Seuraa 

Tosi monelta olen kuullu ko. väitteen. Itsekin olen nyt asennoitunu, että tämä odotus kestää reilusti yli la:n, koska näin on sanottu...Hieman taustaa:

- Esikoinen syntyi rv.40+3 kymmenen päivän käynnistelyjen jälkeen! Käynnistämään alettiin tosi epäkypsästä kohdunsuun tilanteesta rv.39+0, koska lapsivettä oli niin vähän. Eli en tiedä, miten olis syntyny "luomuna"...

- Kakkonen syntyi rv.41+5, vaikka limatulppaa tuli jo pari päivää ennen la:a ja oli aikaisin laskeutunut ja supisteli jo n.rv.35 alkaen.

- Nyt on supistellut raskauden puolivälistä alkaen. Pari kertaa ihan säännöllisiäkin kipeitä supistuksia ollut viime aikoina, mutta ne eivät sitten ole tihentyneet/koventuneet. Maha on nyt viikon sisällä laskeutunut ihan huomattavasti. Eilen illalla tuli (kai?) limatulppaa... Menossa rv.34+4. Veikkauksia, mitenhän tässä käy!? Pitäisköhän sairaalakassia pakata?

Kommentit (7)

Tänään menossa rv.36+2. Vaikka on ollu koviakin ennakoivia supistuksia, niin kaulaa on vielä pari senttiä jäljellä, ihan on kanava pehmeä ja vähän auki, mutta voi olla muutenkin tässä vaiheessa kun jo kuitenkin menossa kolmas raskaus. Vauva on kyllä jo laskeutunu, mutta ei kunnolla kiinnittyny. Mitenköhän tässä käy? Kovasti jo odottelen tositoimiin pääsyä... (Vaikka toisaalta yritän asennoitua, että ohi la:n mennään kumminkin!)

Esikoinen syntyi rv 41, Kakkonen syntyi rv 40+2 ja Kuopus syntyi rv 39. Supisteluja oli toisessa ja kolmannessa raskaudessa rv 20 lähtien. Niillä ei kuitenkaan ollut mitään vaikutusta eli paikat oli kiinteät ja kiinni synnytykseen asti. Kaikki synnytykset ovat käynnistyneet supistuksilla ja olleet melko samankaltaisia. Lopputuloksena kolme poikaa, jos sillä vaikka on jotain merkitystä. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esikoinen syntyi 40+4, synnytys alkoi supistuksilla

Kakkonen syntyi 40+5, synnytys alkoi supistuksilla

Kolmonen syntyi 41+0, synnytys alkoi supistuksillaKaikki kolme ovat menneet samalla kaavalla. Ei mitään ennakoivaa, kipeita supistuksia yms. Olen herännyt aamuyöstä napakoihin supistuksiin joiden välit ovat olleet saman tien 2-3 minuuttia. Ihan siedettäviäkin vielä enkä olisi tajunnut lähteä sairaalaan elleivät olisi noin tiuhaan tulleet.Nyt odotan neljättä 33+ ja varsinkin eilen kävi mielessä, että mille viikoille päästään ennen synnytystä. Eilisen päivän kellotin supistuksia, ihan vedet silmissä välillä ja todella napakasti tulivat ihan levossa. Väliä oli 15-20 minuuttia pitkin päivää mutta illalla rauhoittuvat.

Esikoinen meni yli 11 päivää ja syntyi käynnistettynä (verenpaine). Tokan kanssa olin ihan varma, että menee yli, kun esikoinenkin meni ja kun kaikki jauhoivat tuota "menee yli varmaan tämäkin" ja jopa yksi kätilökin sanoi, että niinhän se voi käydä. Siispä varasin mm. rv 39+3 itselleni kuopukselta kampaajan ja suunnittelin, mitä kaikkea tässä vielä ehtii tehdä ennenkuin kuopus syntyi. Syntyi sitten ihan "issekseen" rv 39+0 ja ihan kunnon jötkäleenä (yli 4 kg, kuten esikoinenkin) ja ei mitään sinänsä syytä, miksi syntyi ns. viikkoa ennen la:ta, vaan sattui nyt syntymään :-) ihan itselleen sopivana aikana.Parilla kaverilla on ollut ihan samoja kokemuksia ts. esikoinen rutkasti yli, kuopus tulla tömähtänyt ennen laskettua aikaa. Eli nyt sitten kolmannen kohdalla itsekin odotan tapahtuvaksi mitä vain n. viikkojen 37-43 välillä. Voi mennä yli tai voi olla menemättä :-) Nlatäti vain totesi, ettei kannata ehkä jäädä odottelemaan sitten synnytyksen alkamista, kun eka synnytys kesti säännöllisistä supistuksista 6 tuntia, toka 3 tuntia. Tosin vedet ovat menneet molemmissa jo ennen kunnon suppareita, että jos nytkin, niin älyää sitten sännätä heti matkaan...

- Esikko meni yli ajan ja syntyi viikoilla 42+ käynnistyksellä, joka kesti kaks vuorokautta- Kakkonen syntyi 39+2 vesien tihkumisella, jonka johdosta puhkaistiin kalvot- Kolmonen syntyi 39+4 synnytyksen alettua omaan tahtiinsaJokainen synnytys ja sen alkaminen on kuitenkin niin erilainen sekä yksilöllinen. Toisilla on enemmän taipumus ylimenoihin, kuin toisilla. Ja joillakin voi olla suppareita todella varhaisesta vaiheesta lähtien ja silti vauva on syntynyt vasta ajallansa :)Tsemppiä tulevaan ja onnea jo etukäteen :)

Minulla on 3 synnytystä takana,jotka kaikki ovat luonnollisesti käynnistyneetstkaikki menneet reilusti yli lasketunajan. Esikoinen syntyi rv41+1 kakkonen 41+2 ja kolmonen 41+3. Kuopusta odottaessa oli ennakoivia supistuksia 30viikolta lähtien,mutta ne eivät edes aukaisseet kohdunsuuta...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat