Kysy kännykän säteilystä asiantuntijoilta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Säteilyturvakeskus (STUK) on laatinut kannanoton, jonka mukaan lasten matkapuhelimen käyttöä on hyvä rajoittaa esimerkiksi suosimalla puhelimeen puhumisen sijasta tekstiviestejä.Miksi? Täytyykö nyt kauhistua? Mitä säteily on ja mitä siitä voi seurata?Esitä aiheeseen liittyvä kysymys maanantaihin 12.1. mennessä. Säteilyturvakeskuksen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin Meidän Perheen nettisivuilla keskiviikkona 14.1.Lähetä kysymys: meidanperhe@sanomamagazines.fitai tässä keskustelussa

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Lainaus:

... lapsille. Entä sitten vanhukset, ovathan hekin "heikkoja", pitäisikö heidän altistumisestaan olla huolissaan?
Kyse on nimenomaan pitkäkestoisesta, vuosikymmeniä jatkuvasta altistumisesta säteilylle.Tälle säteilylle altistuu nimenomaan lapset ja nuoret, jotka todennäköisesti käyttävät/tulevat käyttämään kännyköitä hyvinkin pitkään elämänsä aikana. Enpä oikein usko, että tämänpäivän vanhukset ovat vielä kovinkaan pahasti säteilylle altistuneet ; )

Vierailija

Aioitaanko kännyköiden käyttöä rajoittaa säteilyturvaan nojaten myös koulupäivien aikana koulujen toimesta? Missä iässä niitä kännyköitä sitten voi alkaa käyttää vapaammin? Miksi vain lapset, miksei samalla vanhempien pitäisi kiinnittää huomiota säteilyyn? Aioitaanko myös RF (bluetooth) ja WLAN laitteiden säteilyvaikutukset selvittää ja käyttösuosituksia rajoittaa lapsilla? (langattomat headsetit sisältävät bluetooth lähettimen, ja läppärit joita usein pidetään sylissä sisältää wlan lähettimen ja usein myös bluetooth lähettimen)

Vierailija

että kännykän käyttöä tulee rajoittaa? Oman herkän ekaluokkalaiseni tuntien pelkään että hän alkaa kammota koko puhelinta ja miettii kauhukuvia...

Vierailija

on viime vuosikymmeninä alkanut puhekielessä tarkoittaa radioaktiivista säteilyä. Nyt suurin osa ihmisistä kuvittlee, että kännykän "säteily" on myös radioaktiivista ja vaarallista...Huoh. Oikeasti kännykän "säteily" on tehokkaita radioaaltoja. Ihan samaa kuin TV- ja radiolähetyksissä jne... Ainoa vaikutus on kudoksen lämpeneminen kun tietty SAR-arvo ylittyy. Tämä arvo ei nykyisillä kännyköillä edes ylity. AI niin, purkan pureskelu myös nostaa aivokudoksen lämpötilaa hyvinkin tehokkaasti!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat