Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meille tuli kaksi maatiaskissanpentua (poikakissoja) joulukuun lopussa, ja pennut olivat silloin vähän vajaa 10vkon ikäisiä. Alku meni tosi hyvin, mitä nyt tuli ekana päivänä molemmilta yhdet pissavahingot. Pennut ovat olleet leikkisiä, kehrääväisiä ja luottavaisia. Laatikko on kelvannut tosi hyvin.Toissapäivänä, aivan yht'äkkiä pennut alkoivat päiväuniltaan herättyään selvästi (molemmat pennut) hakemaan pissapaikkaa aivan muualta kuin hiekkalaatikosta. Toinen yritti pissata torkkupeiton päälle, ja ehti sinne hieman pissaamaankin. Mutta nostettiin pentu heti hiekkalaatikolle ja loput pissat meni sinne. Toinen pentu taas aloitti pissaamaan sohvalle, jolloin sekin nostettiin laatikolle, eikä päästetty pois ennekuin kuopsutti siellä. Sohva putsattiin kunnolla, ja luultiin että se on siinä. Mutta kun selkämme käännettiin, niin samainen pentu teki sittenkin pissat sohvalle! Ei siis ollutkaan pissannut laatikkoon!Laitoimme pennut kylppäriin harjoittelemaan laatikolla käymistä. Pennut ovat olleet nyt vain kylpyhuoneessa, jossa olemme käyneet niitä usein katsomassa, hoitamassa ja leikittämässä. Mutta nyt toinen pennuista oli pissannut lapsen ammeeseen? Mitä ihmettä me voidaan nyt tehdä?! Hiekkalaatikon putsaamme kaksi kertaa päivässä ja pidämme laatikossa puhdasta hiekkaa. Koitan laittaa niitä laatikolle, ja huomaan, että toinen kissoista näyttäisi käyvän laatikolla, toista en saa sinne millään ja epäilen juuri tämän pissanneen sinne ammeeseen...Nyt tarvitaan ohjeita sellaisilta jotka oikeasti tietävät kissoista paljon. Missä meni nyt vikaan? Voiko nämä edes oppia nyt laatikolle, kun sinne on noin vastenmielistä mennä? Eikö kissa ole luonnostaan siisti eläin? Me ollaan todella kiintyineitä pentuihin, mutta tosiasia on, että sohvalle pissaavaa kissaa emme pidä, eikä kissa voi vain kylppärissäkään elää. Kauhean surullinen ja masentava fiilis =(

Mä en jaksa uskoa, että ne oppii... Jos kerta tyhjä kylpyammekin on parempi kuin laatikko =/Olen kiitollinen kaikista asiallisista kommenteista ja neuvoista!!

Sivut

Kommentit (29)

meillä on kaksivuotias leikattu kolli, joka pissii/ merkkaa aika-ajoin. lempipaikkoja lasten reput, sohva tai vaatemytty lattialla, esim. pyykkikasa.olemme kokeille Clomicalmia (reseptilääke), töpseliin kiinni laitettavaa hormoonihajua. Niistä ei ollut apua.

Välillä kissa pissi pari kertaa viikossa, välillä pari kertaa kuussa.Viimeinen konsti oli leikkauttaa kissan sisko. Siitä oli sen verran apua, että vain muutamat pissit on nyt puolen vuoden aikan tehty muualle kuin vatiin.Hiekka-astioita pitäisi olla vähintään 1/ kissa. Meillä on toinen kannellinen, jossa luukku ja toinen avoin vati. Osta kissakarkotetta esim. sohvaa varten.Vinkkinä kun joudut pesemään niitä pissapyykkejä niin pese ensin pesuaineen kanssa kylmässä vedessä ja sitten toinen pesu normaalilämpötilassa.Ei kukaan kestä elää pissiongelmaisen kissan kanssa mutta älä ihan vielä luovuta ;)

Ongelma saattaa ratketa ja kissoista on kuitenkin paljon seuraa toisistaan.Voisit kokeilla toiseen pissalaatikkoon eri hiekkaa.

Ekanakin ei oikein voi sanoa kuukauden teillä olleesta pennusta, ettei se koskaan ala pissaamaan sisään. Todennäköisesti se alkaa kunhan tulee sukupuolikypsäksi, pahoittelen. Kiva, jos on nyt pentuna helppo ja siisti.Pennut harjoittelee metsästämistä leikeissään, ja siksi ne puree. en näpäyttäisi siitä, vaan vetäytyisin itse leikistä. Pikkukissoilla on kyllä todella terävät naskalihampaat, että ne kyllä raapii jos kissa puree, mutta siltikin se on kissan luonteeseen kuuluvaa.Samoin on raapiminen. En itsekään tykkää, kun meidän vanhempi herra raapii sohvaa, mutta kestän sen. Torun sitä kun huomaan, mutta kissat nyt on vain semmoisia, sitä on vaikea estää. Olen tehnyt sohvan kulmiin paksusta kankaasta suojat. Lisäksi jonkin aikaa meillä oli raapimispuu, mutta se kaatui pikkukissan pompuista niin paljon, että kävi vaaralliseksi. :)Kukkaruukkuihin tein kanaverkosta kannet, niin pienempi kissa ei päässyt niihin. Nyt se on niin iso, ettei mahdukaan. Voi myös laittaa kiviä (suurehkoja) tai vaikka sanomalehteä myttyinä ensiavuksi. Silloin ei tarvitse olla suihkuttelemassa kissaa koko ajan ja kissa saa olla vapaammin itsensä.Minusta kissan hankkimisessa pitää olla vähän samaa tunnelmaa kuin lapsen hankkimisessa: pitää olla valmis hyväksymään ne muutokset, joita kissa tuo tullessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on nyt yli puolivuotias pissaa normaalisti laatikkoon mutta kakkaa kylpyhuoneen lattialle, se ei voi käydä kakalla laatikossa jos siellä on käyty jo pissalla ja vaikka putsaan. Ei auta vaikka työntää naaman siihen itseensä ei vaan suostu menee laatikolle, hermo menee kohta ja lapsi tulossa. Mitä teen?? en voi joka kerralla alkaa pestä laatikkoa. Siinä vaiheessa kun lapsi syntyy ja jos mies ei ota asiakseen huolehtia kissa laatikolle hädän tullen lähtee kissa ulos. En voi jatkuvasti vahtia että milloin kissalla on hätä...

Tasan varma on että alkaa merkkaamaan eikä se ole kissan vika.

Myös leikkaamattomat tyttökissat saattaa ruikkia.

Ap:llä kuitenkin kyseessä n,12 vkoa vanhat kissat. Ei tuo pissiminen mitään merkkaamista ole. Laatikossa on nyt jotain todella vialla. Kaikki kissat ei suostu menemään esim, näihin umpinaisiin laatikoihin.

Meillä on uros pentu kissa ollut kk ja ei ole kertaakaan pissannut yhtään mihinkään,oli jo pentu kodissaan opetettu sisäsiistiksi.Hiekkalaatikon tyhjennän joka toinen päivä ja kerran viikossa pesen ja vaihdan täysin uudet hiekat.Kissa on kiltti mulla välillä villiintyy puremaan,onko oikein että annan nenulle pienen näpäytyksen kun puree?Ainakin se on tehonnut ja puremiset on vähentynyt noin kerta laakiin päivässä,jos muuta pahaa tekee (raapii nahkasohvia,menee kukkiin) niin ammun sumutinpullolla kylmää vettä!!Tehoaa!

Nyt en voinut välttää huonoa kielenkäyttöä, kun tuollaista roskaa luin, argghh. Senkin rääkkääjä.Ap, älä missään nimessä toimi niin kuin toi 2 kirjoitti. Siinä ei ihminen tajua mitään eläinten käsittelystä.Kissa oppii tollasesta järjettömyydestä vain araksi ja epäluuloiseksi teitä kohtaan, eikä todellakaan pysty käsittämään, mitä tuo älyvapaa "kasvatusmentelmä" oikein tarkoittaa :(._Johdonmukaisesti_ vaan nostatte kissan nätisti laatikolle aina unten, syömisen jne. jälkeen, raaputatte vaikka kädellä sitä puhdasta hiekkaa esimerkin vuoksi. HUOM. laatikon on oltava puhdas. Jos ei ala sujua, niin kääntykää eläinlääkärin puoleen, sellaisen, joka tietää kissoista paljon.Tietty hiekkalaatu voi olla huonoa? Pitäisikö olla kaksi laatikkoa?

Eli juuri noin ei kissaa eikä koiraa kouluteta, kun mitä 2 ehdotti! Silloin palkitaan, kun pissa tulee oikeaan paikkaan, eikä rankaista, kun se tulee väärään paikkaan. Lisäksi kissat ovat varmasti ihmeissään, että miksi heidät on kylppäriin lukittu.Sisäsiistiksi oppimisessa menee aina aikansa, se, että laatikolla käyminen onnistui aluksi ja nyt ei niin uskoisin, että se johtuu jo edellämainituista: kissa on pelästynyt laatikolla tai ne on tulleet merkkailuikään. Perheessänne ilmeisesti on lapsia, ovatko voineet heitä pelästyä?Tärkeää kissan toiminnassa on ymmärtää, että kissa tottelee jos siitä on sille itselleen hyötyä. Eli nyt puhumaan esim. eläinlääkärin kanssa, jos itsellänne ei kokemusta kissoista ole. Jos kokemusta löytyy seuraatte kissojen toimintaa, ja palkitsette niille mieluisalla palkinnolla, kun pissa tulee oikeaan paikkaan. Kissat pois kylppäristä, koska sieltä ette pysty seuraamaan niiden käyttäytymistä ja palkitsemaan oikealla hetkellä, eikä niillä siis ole mahdollisuutta oppia oikeaa käyttäytymismallia. Eläinlääkärin kanssa juttelemisella saatte selvyyden siihenkin, että jos kyse on reviirinmerkkauksesta, niin miten teidän kannattaa toimia.

Paljon hyvistä neuvoista! Ensimmäinen ei tosiaankaan ollut noteeraamisen arvoinen =( Taidan kokeilla tuota Feliway -tuotetta! Voisin kuvitella, että se meillä auttaa. Kävin hieman katsomassa kokemuksia netissä, ja juuri meidän kaltaisissa tilanteissa se oli tuonut avun.Ja ei me olla hetken mielijohteesta pentuja otettu, yli vuosi harkittiin, onko meistä kissaperheeksi.ap

kun oli virtsatietukehdus kyseessä. Voisi olla hyvä ottaa näyte ja viedä lääkärille tutkittavaksi. Tarvittaessa saat lääkkeet. Kissa yhdistää kivun tunteen virtsatessa laatikkoonsa, ja välttelee siksi sitä. Normaali kaava. Olisivatko voineet saada vetoa jossain?

Meillä yksi kissa halusi aina pentuna nukkua vetoisan ikkunan vieressä, mistä sitten kai sai joskus kylmääkin...Muita vaihtoehtoja tuossa tulikin edellä; stressi, pelästyminen, Meiilä myös "hienostelu" eli kissat ei haluaisi mennä laatikkoon, missä on pissat/kakat ennestään. Päiväsaikaan tätä ei voi muuten välttää, siispä meillä on useammassa paikassa laatikko; jostain yleensä löytyy puhdasta vessatilaa;)

Ja tosiaan jotain karkotussuihketta sohvaa varten...

Olen samaa mieltä siinä, että kissat ei välttämättä halua pissata yhteiseen laatikkoon.

Toinen kissa ei ehkä anna tämän toisen pissata laatikkoon.

Kokeilkaa aluksi vaikka pesuvatiin tai vastaavaan laittaa hiekkaa. Niin että on 2 pissalaatikkoa.Tuon ikäiset ei tosiaan vielä merkkaile.

aina kun pissat löytyy muualta kun hiukkalaatikosta pennun nenä pissaan ja läpsäys pyllylle ja hiukkalaatikolle pentu (siirretään pitämällä niskakarvoista kiinni)

Eläin, ei kissa tai koira tiedä mitään tehneensä värin. Se ei ole mikään puhuva Disney-eläin.

Se on vain oppinut että ihminen käy päälle kun se tekee luonnolliset tarpeensa oli paikka mikä tahansa. Samainen kissa lähtee lentämällä myös sieltä hiekkalaatikosta jos saavut paikalle.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat