Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Pakkasasteita taitaa olla peräti 6 ja aivan täydellinen talvisää.Selitys taas sitä "mussunmussun, kun viideltä haettavat lapset eivät saa olla liian kauan ulkona mussunmussun". Siis miten penskat eivät tossa säässä voi olla kahta tuntia ulkona? Me ainakin ollaan ja niin on kaveritkin. Uskomatonta.

Kommentit (17)

Jos ollaan ulkona niin ne viideltä lapsensa hakevat ovat sitä mieltä että ollaan oltu liian pitkään ulkona, lapsi väsyy ja tulee kiukkuiseksi. Jos taas ollaan sisällä, pitäisi ulkoilla, mutta jokaisen perheen toivomusten mukaan.

Ja kyse on yli 3 vuotiaista lapsista. Eilenkään eivät olleet ulkona - okei oli oikeasti paljon pakkasta (-15). Toinen selitys eiliselle oli, että kahta lasta tullaan hakemaan vasta klo 17.30 ja siksi eivät voi mennä ulos "liian aikaisin". Lapset eivät olleet vielä edes pukemassa, kun hain omani klo 16.30. Eli näiden kahden lapsen takia kaikki 20 olivat koko iltapäivän sisällä. Ei siinä mitään, vein omat lapset puistoon tunniksi että edes vähän saavat olla pihalla.Tänään olivat vasta tulossa ulos klo 16.30 eli eivät ehtineet yhtään olla ulkona (eivät olleet aamupäivälläkään pakkasen takia). Positiivista tietysti se, että sentään pukemassa jo... Joten tänään isukki vie lapset puistoon.Eihän siinä mitään, kyllä me ne lapset "ulkoilutamme" itse mutta ärsyttää, kun iltaisin muutenkin on kaikenlaista puuhaa. Keväällä ja syksyllä lapset ovat aina iltaisinkin pihalla mutta näin talvella pimeässä ei ole niin kiva ulkona leikkiä. Lasten ulkoileminen kuuluu mielestäni päiväkodin päiväohjelmaan; ihan laiskuuttaan ainakin meidän päiväkodissa ovat mieluummin sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

neljästä eteenpäin. Ennen neljää ei lähdetä ulos, koska viiden jälkeen haettavat lapset ovat jo jäässä viiden aikoihin. Varmaan lapset tarkenisivatkin olla pidempään ulkona, jos vanhemmat tajuaisivat että +5 asteen ja -15 asteen vaatetuksessa täytyisi olla jotain eroa! Kovilla pakkasilla ei villapaitoja, ei fleeceasuja, villasukkia tai lämpimiä tumppuja. Päiväkodin varavaatteista ei riitä niitä kaikille!

Mun pitää varmaan tehä rikosilmotus lapsen hoitajista. Joinakin päivinä, saattavat olla sisällä koko päivän (oli pakkasta tai ei) ja vastaukseks tulee jotain tyyliin "ei mietä tänään huvittanu mennä ulos" tai "meillä oli tänään sisäpäivä". Joinakin päivinä taas (säästä riippumatta) ovat ulkona koko päivän. Ottavat eväät mukaan ja menevät vaikka metsään niitä syömään.Lapsi on vaan innoissaan kun rutiineista vähän poiketaan. Lukeeko se jossain laissa että päiväkotilasten on päästävä joka päivä ulos??

Helsinkiläisessä päiväkodissa ulkoiltiin. Ja äidillä oli vähän tunnontuskia kun viiden jälkeen haki sieltä pimeästä ja kylmästä lapsensa. Mutta aurinkoinen ja punaposkinen lapsi olisi halunnut vielä jäädä pk:n pihalle leikkimään!

Kyllä se on niin että vanhemmat ulkoilkoot itse lastensa kanssa. Henkilökuntaa on liian vähän. Kaikilla lapsilla ei ole sopivia vaatteita.Ulkona on liian kylmä. On liian likaista. Sataa liikaa. Päiväkodin päivärytmi on niin kiireinen että ei ehditä ulos Päivkodin tehtävä on tarjota pedagoogista vuorovaikutusta. Sitä ei voi tarjota ulkona.Tätä mieltä ovat useimmat vanhemmat. Ei sillä

että lapsi on jossain päiväkodissa kaiken valoisan ajan ole mitään tekemistä sillä että lapset pitäisi hoitaa hyvin. Hoida itse kersasi kotona. Ihan turhaa tulla tänne valittamaan. Olet huono äiti , hankala vanhempi ja täysin asiantuntematon.

...tuliko tästä nyt jotain traumoja tai jälkitauteja? Ihan hirveetä jos kahtena päivänä jo ulkoilut jääneet välistä... Tee ilmoitus päiväkodinjohtajalle tai sossuun tai jonnekin.... pienet on ihmisellä murheet jos tuo saa herneet noin syvälle nenään!! Ole itse illalla pihalla muksujes kanssa jo se on noin tärkeetä joka jumalan päivä!

Tärkein syy siihen on se että melutaso nousee ryhmässä muutenkin helposti. Sisäpäivänä meteli on kaksinkertainen ja lapset "käyvät ylikierroksilla".Eilen ja tänään ulkoilimme aamu- ja iltapäivällä vaikka oli -16 astetta pakkasta.

Asutaan myös etelä-suomessa ja eivät kuulemma kovan pakkasen vuoksi ulkoileet. Ymmärtäisin jos alle 3-v ei ulkoilisi, mutta että 4-5v eivät pääse ulos. Poikani ryhmässä joka iikka pukee itse vaatteensa.Eilen olivat aamupäivällä ulkona.Kummalliseksi on maailma mennyt, kun lapset ei enää pakkasta kestä yhtään.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat