. Helensin aikoina, jolloin oli aina välillä hiljaisempaa ja sitten ennen varsinaista pomausta oli ihan hiljaista.Yhtä kaikki, niin suunnitelma b on aika tarpeeton, jos isompi pomaus tulee. Silloin voi toki miettiä, että jos on muutaman hetken eväät olemassa ja saa poistuttua vähän lämpimämpiin maihin, niin voi olla elämääkin vielä. Ei kai noista aikaisemmistakaan pomauksista koko elämä maapallolta ole kadonnut. Jos ei muut, niin mormonit varmaan ainakin säilyy.Itse en pidä tuota nimenomaista katastrofia kovin todennäköisenä, mutta ihme se kohta alkaa olla jos ei mitään koskaan tapahdu. Tsunami nyt tietty oli, mutta varsin "vaatimattomassa" paikassa. Esim Kanariansaarten pomaus voisi olla aika paljon rajumpi tai miksei katastrofi voi tulla vaikka ydinvoimalasta tai meteoriitistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilinen Hesari:

Yellowstonen kansallispuiston alueella Yhdysvalloissa on mitattu satoja pieniä maanjäristyksiä, joiden pelätään enteilevän suurempaa maanjäristystä tai jopa tulivuorenpurkausta.Järistykset ovat saaneet ihmiset varpailleen, sillä Yellowstone sijaitsee valtavan tulivuoren päällä.

Järistysten sarja alkoi joulukuun 27. päivänä ja on sen jälkeen jatkunut yhtämittaisesti. Tutkijat ovat rekisteröineet yli viisisataa pientä maanjäristystä, joista suurin on ollut voimakkuudeltaan 3,9.Asiantuntijoiden mukaan näin voimakas maanjäristysparvi on täysin poikkeuksellinen eikä sellaista ole havaittu alueella yli kahteen kymmeneen vuoteen.Maanjäristykset eivät ole aiheuttaneet vahinkoa ihmisille.

Tutkijat ja pelastusviranomaiset seuraavat tarkasti Yellowstonen tapahtumia, koska Yellowstonen alla muhii valtava ja edelleen aktiivinen tulivuori, jonka täysimittaisen purkautumisen on ajateltu johtavan uuteen jääkauteen ja miljoonien ihmisten kuolemaan.Yellowstonen kattilalaakson pohja on noussut viimeisen kolmen vuoden aikana enemmän kuin koskaan sinä aikana, kun mittaukset vuonna 1923 aloitettiin, mikä viittaa paineen kerääntymiseen.Tutkijoiden mukaan mikään ei viittaa tulivuoren räjähdykseen, mutta suuremman mittaluokan järistykset voivat olla mahdollisia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat