Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Minkä ikäiselle olette alkaneet antaa viikkorahaa ja kuinka paljon? Mitä viikkorahalla saa ostaa? Pitääkö esim. maksaa omat karkkipäivän karkkinsa (kuten minä lapsuudessani tein)? Vai saako tuon rahan käyttää mihin haluaa ja vanhemmat ostavat sitten karkkipäivän karkit erikseen?Mielipiteitä!

Kommentit (6)

Keväällä annoimme kolmelle (ei nuorimmalle) viikkorahaa euroina puolet iästä. Syksyllä tapa jäi. Kaiken tarpeellisen kuitenkin aina saavat ja enemmänkin.

Oli vähän hankalaa se jatkuva rahojen kanssa puljaaminen. Pitäisi varmaan laittaa suoraan tilille, niinkuin aikuisille tili tipahtaa tilille. Kotitöistä ei meillä makseta kenellekään. Ei edes äidille...

viikkoraha aloitettiin tänä syksynä 6-vuotiaalle eskarilaiselle. 2e/vko, josta yleensä n 1 euroa käyttää lauantain karkkeihin ja toisen euron säästää ja ostaa sitten jotain pientä itselleen joskus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

viikkoraha tulee huoneen siivoamisesta. Lapset vasta 2,4 ja 5 ja siis isommat (4 ja 5) saavat 50 senttiä tai euron (riippuen kuinka iso siivous tehdään) säästöpossuun. Pienin alkaa saada, kun ymmärtää siivouksen idean vähän paremmin :). Tämä on ihan ylimääräistä rahaa, jolla lapset saavat ostaa jonkun mieleisen lelun tai tavaran pari kertaa vuodessa (kesällä ja joulun tienoilla). Joskus kouluiässä summa varmaan nousee mutta karkit lapsille ostamme varmasti me, koska ostamme itsellemmekin karkkia kerran viikossa :).

eikä olla ikinä maksettu viikkorahoja. Silti noille on käyttörahaa kertynyt vaikka kuinka paljon. Ovat saaneet rahansa hyvästä koulumenestyksestä, lahjaksi ja työnteosta.

Vanhemmat antaa rahaa tarpeeseen, mutta ei me mitään raha-automaatteja olla. Vanhin ostaa omilla rahoillaan vaatteet, meikit, leffaliput yms. menot. Muutkin maksavat omat "humputtelunsa" itse suurimmaksi osaksi.

Mutta esim. karkkipäivän karkit ostetaan äidin piikkiin, ostanhan itsellenikin jotain herkkua viikonlopuksi, niin miksi en myös lapsilleni :)

Rahat saa käyttää mihin haluaa.Minä maksan karkkipäiväkarkit ja puhelinlaskun.Lapsi on kolmannella luokalla, ekasta lähtien ollut sama käytäntö.

Saavat 2 e/vko ja sillä täytyy ostaa myös karkkipäivän karkit. Tietysti kannustetaan miluummin käyttämään raha järkevämmin tai säästämään, ainakin osa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat