Odottelen, että saako mieheni tänään irtisanomisilmoituksen vai ei.

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

meillä mies irtisanottiin ennen joulua ja huomenna ratkeaa saako uuden työpaikan. Kuten hän itse sanoo, asioilla on taipumus järjestyä.

Meillä asian tekee monimutkaiseksi se, että firma irtisanoi miehen tuotannollisista ja taloudellisista syistä, mutta yt:t alkoivat vasta tämän vuoden puolella. Eli ei mennyt ihan oppikirjojen mukaan...

Vierailija

Miehen työpaikalla pidettiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja juridisesti oikeat yt-neuvottelut. Irtisanomislappuja alettiin jakaa eilen. Nyt lähiesimies oli lupaillut, että kaikki laput on jaettu heidän osastollaan. Virallinen tiedote asiasta tulee, jahka kaikkien osastojen irtisanomiset on hoidettu.Että ilmeisesti selvisimme säikähdyksellä. Olen täällä itkenyt helpotuksesta sämpylöitä leipoessani.Niin, ja olen yrittänyt parhaani mukaan tukea miestäni koko prosessin aikana. Ja myös tänään ja tulevaisuudessa, mitä elämä tuokin mukanaan.Tsemppiä teille kaikille, jotka olette kohdanneet tämän taloustilanteen mukanaan tuoman kurjimuksen.t. ap

Vierailija

Lainaus:

Eli käytännössä noin ei voida tehdä, että aivan puun takaa ilmoitettaisiin irtisanomisesta (ulkomailla toki). Ensin tulisi ilmoittaa yt-neuvotteluista (vaikka irtisanottaisiin vain yksi ihminen) ja sen jälkeen järjestää se neuvottelu.
...yt:t ensin käydään luottamusmiesten voimin, sitten sanotaan että ne on päätetty ja jokaisessa yksikössä omalla aikataululla kerrotaan mitkä vaikutukset yt:illä oli siellä.Ja sitten menee pari päivää ja kun Pena on menossa tavalliseen viikkopalaveriinsa pomon kanssa niin pomo kertookin että töihin ei tarvitse enää huomenna tulla. Palkka toki juoksee irtisanomisajan mutta työvelvoitetta ei ole. Joten - kulkulupa pomolle ja huonetta tyhjentämään. Palaverin aikana sähköpostit yms. on katkaistu ko. henkilöltä.Nimimerkillä kokemusta on (yhdestä Suomen tavoitelluimmista työpaikoista...ei, ei siitä tavoitelluimmasta kuitenkaan)

Vierailija

että tänään tulee tietoa? Eikös ne yleensä tule tälleen(salaperäisesti): Pomo: Hei, Masa! Kerkeetkö tulla koppiini käymään? Masa: Mitä vittsiä?.

Vierailija

en siis ole ap mutta kuitenkin. Kahden viikon pätkälomautuksia luvassa koko kevään miehelle. Kaksi viikkoa töissä ja kaksi lomautettuna. Mies oli jutellut tj:n kanssa tänään toisen YT- neuvottelupäivän jälkeen. Neuvottelut jatkuvat vielä mutta tuosta alkavat kuulemma olla yksimielisiä. Vielä en ihan tiedä, mitä homma merkitsee taloudellisesti :/. Penninvenytystä toki tiedossa mutta kuinka paljon, se selviää myöhemmin.Huh :(. Elämä on.

Vierailija

Lainaus:

Eihän tuo irtisanomisjuttu ole mikään maailmanloppu? Työttöminä saatte yhteiskunnan tukeja ja sun muita joita tulee ihan ikkunoista ja oven raoistakin ja 30-40v on vielä kysyntää työmarkkinoilla.
Mäkin joskus luulin, että työttämänä saa sitä ja tätä. Nyt kun miehen lomautus ja mahdollinen työttömyys uhkaa, huomaan, ettei saada paljon mitään. Ansiosidonnainen ei missään määrin vastaa ahkeran miehen tulotasoa (joka siis on tienattu pitkillä työpäivillä raskaassa työssä) :(.

Vierailija

Tosin en tiedä, tuleeko tieto vielä tänään (neuvottelut jatkuvat tänään) ja tiedossa ei pitäisi olla irtisanomisia vaan lomautusputkia (taloudellisesti melkein huonompi vaihtoehto...). Saman alan töitä ei juuri ole tarjolla.

Vierailija

Vaikka työt loppuisivatkin nyt.Mun mies on ollut syksystä lähtien lomautettuna ja nyt irtisanottiin. Kuitenkin tässä eteenpäin mennään, vaikka työnäkymät vaikuttavat erittäin heikoilta. Toki pelottaa, että kuinka pitkä lama ja kuinka pitkä työttömyys. Mutta onneksi tullaan toimeen, vaikka kukkaron nyörejä olemmekin joutuneet kiristämään toden teolla.Me ollaan kaikki terveitä ja voimme hyvin. Se on pääasia ja sillä pärjää Suomessa pitkälle!

Vierailija

Eli käytännössä noin ei voida tehdä, että aivan puun takaa ilmoitettaisiin irtisanomisesta (ulkomailla toki). Ensin tulisi ilmoittaa yt-neuvotteluista (vaikka irtisanottaisiin vain yksi ihminen) ja sen jälkeen järjestää se neuvottelu.

Vierailija

me suunniteltu tulevaisuuden varalle kaikkea. Että hän jäisi hoitamaan lapsia ja mä menisin töihin. Mutta kun ei hänellä oikein olisi ainakaan muutamaan vuoteen tulevaisuutta omassa ammatissaan. Toivon positiivista tulosta ennen kaikkea hänen kannaltaan ajateltuna. Ystävät, kiitos lohduttavista sanoista.... t, ap

Vierailija

niin muista olla erityisen kiltti miehellesi. Esim. muistuta häntä siitä, että kotona häntä edelleen tarvitaan/hän on kotona edelleen korvaamaton ja haluttu.Aika monelle on tosi kova paikka joutua lähtemään työpaikasta ja silloin läheisten tuki/muistaminen on tosi tärkeää. Tämän varmaan ap:kin tiesi jo ennestään, mutta halusin kuitenkin muistuttaa.Tsemppiä joka tapauksessa, kävi miten kävi!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat