Vierailija

Poikani 6v on käynyt syksystä alkaen paikallisen urheiluseuran järjestämissä yleisurheilutreeneissä. Siellä on kaksi mahdottoman villiä poikaa johon kukaan (vanhemmat/ohjaajat) eivät saa kuria.

On tapahtunut mm. seuraavia asioita,vaatteista repimistä+tönimistähaukkumistayhden pojan mahan päälle on hypätty niin että joutui olemaan koko lopputunnin sivussa harjoituksista. (ohjaaja sanoi vanhemmille että mahan päältä käveltiin mutta poikani sanoi että oli hypätty)juoksentelua housut kintuissakiipeilyä puolapuille katonrajaan asti, kieltoja uhmatenmehujen kaatamista hernepusseihin ja varaston tavaroiden päällepoikaani on törmätty vauhdilla viime tunnilla kaksi kertaa siten, että kaatui ja mustelmia monessa paikassa.Kahdesti olen ollut ohjaajiin yhteydessä, tuloksena vain voivottelua että jotkut nyt on niin villejä eikä niille oikein kukaan mitään voi.

Mietin vaan onko tuo enää turvallista, kun homma ei tunnu olevan kenenkään hanskassa??

Mitä pitäisi tehdä? Onko kovinkin tavallista?

Sivut

Kommentit (18)

Sitten ihmetyttää että siellä leikitään enimmäkseen vaan erilaisia hippaleikkejä. Kun noin pienillä ei kuulemma voi muuta teettää??

Kerran pari ovat hypänneet pituutta ja harjoitelleet viestijuoksua. Näiden todellisen tekemisen kertojen jälkeen kaikki pojat (myös häiriköt) olivat aivan innoissaan.Tuon ikäiset mielestäni nauttivat myös oikeasta tekemisestä eikä pelkästään jostain "mörkö_se_lähti_piiriin_tinttan_tanttan_tallallei"-meiningistä.ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sitten voisit sitä pohjalta arvioida että onko turvallista ja mistä noissa tilanteissa oikeastaan on ollut kyse. (Mä en esim usko, ettei 5-7-vuotiaitten jumpassa voisi kiivetä puolapuita ylös asti!).Ja sitten, jos et ole tilanteeseen tyytyväinen niin sulla on käytännössä yksi vaihtoehto. Sä voit olla viemättä lastasi sinne enää.TOinen vaihtoehto on, että tarjoudut serualle apuresursiksi tai avustajaksi näiden häiriköiksi nimittämiesi lasten ohjaamiseen. Se vaatii kyllä vähän avointa asennetta sultakin. Useimmat urheiluseurat toimivat ihan vapaaehtoispohjalta ja kaikki ne resurssit, mitä on, on todennäköisesti myös käytössä. Harva urheiluseura haluaa sulkea vammaisia tai erityistarpeisia toimintansa ulkopuolelle, kun seuratkuitenkin saavat kunnilta ja RAY:lstä rahaa juuri sillä perusteella että auttavat näitä erityistarpeisia kuntoutumaan. Eikä se menisi missään reilu-peli- tai sinettiseura-katselmksissakaan oikein läpi, että meiltä kaikki epäsovivat heitetään ulos. Eihän ne ole heittäneet ulos sunkaan lastasi, vaikka hän onkin vähän kömpelö. Et varmaan haluaisikaan sellaista?

Eihän toisten satuttaminen, taklaaminen, kaataminen, mahan päällä hyppiminen ym. mistä ap. viestissään kirjoitti ole oikein. Eikä satuttamisen kohteeksi joutuminen kerro kömpelyydestä.Kyllä on typerää vastata noin. Muka jumppakerhon vetäjä. PAH

Ei meidän poikien missään harrastuksissa ole lapsia jotka riehuisivat siellä ja olisivat vaaraksi muille. Nuo ei kyllä sellaisessa harrastuksessa suostuisi edes käymään.

Olisiko naapuri paikkakunnalla yleisurheilutreenejä ?Täällä meidän kunnassa on vain kesäisin yleisurheilukoulua ja sinne nuo ilmoitetaan ensi kesänäkin. Kaikki kyllä käyttäyvät siellä nätisti ja tottelevat.

Täytyyhän tuohon tolkku tulla. Ei ole normaalia.Jos muutosta ei tule pyydät puolet rahasta takaisin ja lopetatte homman.Lisäksi voitte vanhempien kesken kokoontua ja miettiä mitä yhdessä teette tälle asialle. Voit olla varma että muitakin tilanne ottaa päähän (paitsi häirikköjen vanhempia)

ryhmä vedettäväkseen.Kannattaa vaihtaa seuraan, jossa panostetaan harrastajien tunteihin. Osallistujamääriä rajoitetaan.

ota ensin yhteyttä seuran johtoon ja tee valitus. Mieluiten muiden vanhempien kanssa. Jolleivät pysty järjestämään muutosta, äänestäkää jaloilla.

Toisen häirikköpojan äiti tuo hänet vasta 10 min harjoitusten alkamisen jälkeen paikalle ja hakee n. vartin myöhässä joka kerta.

Jos tuo ajoissa, jättää hänet pihalle, josta poika saa suoriutua yksin sisään. Alkuun tuli sisälle mukaan, muttei enää kun poika juoksee pukuhuoneessa peilejä päin niin että meinaavat pudota seiniltä, kaataa vessasta juoma-automaatista vettä lattioille ym. Eikä ota vastaan äidiltäänkään mitään kieltoja tai ohjeita.Kun hänet haetaan myöhässä, juoksentelee paljain jaloin ulkona hangessa ym.

Lapsia ryhmässä on n. 10, ohjaajia 2-3, joista yksi on teini. Nämä vanhemmatkaan naiset eivät saa häirikköpoikia kuriin.t. ap.Lainaus:


Kannattaa vaihtaa seuraan, jossa panostetaan harrastajien tunteihin. Osallistujamääriä rajoitetaan.

ota ensin yhteyttä seuran johtoon ja tee valitus. Mieluiten muiden vanhempien kanssa. Jolleivät pysty järjestämään muutosta, äänestäkää jaloilla.

hommaan opettamattomia ohjaajia tai alle 25-vuotiaita ohjaajia. Pitää olla pätevä ohjaus. Sitten menisin aina itse katsomaan harjoituksia. Niin meillä ainakin toivotaankin.Meidän harkoissa ei ole tuommoista meininkiä, vaan kuri pysyy.Semmoiset teinit ohjaajina ovat nollan arvoisia. (Kokeiltu on semmoistakin ryhmää)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat