Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Läppäriyllätys lomareissulla: Yössä 6000 euron laskun!

08.01.2009 08:57, päivitetty 08.01. 09:24Liikkuvan laajakaistayhteyden käyttö tuli kalliiksi porilaiselle nuorukaiselle Ylläksellä. Kannettavan tietokoneen laajakaistayhteys oli yhden yön aikana raksuttanut miehelle huiman 6 000 euron laskun!Mies oli ottanut syksyllä lomamatkalle Ylläkselle mukaansa kannettavan tietokoneen. Hänellä oli DNA:n liikkuva laajakaistayhteys eli mokkula.Mies oli kertomansa mukaan avannut tietokoneensa illalla kello 22 ja jättänyt sen yöksi päälle.Aamulla laajakaistayhteys ei enää toiminutkaan. Operaattorin asiakaspalvelun mukaan syynä oli se, että laskua oli kertynyt jo 6 000 euroa, kirjoittaa Kauppalehti.Jättilasku oli aiheutunut siitä, että tietokone oli hakenut automaattisesti vahvimman käytettävissä olevan verkon, joka Kolarissa Ylläksellä olikin ruotsalainen verkko.Kauppalehden mukaan DNA lopulta kohtuullisti laskun 3 095 euroon kun ilmeni, ettei asiakas ollut myyntitilanteessa saanut riittävästi tietoa mokkulan ominaisuuksista.Perhe maksoi laskun vuodenvaihteessa.

IS

Kommentit (9)

ja kone hakee naapurimaasta paremman yhteyden...Enpä edes osaisi ohjelmoida konetta niin, ettei niin tapahtuisi tai edes tarkistaa, voiko se tehdä noin.

Ihmiset haluaa kaikenlaista, niinkuin laajakaistan joka paikkaan mutta sitten kun tulee iso lasku tai ongelmia huudetaan ministeriä apuun.

Kone kiinni jos ei käytetä, ja joutava surffailu pois

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis nämä kuukausihintapaketithan kattaa käytön kotimaassa. Jos sitten menette johonkin ulkomaille, niin sen DNA:n tai soneran tai kolumbuksen kuukausipaketin PÄÄLLE tulee aina sen sikäläisen operaattorin ryömintämaksu. Ja kuten tiedämme, mokkula toimii samalla periaatteella kuin puhelimetkin. ELi ihan loogista tämä on. Se, mikä tuossa vain ei ole tullut mieleen on, että Lapissa kun yhteys pätkii, puhelin/mokkula voi hakea parempaa yhteyttä Ruotsin tai Norjan (tai Venäjän) puolelta jos sitä ei erikseen kiellä tekemästä niin.

käydä, musta toi on kertakaikkiaan kohtuutonta toi kolmetonniakin!!!

Minkäköhänlaista infoa ylipäätään annetaan liikkuvaa laajakaistaa myytäessä? Ei mulle ainakaan - ja tuskin kenellekään, joka ei ole asiantuntiija - tulee mieleen, että muutaman kympin maksu voikin pompata tuhansiin missään olosuhteissa.Ehdottomasti, jos on mitään mahdollisuutta, että maksu kohoaa näin korkeaksi tietyn käytön tuloksena, on myyjän velvollisuus terottaa tämä asiakkaalle! Kolme tonnia on monelle perheelle ihan tolkuttoman iso raha, ja mahdoton maksu!

No just. Jotkut voi kuule tarvita konetta lomallaankin. Esim. yrittäjät.Todella törkeää tuo 3000 kohtuullistaminen! Eihän se sen porilaisen vika oo, jos kone alkaa hakemaan vahvistusta muista verkoista! Kyllä niiden DNA:lla sitten pitäis automaattisesti opastaa tai laittaa myyntitilanteessa semmoset suojaukset, ettei tavalliselle käyttäjälle tämmöstä laskua tule!Mä en varmana olis sulattanu tota!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat