Onko täällä joku joutunut lomautetuksi tai tietää muuten näistä asioista?

Vierailija

Tilanne seuraava: Mies oli viimeksi töissä 19.12. Oli tarkoitus pitää joulunpyhät lomaa ja palata töihin. No nyt niitä töitä ei sitten olekkaan! Ei siis ole lomautettukkaan mutta ei töissäkään. Onko työnantajalla jotain velvollisuuksia maksaa jotain? Kun mies kävi vasta tänään työkkärissä joten 19.12.-7.1. ei saa mistään mitään rahaa kun uskoi työnantajan sanaan työn jatkumisesta.

Kommentit (15)

Vierailija

ei hyvää päivää...ns. oppirahat on maksettava, mutta tiedoksi tulevaisuutta varten. Tässä valtiossa jos mielii saada jotain tukia, on kaikki todistettava paperilla.Nyt heti ilmoittautumaan työkkäriin. Katso vielä mol.fi sivuilta, muistaakseni onnistuu myös netissä.

Vierailija

Se ilmoitettiin näin lähes kolme viikkoa jälkeenpäin kun kysyttiin.Eli työsopimus on voimassa tälläkin hetkellä niinkuin oli myös joulunpyhätkin...

Vierailija

Todennäköisesti työnantaja sanoo, että sopimus on ollut "tulee kutsuttaessa töihin". Tuohan on ihan yleistä monessa paikassa, meilläkin mies oli opintojen ohessa tuollaisella (tosin kirjallisella) sopparilla töissä. Erikseen ei työpäiviä sovittu, mies kävi 4 päivää viikossa töissä säännöllisesti.Lainaus:

Niinkuin kuuluukin.T:Ap

Vierailija

Riippuu varmaan siitä, millainen työsopimus miehelläsi on? Eli onko miehesi irtisanottu/ määräaikainen työsuhde päättynyt 19.12.? Jos työsuhde edelleen voimassa, ei miehesi tule saamaan 8.1.09 alkaenkaan mitään, ellei ole osoittaa että on todella työtön. Voi toki olla työnhakijana, mutta jos ei ole lomautettu niin... Tietty jos työ ei ole kokoaikaista, niin mahd saada soviteltua päivärahaa...

Tulehan kertoo mikä tilanne?

Vierailija

Suullinen työsopimus vakituisesta työstä.Pyynnöstä työnantaja kuulemma antaa lomautustodistuksen, itse ei sitä tarjonnut eikä ottanut esiin, vasta kysyttäessä sanoi näin.Kyseessä yksityishenkilö työnantajana.Jos lomautuslappu on päivätty 19.12. niin liitto sanoo kuitenki et oma vika kun et käyny sillon työkkärissä.

Vierailija

Jos tulee lomautusuhka on heti mentävä työkkäriin viimeistään lomautuksen alkupäivänä.

Mut on lomautettu toistaiseksi eli töiden jatkumisesta ei ole mitään tietoa.

Vierailija

Kyllä, ikävä kyllä, juuri näin se menee. Hitsi, ku ihmiset ei selvitä, että miten toimia. Tää on niin byrokraattinen maa... Juu, eli jos ei ole ilmoittautunut työkkäriin, niin saa vasta tuosta ilmottautumispäivästä alkaen, kun on esittänyt lomautusilmoituksen.

Olishan sen työnantajan pitäny mainita lomautuksesta etukäteen! Asia eteenpäin vaikka oman liiton kautta!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat