Vierailija

Meillä tyttö kohta 1v3kk joka on kävellyt 1vuotiaasta lähtien. Ulos kun mennään niin kököttää kumminkin vaan paikoillaan. Välillä voi vähän kävellä mut suurimmaksi osaksi on ja seisoo vaan. Varsinkin nyt kun on paljon pakkasta ei tytön kanssa kyllä 30 min kauempaa viitti ulkona olla kun kylmähän sielä tulee kun vaan seisoa kököttää.

Pitäiskö nyt vaan kumminkin mennä päivittäin tytön kanssa pihalle vai jäiskö sitä sit suosiolla sisälle. Sisällä kumminkin keksii järkevämpää tekemistä kun ulkona seisominen?

Kommentit (15)

keinukaan ei pihassa vielä ole. keväällä olis kyllä tarkoitus hommata.

Enkä nyt tarkoita sitä ettenkö ikinä tytön kanssa pihalle menisi mut esim just ku on pakkast -15 astetta niin eikö olis järkevämpi keksiä sisällä jotain tekemistä kun viedä tyttö ulos kököttämään?

t ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kova pakkasilma ei ole edes erityisen terveellistä pienelle, haitta voi olla suurempi kuin hyöty. Liikuntaa ainakin saa paremmin sisätiloissa kuin tönkköpuettuna ulkona.

Kyllä meillä tuossakin vaiheessa käytiin päivittäin puistossa. Keinuttiin, työnneltiin lasten kärryjä, leikittiin lumella tai hiekalla... Toki pakkasilla on hyvä huomioida se, että lapsi liikkuu vähän ja kylmä tulee nopeammin, joten sisälle ennen kuin lapsi jäätyy. Mutta kyllä ulkoilu ja raitis ilma on tarpeen.

Oman lapseni päiväkodissa kyllä ulkoillaan säällä kuin säällä. Toki, jos pakkasta on -20 °C, ulkoiluaikaa lyhennetään, mutta sadekaan ei ole este ulkoilulle, kaikilla on oltava sadevaatteet. Minusta tämä on hyvä, koska lapset oikeasti tarvitsevat ulkoilua ja raitista ilmaa. Sää on vain pukeutumiskysymys. Hyvissä kamppeissa ei pieni sadekaan haittaa mitään.

ettei vois mennä sit ulos vaikka joka toinen tai kolmas päivä?

Luulen että kun kevät tulee niin eiköhän neitikin ala ulkona viihtymään kun ei tarvi olla niin paljoa vaatetta päällä ynm.

t ap

jotta tottuu. Lapselle joka ei ole tottunut tai ei viihdy ulkona, on aika shokki kun hoidossa ulkoillaan säällä kuin säällä.

Muuten voitte hyvin pysytellä sisällä silloin kun siltä tuntuu.

15 kk poika ja onhan se vähän sellaista köpöttelyä ja traktorin/stigan päällä istuskelua se ulkoilu. Tasaisella kävelee ihan reippaasti, mutta nurmikolla epätasaisella lumella aika nihkeästi. Meillä on pihassa rinnettä, jotain voidaan laskea vähän mäkeä ja muutenkin vedän stigalla pihalla ja kadullakin. Rattailla käydään akupassa ja annan kävellä osan matkaa (kävellee hienosti, mutta jokainen auto on pakko pysähtyä katsomaan ja tuijottaa niin kauan, että häipyy näköpiiristä. onneksi on aika hiljainen katu tuo kotikatu...)Ja ei ainakaan meillä mikään lumilapio tai vetonaru pysy niissä hanskoissa, jotka noin pienelle on pakko laittaa -15 kelille. Ihan mahdoton saada sitä peukkua paikalleen tai jos saakin, niin ei sillä mihinkään tartuta, kun hanska on niin paksu! Siksikin jää se leikki vähemmälle, kun ukko on niin tönkkö haalarissaan.

Ja ikää lapsella 1v2kk. Käydään kuitenkin joka päivä ulkona, koska on esikoisen kerhoon vientiä, kauppaan kävelyä (siis äitee kävelee) ja koiran kanssa on lenkkeiltävä. Puisto on ihan vieressä, mutta siellä ei usein käydä. Joskus kun esikoisella ei ole kerhopäivää, mennään puistoon ja silloin siellä keinuu pääasiassa. Tosin nyt pakkasella ei kauaa viitsi keinussa istuttaa. Meillä tosin tilanne sellainen, että kuopus ei vielä kävele, joten on ollut toistaiseksi tyytyväinen rattailuun. Mutta kyllä tuo päivittäinen ulkoilu on tärkeää, ellei sitten nuku päikkäreitä ulkona. Itsekin tulisin hulluksi, jos ei välillä mentäisi ulos. Keväällä ja kesällä varmaan aletaan sitten puistoilla enemmän, kun äiti ei jaksa nyhjätä kotonakaan:)

1-vuotiaan kanssa on ikävää kökötellä pihalla. Eri asia jos tapaa samalla jotan tuttuja tai käy itse kävelyllä, ja lapsi rattaissa istumassa. 1-vuotais vielä tykkää varmaan olla rattaissakin, ainakin meidän lapset oli mieluummin lenkillä kun seisoivat pihalla talvella... lapio kourassa tai jotain sopankeittelyitä risuista ja muista irtonaisista ne jaksoi ehkä sen max puol tuntia ja oli sitte jäässä jo.Metsäretki oli kivempaa, siellä äiti käveli, ja sittne lapsi sai vähän aikaa katsella

esim. lintuja, syöttää niitä, ja oravia, tai keräillä niitä käpyjä sun muuta.Kauppakeskuskin on kivempi paikka tai joku sisäleikkipaikka.

No meillä ei tuonikäisten kanssa olla vielä ulkoiltu. Kun ovat nukkuneet päiväunensa kuitenkin ulkona.Vaan: pitäisikö sun ap näyttää sille lapselle miten ulkona leikitään? Otatte yhdessä lapiot käteen ja siitä vaan leikkimään.

Meidän 1v2kk ei kyllä mene tänään ulos, pakkasta on -16 astetta. En usko siihen että joka päivä on pakko käydä ulkona joku tietty aika, meillä mennään silloin kun huvittaa. :) Yleensä kyllä käydään joka päivä kunhan ei ole ihan näin kylmä.Ja ei meidänkään poika juuri muuta tee kuin istua kököttää maassa. Kävely on vielä vähän heikkoa talvitamineissa ja lumessa... Välillä innostuu heittäytymään maahan makaamaan ja syömään hiekkaa tai lunta. Jee jee. Meillä on onneksi keinukin tuossa ja sitä käytetään ahkerasti. Mut yleensä ulkoilut menee niin, että ensin käydään rattaiden kanssa kävelylenkillä (että äiti saa vähän liikuntaa) ja sitten ollaan hetki omalla pihalla kiikkumassa ja mönkimässä.

Oman lapseni ryhmä (1-3-vuotiaiden) oli tänäänkin aamupäivän sisällä, kun ulkona -17. Ennen iltapäiväulkoilua useimmat on haettu jo kotiin.

Sateellakin (jos vähänkin tihkua enemmän) pysyvät sisällä. Jumppatuokio on paljon parempi vaihtoehto kun palelu ulkona.

on nukkuneet aina vielä ulkona päiväunet tuossa iässä. Nuorin on nyt 1v2kk, ja ulkoilut hoituu suurimmaksi osaksi nukkuessa ulkona, siinähän sitä tulee hyvin 3h raitista ilmaa :)Toki joskus nököttää pihalla valveillakin, mutta meillä on nytkin ollut niin kovia pakkasia, ettei siellä noin pieni tarkene seista nököttää tai maata mahallaan, kuten tämä meidän neiti tykkää tehdä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat