Vierailija

.

Kommentit (11)

ja jaksatte seurata tilannetta, ottakaa 3 kk euribor, se pivittyy tiheään, mikä on edullista laskevilla korkomarkkinoilla. Mutta se kannattaa vaihtaa pitempään korkoon, kun lasku tasaantuu tai alkaa nousu.Marginaaleista ei ole ihan viime viikkojen kokemusta, mutta veikkaan, että 0.3 on tosi tiukan neuvottelun tulos (ehkä ei saa sittenkään), 0.4 aika normaali "riskittömän" asiakkaan marginaali. 0.5 voi olla lähtötarjous. Vai olenko han jäljessä aikaani?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marginaalissa lähtötarjous on varmasti 0.8 ja lopputulos 0,7-0,6.[iMarginaaleista ei ole ihan viime viikkojen kokemusta, mutta veikkaan, että 0.3 on tosi tiukan neuvottelun tulos (ehkä ei saa sittenkään), 0.4 aika normaali "riskittömän" asiakkaan marginaali. 0.5 voi olla lähtötarjous. Vai olenko han jäljessä aikaani?

[/quote]

Me vaihdoimme juuri viitekoron 12kk euriborista 3kk euriboriin ja maksoi 100€. Joissain pankeissa otetaan enemmänkin.Lainaus:

Vai pitääkö tämäkin neuvotella tapauskohtaisesti?

Vaihdoimme asuntolainamme 12kk euribor- ja prime-korot korontarkistuspäivänä (joulukuun puolessa välissä) 3kk Euriboriksi. Pankki on Sampo. Tällöin lisäveloitus oli 15e ja lainan marginaali pysyi samana, eli 0.3%.Virkailija sanoi, että heillä lainaneuvottelut alkavat nykyään yleisesti 0.8% marginaalista.Nyt on kaikkein halvin korko 1kk euribor. 12kk euriborkin on nyt jo alle 3% (alkusyksystä oli yli 5%). Kannattaa siis sitoa näihin lyhyisiin lainoihin (esim. 1kk tai 3kk euribor) nyt kun korot on laskussa, ja kun alkavat nousta niin sitten taas pidempiin esim. 12kk euribor tai prime-korot. Kiinteät korot ym. korkokatot voi nyt vielä olla kalliita.

Asuntolainan korosta on siis kyse:Mihin korkoon nyt kannattaisi sitoa asuntolainansa? Mikä nyt on "hyvän (maksukykyisen) asiakkaan" lainan marginaali?

... se eka vaihto maksaa 100 e. Toisen kerran, jos vaihtaa ei enää niin huokeaa. Vaihdon hinta jo 700 e. Joten jätettiin toistaiseksi. Kannattaa katsoa ajankohta milloin vaihtaa ja tarkkana olla siinä mihin vaihtaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat