Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ajattelin tehdä niitä tänään, mutta en ole koskaan aiemmin tehnyt, mies kun ei syö lihaa. Mut nyt tekisi niitä mieli ja siskokin on tulossa kylään.

Sivut

Kommentit (19)

Mutta tässä vielä yksi meidän suosikki Lähi-Idän vaikutteilla:



- karitsan jauhelihaa (800 grammasta tulee pellillinen)

- mausteita: chilijauhetta, suolaa, mustapippuria, pieni ripaus kanelia, juustokuminaa (jeeraa)

- halutessasi pannulla öljyssä freesattua sipulia ja valkosipulia

- loraus kermaa



Sekoita aineista taikina, pyörittele pulliksi ja paista varovasti pannulla tai vartti uunissa 225 asteessa. Halutessasi tarjoile hyvin maustetun tomaattikastikkeen ja couscousin tai riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

400g naudan jauhelihaa (sikanauta käy myös)

1 pieneksi hakattu sipuli

1 kananmuna

suolaa, mustapippuria.



Ainekset sekaisin, pellille keskikokoisia pyöryköitä ja 200 asteessa n. vartti.

mutta meidän perhe rakastaa pullia, jossa taikinaan on murusteltu 100 g hyvää fetaa, vähän silputtua aurnkokuivattua tomaattia, tuoretta basilikaa ja pieneksi hakattua sipulia. Pyöritellään isoja palloja ja kypsennetään tomaattikastikkeessa



Tarkemmin: 2 tlk tomaattimurskaa, 2 dl tomaattimehua, 1 dl valkoviiniä, balsamicoetikkaa, ripaus sokeria, ripaus chili ja reilusti pippuria ja tuoretta basilikaa ja yksi kanaliemikuutio -- keitellään kasaan miedolla tulella noin 15 min ennen pullien joukkoon heittoa... Eli kun kastike porisee, ehtii pyöritellä pullat. Spagettia kaveriksi!

jauhlihan sekaan pinjansiemeniä tai auringonkukan siemeniä (halvempia) ja parmesania.



sekaan vähän iotettua leipää ja kananmuna.



uunissa paistan minäkin.



sitten lindströmin pihvit on hyviä. eli punajuuriraasttta mukaan. koko pelti on vaan punajuurimehussa paiston jälkeen



tajusin just, että mummun lihapulloat oli varmaanaikoinaan niin hyviä siksi että se teki ne kermaan ja paistoi, tai siis käristi voissa :) no on noi omatkin aika hyviä

tulee siitä, että sekoittaa esim. naudan ja lampaan jauhelihaa keskenään. Lampaan jauheliha on maukkaampaa kuin nauta... ei nestettä eikä korppujauhoja joukkoon, vaan 1-2 munaa sekä mausteita (minttua, persiljaa, sitruunankuorta ja sitruunamehua loraus). Tulee maukkauta ja kiinteitä pullia.

Jauhelihaa

Kermaa

Pippuria

(muna)

suolaa

muita mausteita mitä haluaa



Jauhelihaa (400g)

1 purkki kermaviiliä

1 pussi ranskalaista sipulikeittoa

(muna)



Meillä käytetään paljon peuran- tai hivenlihaa tavallisen jauhelihan tilalla. Myös mureke onnistuu mm. tuon alemman ohjeen kanssa, silloin saatan lisätä hieman jauhoja tai miksi ei myös pekonia joukkoon.

paketti jauhelihaa

1 isohko sipuli

desi kasvislientä tai punaviiniä (tai valkkarikin käy)

pala vaaleaa sekäleipää

2 rkl tomaattipyrettä

suolaa

pippuria

muita mausteita sen mukaan kuin sattuu olemaan tai huvittamaan (timjamia, balisikaa, oreganoa, on ne perus, mutta kuminakin sopii tai korianteri tai rosmariini tai chili)



aineet pikotaan pieneksi, sekotietaan pyöritellään pulliksi ja paistetaan uunissa n 8 minuuttia

mutta olen lihapullien osalta siirtynyt kokonaan sikanautaan. Aiemmin tein naudan paistijauhelihasta, eikä tullut läheskään niin hyviä; mun makuuni.

750g sikanautaa

1 sipuli, jonka silppuan pieneksi ja kuullotan pannulla

2 kananmunaa

Mausteita: yrittisuolaa, paprikajauhetta, soijakastiketta, ehkä vähän ketsuppia ja sinappia, joskus jotain yrttejä+juustoraastetta. Yrttisille juustopullille teen tomaattikastikkeen.



Pyörittelen palloiksi ja paistan uunissa 225 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita..

paistijauhelihasta, korppujauhosta, kermasta, haudutetusta sipulista, suolasta, maustepippurista. Paista pannulla ensin ja laita loppuajaksi uuniin kannen alle. Tarjolle muusia ja sinappia ja maistuu ihan kuin mummulassa pienenä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat