Vierailija

Ekaluokkalainen lähti taas kouluun välikausipuvun housuilla(-15), koska ei saa vedettyä paksuja toppahousuja collegehousujen päälle. Poikien sisähousut on älyttömän löysiä malleja. Menevät ihan ruttuun kun yrittää vetää toppahousut siihen päälle.

Toppahousut on henkselimalliset lasketteluhousut, eikä niiden alle mahdu kuin korkeintaan pitkät kalsarit. Onko vyötärömalliset toppikset helpompi pukea ?Välikausipukujen housut on paljon väljempiä kuin toppahousut.

Sivut

Kommentit (22)

Meidän poika ainakin läkähtyisi tunnilla, jos pitäisi toppiksia sisälläkin.Tytöllä (5.lk) myös näin kylmällä (-15-20) pitkät kalsarit, vuorelliset tai vuorittomat kangashousut ja toppahousut koulumatkoilla (2 km, menee pyörällä), mutta välitunnille taitaa jättää ne toppahousut laittamatta.

rakennettu koulutalo.Eikä ole tilaa mennä mihinkään syrjemmälle tai aikaa odottaa minuuttia (eihän tunnilta saa myöhästyä!)Eikä täällä ei opettajat ole ähertäneet toppahousuista.Että jospa kuitenkin 15 jättäisit ne toisin toimivat luokkakaverit paheksumatta, vaikka ehkä itse ja lapsesi saattekin ne toppikset jalkaan ja pois notkeasti ja nopeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

liukas vuoriset housut, jotka on tarpeeksi leveät ja ihan hyvin menee päälle. Alla urheilukerrasto ja fleeseasu. Pakkasta -15, joten ei todellakaan pärjäisi millaan välikausihousuilla. Niin ja siis ihan henkselimalliset urheilukaupan laskettuluhousut ja takin laittoi meilläkin.

puolentoista - kahden metrin levyisellä käytävällä, noin yhden auton parikkiruudun kokoisessa tilassa, on noin 25 lasta riisumassa vaatteitaan. Kaiki huitovat hihojaan joka suuntaan, osa potkii kenkiä jaloistaan. Kaikkien kengissä on tullut sisään lunta ja se sulaa lattialle hiekoitus hiekan ja kuran sekaan. Kiirekin on, joko vlitunnille tai tunnille.Istutko sä mielelläsi siihen potkivien ja huitovien esineiden ja märän kuran keskelle riisumaan jotain toppahousuja? Voin kertoa, että mitään jakkaroita siellä koulussa ei ole. Vai taiteiletko yhdellä jalalla ja toivot, että kukaan ei vahingossa tönäise? Jos ja kun tönäisee tai kumarrellessasi saat jonkun saappaasta tai takinhihasta heijastimineen otsaasi, voitko rehellisesti syyttää siitä jotakuta(Et varmaan edes nähnyt, kenen takinhiha se oli)? Ja sitten pääset tunnille muiden jälkeen, opettajan perässä ovesta sisään hiipien, takapuoli märkänä kun lattialla oli lunta ja kuraa... Vai toteatko sittenkin, että on pienempi paha istua tunnilla ne toppahousut jalassa mutta ajoissa, kuivana ja ilman kuhmuja...

kalsareita ja niiden päällä verkkareita, farkkuja tms. ja vielä toppahousuja? Mahtaa olla aika ällöttävää olla puettuna noin moniin housuihin!

Alla pitkät kalsarit. Olen yrittänyt ehdottaa kalsarien päälle verkkareita tai muita housuja sisähousuiksi, mutta eivät koskaan halua laittaa. Olkoot sitten noin!

Olisiko kasvatus hieman hukassa? Ei lapsi päätä mitä pukee päälleen, vaan vanhempi.Ei tulisi mieleenikään päästää lasta kouluun ilman säänmukaista varustusta. Meillä siitä ei neuvotella, eikä edes tarvitse neuvotella, kun lapset tietävät, että aikuinen on se joka nämä asiat päättää - ei lapsi!

Toppahousut sitten tunneille ja iltapäiväkerhon ajaksi pois. Ihan hyvin nuo mahtuu tavallisten toppahousujen alle - laittaa sukat housun punttien päälle kun vetää toppahousut jalkaansa, niin ei mene rullalle.

Meidän neiteillä ilman muuta toppahousut, joiden alla on ihan tavalliset kouluvaatteet: farkut, jotkut löysikset tai hame. Farkkuhameenkin tunkee tarvittaessa toppisten alle.En päästäisi ilman toppahousuja matkaan, tänäänkin 18 astetta pakkasta. Ja ei eipä ole tullut mieleenkään, että pitäisivät SISÄLLÄ toppahousuja - pitää ihan kysyä, ettei vaan tee niin ja kysellä vielä, onko jollain tosiaan semmoiset tunnillakin päällä :)

- eikä näe siinä mitään ongelmaa. Onhan meillä itsellä 7 lasta, ja näen ne joka päivä riisumassa ja pukemassa noita toppavaatteita tuolla kodinhoitohuoneen eteisessä.Ja aika hassu koulu on, jos tilaa on pukea vain se parkkiruutu, teillä lienee parakkikoulu tai joku muu tilapäisratkaisu? Itse monia kouluja nähneenä kyllä voin sanoa, että käytävätilaa on sen verran, että isokin luokka mahtuu pukemaan ilman fyysisiä ja psyykkisiä vahinkoja... Sitä voi kiskaista kuteensa vähän syrjemmälle tai odottaa minuutin, tilaa kyllä on pukemiseen ja riisumiseen :) Tämän myöntänet sinäkin, asia EI VOI OLLA niin vaikea, että housuja ei jalkaan koulussa saisi :)Teki sen sitten millä tyylillä tahansa :DOngelmia toki saa toppahousuistakin, näköjään. Mutta mä en kyllä tajua, miten ope edes antaa pitää sisällä ulkovaatteita- miten ulkona tarkenee pakkasessa, kun vaatteet on samat kuin sisällä?? Sisällä haudotaan itsensä puolikuumaksi ja samoilla vwermeillä ulos lähes 40 asteen lämpötilaeroon - ei toimi enkä kyllä suosittele.Mutta tosiaan, pitää vielä sanoa, meille tämä ei ole ongelma. Ovat saaneet toppavaatteensa riisuttua niin kotona kuin koulussakin.

Helsinki ja pakkasta -13. Ekaluokkalaisella vyötärötoppahousut ja alla verkkarit. Ainakin Motion ja Lassien housujen alle menee hyvin sisähousut.3 lk ei halua riisua toppiksia koulussa joten käyttää pitkiksiä + trikoovuorisia ulkoiluhousuja, jos pakkasta tulee enemmän kuin -20 laittaa hänkin varmaan topat jalkaan.

Syksyllä vanhempainillassa sovittiin, että kaikilla on ulkohousujen alla sellaiset vehkeet, että ulkohousut voi riisua. Syksyllä siksi, että ne oli kuraset ja nyt talvella siksi, että toppahousuissa tulisi kuuma. Ja voitte olla varmoja, että minun luokkaan ei tule yksikään lapsi ulkohousuissaan.T: Ope

Liian vähän ehdottomasti. Ona ehdotukseni oli: sukkikset, velourpöksyt ja toppahousut.. henkselimallisia rasavileja ei suostu käyttämään, Kalliit toppahousut jäänyt ihan käyttämättä, vyötärömalliset suostuu silloin tällöin laittamaan farkkujen päälle, en tajunnut että se on noin yleistä, farkut ua toppahousut, oon sitä ihmetellyt...Tänään en jaksanut tapella toppiksista, vaan ajattelin että menköön farkuissa (toppahousut repussa), eiköhän se huomaa että ne toppikset kannattaa välitunnilla pukea...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat