Vierailija

luopumaan isän maksamista elareistakin?Kun tuntuu olevan sellainen ajatusmaailma teillä jätetyillä eukoilla, että lapsen isälle ei kuulu huoltajuutta eikä tapaamisoikeutta mutta isän raha kyllä kelpaa!Hävetkää! Älkääkä hitto soikoon puhuko lapsen edusta mitään. Omaa etua te ajatte ettekä lapsen.

Kommentit (15)

No lähivanhempi se on, joka sen huoltajuuden tarvitsee - voi allekirjoittaa koulun joka lipun ja lapun jne. Sen sijaan tiedän monta yhteishuoltajuudessa olevaa miestä, jotka eivät koskaan tapaa lastaan. Siinä kun sitten koulun papereihin tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus, niin ollaankin melkoisessa ongelmakentässä eli jos minulta kysytään, niin jos ei tapaa ja esim. edes anna toimivia yhteystietojaan, niin huoltajuus on aika kyseenalainen. Tiedän perheitä, joissä äiti on joutunut toteamaan esim. koululle, että no kuule, on se meidän lapsen isä varmaan jossain noissa sen ja sen alueen pubeissa, että jos te sen nimen haluatte, niin kokeilkaa niistä etsiä... Ei se kai ole kuitenkaan äidin tehtävä metsästää lapsen toista huoltajaa jonkun paperin allekirjoittamiseen?Sinänsä on aika huvittavaa, että esim. meillä mies on ollut se, joka on viimeisen puolen vuoden ajan poikaa on eniten hoitanut - kaikki iltapäivät koulun jälkeen ja käyttänyt esim. aina lääkärissä kun on ollut tarvis. Ei kai hälle edes saisi kertoa lapsen terveyteen liittyviä asioita ja ei saisi periaatteessa osallistua esim. vanhempainiltoihin, mutta onneksi meillä on exällä järki päässä ja tämmöinen asia ei ole häntä haitannut. Kai se on lapsen etu, joka järjellisillä ihmisillä kuitenkin ajaa ohi.

puute. Ei saa tietoja koululta, sairaanhoidosta yms. Jos huoltaja tekee kiusaa tai ei-huoltajalla on huoli lapsesta, ei-huoltaja on melko voimaton. Lisäksi huoltajuuteen liittyy muutamia sinänsä ehkä jonkun mielestä melko yhdentekevä asia, joilla kuitenkin voi olla valtava symboliarvo ja jotka eteentullessaan voivat oikeasti tuntuakin todella isolta.Ajatellaan nyt, että minä eroaisin miehestäni ja saisin poikieni yksinhuoltajuuden. Löytäisin uuden miehen, tässä ajatusleikissä islaminuskoisen, joka haluaisi olla pojilleni kuin oikea isä. Kääntyisin (vai sanovatko he palaisin?) itsekin islamin uskoon. Yksinhuoltajana voisin lasteni isältä lupia kyselemättä muuttaa lasteni nimet, uskonnon ja tehdä yksin heitä koskevia lääketieteellisiä päätöksiä. Meidän luterilaisesta, ruotsinkielisestä, ympärileikkaamattomasta, Suomessa asuvasta "Erik Johanssonista" voisi siis pelkästään minun päätöksilläni tulla Muhammed Raddadi niminen islamin uskoinen, ympärileikattu Tunisiassa asuva poika. Voiko muuten yksinhuoltaja päättää siitä, että lapsi luopuisi kansalaisuudestakin? Minusta nämä eivät ole ihan merkityksettömiä asioita, enkä itse ikinä suostuisi luopumaan lapseni huoltajuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eron jälkeen voi eteen tulla. Tai sitten ap on tullut mun exän kaltaisen manipuloinnin mestarin käsittelemäksi, jolloin kaikki realiteetit katoavat "sumean logiikan" alle...On sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät kykene muodostamaan normaalia tunnesidettä edes omiin lapsiinsa. Jollakin tasolla haluavat huolehtia jälkikasvustaan, mutta hyvin rajallisesti omien, toisinaan vääristyneidenkin näkemysten mukaan. Yhteiselämän aikana esittävät olevansa jotakin vallan muuta, mutta eron jälkeen naamiot katoavat ja todelliset persoonat astuvat esiin.Exä halusi kovasti perustaa perheen. Halusi lapsia kaksin kappalein. Eräät exän näkemykset tosin pistivät varoituskellot soimaan, mutta enimmäkseen exä vaikutti järkimiehelle, joka myös tiukan paikan tullen osaa ja haluaa huoltaa lapsiaan kuten ollaan yhdessä sovittu. Monista asioista exä vakuutti olevansa yhtä mieltä kanssani.Vaan toisin kävi. Eron jälkeen exä on sikaillut kerta toisensa jälkeen ja lasten hyvinvointi on käynyt tälle sivuseikaksi, aikaisemmat periaatteet saivat lentää romukoppaan. Naiset ja kodit vaihtuvat. Muksut palaavat tapaamisista ihottumaisina, kun isä ei viitsi rasvata, joskus likaisina, milloin mitenkin. Exä katsoo,ettei hänen tarvitse tapaamisten lisäksi osallistua lasten elämään millään muotoa, eikä hän ole vaivautunut koskaan lapsilleen soittamaan tai heidän hyvinvointiaan tiedustelemaan. Tapaamisten aikaan exä ei anna lasten soittaa äitille, vaikka näillä olisi ikävä.Sittemmin exä on pimittänyt omat yhteystietonsa, joten kiireellisissä tapauksissa en saa häneen yhteyttä - jos lainkaan. Tiedot kulkevat päiväkodin kautta.Koska lapset tehtiin hyvinkin yhdessä tuumin, katson, että exällä on velvollisuus osallistua lasten elatukseen tismalleen siihen saakka, kun lapset ovat aikuisia. Tapaamiset ja huoltajuuden soisin exältäni kuitenkin poistettavan - tai vähintäänkin tapaamisia pitäisi rajoittaa.Yhteishuoltajuudella ei meidän tapauksessa tee yhtikäs mitään, koska exä on hyvinkin selvästi sen ilmaissut, että lasten asiat eivät häntä kiinnosta eikä hän aio olla aktiivinen huoltajuudessaan. Voi siis perustellusti kysyä; miksi ihmeessä hänellä edes saa olla huoltajuus yhteisiin lapsiimme? Miksi minun pitää nähdä vaivaa hänen nimensä saamiseen joihinkin papereihin, kun exää itseään lasten päivähoito tai koulunkäynti ei voisi vähempää kiinnostaa?Asiahan on valitettavasti niin, että suomalaisen lainsäädännön mukaan etävanhemmalla on loputtomasti oikeuksia ja lain turvaa. Velvollisuudet ovat minimissään - tai ainakaan kukaan ei voi etävanhempaa pakottaa noudattamaan velvollisuuksia. Myös maksuista voi etävanhempi ovelasti luikerrella - kuten myös meidän tapauksessa on käynyt.

meidän nuorista herroista ei halua antaa äidinkään nukkua.Mutta siis sekin jäi mainitsematta, että äidinkielenkin voi huoltaja muuttaa, joten yksinhuoltajana voisin vaihtaa sitten sen Muhammed Raddadini äidinkielenkin käsittääkseni esim. arabiaksi (tai ainakin vaihtaa sen näiden kotimaisten kielten kesken, jos en nyt sitten joksikin ihan randomiksi.)

Elatusavun määrä ei ole suuren suuri apu, mutta jotakin sentään kuukauden menoissa. Ruoka varsinkin on kallista. Kuvaavaa on ja vastaa ap:n asennetta,että exäni luuli elatusapuvelvoitteen alkavan vasta siitä päivästä kun ero laitetaan vireille, ei asumuseron alkamispäivästä.Hän siis ajattelee maksavansa elatusapua minulle, ei lapselleen.

Meillä isältä poistettiin huoltajuus koska ei meillä lasten kanssa ollut edes hänen yhteystietoja. Riitoja isän kanssa ei ole mutta ei ole välittänyt tavata lapsiaan yli kolmeen vuoteen eikä tosiaan ole välittänyt yhteystietojaan ilmoittaa.Hänellä kuitenkin on tapaamisoikeus lapsiin, 2tuntia kahdesti kuussa valvottuna paikallisessa lastenkodissa.Pitäiskö mun sitten luopua elareista (jotka kaupunki maksaa, isällä nolla sopimus) kun toinen ei aiemmin välittänyt huolehtia lasten asioista ja kun ei vieläkään ole viitsinyt heitä tavata vaikka mahdollisuus siihen onkin koko ajan?

Yksi hyvä kysymys on, että mitä isä tekee oikeastaan huoltajuudella? Jos lapsen äiti haluaa viedä lapsen toiseen maahan, niin se on oikeastaan se ainut tärkeämpi juttu, minkä tuolla yhteishuoltajuudella estää. Jos lapselle ei saa passia, kun yhteishuollossa oleva isä ei suostu passihakemusta kirjoittamaan, niin luulen, että se on jo ihan tahallista kiusantekoa jollei ole oikeasti uhkaa jostain lapsikaappauksesta ja tällöin varmaan lähivanhemmalle annetaan melkoisen helposti jopa yksinhuoltajuus.Kysymys siis kuuluu, että mikäli mies katsoo, että hän luottaa lähivanhempaan huoltajana, niin mitä haittaa siitä yksinhuoltajuudesta on? Tietysti kaikkia tietoja ei saa suoraan silloin lapsesta tms., mutta jos välit lähiin on lapseen tai lähiin hyvät, niin tuommoinen on aika pieni sivuseikka. Jos taas välit on huonot, niin saako etä silloinkaan niitä tietoja, jos esim. lääkärissä käynneistä ei hälle erityisesti ilmoiteta (ilmoitusvelvollisuuttahan ei ole).Huoltajuus ja tapaamiset ei taas liity mitenkään toisiinsa. Vaikka toisella olisi yksinhuoltajuus voi lapsella olla etän kanssa ihan säännölliset tapaamiset tai vaikka olisi yhteishuoltajuus, niin monessa tapauksessa isä ei halua tavata lastaan ollenkaan.Samoin elatusmaksut eivät liity yhtään mitenkään huoltajuuteen tai tapaamisiin. Tai sillä tavalla liittyy, että jos ei tapaa ollenkaan, niin sitten luultavasti maksaa enemmän elatusmaksuja kuin että jos pitäisi lastaan puolet kuusta luonaan.Nämä asiat ovat siis kolme täysin erillistä asiaa ja niitä ei pidä sotkea toisiinsa. Vaikka vanhemmat tekisivät mitä tahansa, niin heidän elatusvelvollisuutensa jatkuu jollei nyt sitten johonkin adoptioon päädytä. Ja samat säännöt on oli kyseessä äidit tai isät, ei silläkään ole mitään sukupuolirajaa.Ja mainittakoon, että meillä on yhteishuoltajuus, säännölliset tapaamiset ja kunnollinen isän maksama elatusmaksu. Elatusmaksu tulee lapsen kustannuksiin, ei minun. Minulla on ollut ilo ja kunnia olla naimisissa miehen kanssa, joka on sitä mieltä, että lapsen elintason ei tarvitse tipahtaa erossa ja elatusmaksu on siten sen mukainen. Yleensä kai ydinperheissä käytetään lapseen noin 500e kuussa ja eroperheissä 40 euroa. Tuommoinen 60e on kuitenkin tavallaan pieni summa, mutta suuri summa, jos nappaistaan lapsen totutuista kuluista pois.

Lainaus:
Kysymys siis kuuluu, että mikäli mies katsoo, että hän luottaa lähivanhempaan huoltajana, niin mitä haittaa siitä yksinhuoltajuudesta on? Tietysti kaikkia tietoja ei saa suoraan silloin lapsesta tms., mutta jos välit lähiin on lapseen tai lähiin hyvät, niin tuommoinen on aika pieni sivuseikka. Jos taas välit on huonot, niin saako etä silloinkaan niitä tietoja, jos esim. lääkärissä käynneistä ei hälle erityisesti ilmoiteta (ilmoitusvelvollisuuttahan ei ole)..

Lainaus:

Elatusavun määrä ei ole suuren suuri apu, mutta jotakin sentään kuukauden menoissa. Ruoka varsinkin on kallista. Kuvaavaa on ja vastaa ap:n asennetta,että exäni luuli elatusapuvelvoitteen alkavan vasta siitä päivästä kun ero laitetaan vireille, ei asumuseron alkamispäivästä.Hän siis ajattelee maksavansa elatusapua minulle, ei lapselleen.
-ap-

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat